animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ανάστατη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ


Το κεφάλι του βουλευτή Φθιώτιδας Νίκου Σταυρογιάννη που βρέθηκε χθες εκτός Ν.Δ. επειδή είπε σε συνέντευξή του (Real News), είναι το δεύτερο κεφάλι, μετά από αυτό του Νικολόπουλου που κυλάει στην μετεκλογική νεοδημοκρατική αρένα.  Αλλά αυτή η διαγραφή έχει τη σημασία της, διότι γίνεται λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή για τον προϋπολογισμό που θα έχει ενσωματωμένα τα δημοσιονομικά μέτρα και το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο θα ενταχθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Αλλά, όπως λέει ο λαός…ο φόβος φυλάει τα έρμα και ο Πρωθυπουργός έστειλε το σαφές μήνυμα και στους υπόλοιπους βουλευτές που ετοιμάζονται να καταψηφίσουν τα μέτρα, ότι θα έχουν την ίδια τύχη.

Το μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ιδιαίτερα αυστηρό προς τους βουλευτές που οφείλουν, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, να συνταχθούν και γι’ αυτό το βράδυ της Κυριακής διεγράφη από την Κ.Ο. της Ν.Δ. ο βουλευτής που τυπικά σήμερα θα βρεθεί και εκτός κόμματος, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας.
Πολλοί στα στρατηγεία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που δεν έχουν μαγευτεί από τις σειρήνες της εξουσίας και της διαπλοκής, πιστεύουν ότι, ακόμα και μετά τη διαγραφή που μπορεί να επιβαρύνει το ήδη βαρύ κλίμα στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, μπορεί να προκληθεί βασική περιπλοκή κατά τις ψηφοφορίες στη Βουλή για την έγκριση των μέτρων.
Ήδη καταγράφονται έντονοι κλυδωνισμοί μέσα στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ, κυρίως, αλλά και της ΔΗΜΑΡ, με βουλευτές των δύο κομμάτων να απειλούν ότι θα τα καταψηφίσουν, ενώ στη ΝΔ η σιωπή σκεπάζει τα πάντα, αν και ο Νίκος Σταυρογιάννης έριξε τη χειροβομβίδα.
Πίσω από τις κουρτίνες της εξουσίας, σε συνάξεις βουλευτών κυρίως από την επαρχία, θα δει κανείς να είναι σε εξέλιξη οριζόντιες διαβουλεύσεις για το πώς θα ανατραπεί το μνημόνιο.
Και όπως λένε οι μυημένοι, είναι αμφίβολο πώς αυτό το «επώδυνο» πακέτο μπορεί να ψηφιστεί χωρίς μεγάλες απώλειες από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κυβερνητικών εταίρων.
Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν ήδη λόγο για 6 με 8 «επίφοβους» βουλευτές και στη ΔΗΜΑΡ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουν τρεις διαρροές στις κρίσιμες επερχόμενες ψηφοφορίες.
Στη Ν.Δ. η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη και το φάντασμα του περασμένου Φεβρουαρίου πλανάται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει «εκπλήξεις» και από το «γαλάζιο» στρατόπεδο, όπου πολλοί βουλευτές αποφεύγουν να τοποθετηθούν για τον πυρήνα των επερχόμενων μέτρων, αλλά στις ιδιωτικές τους συζητήσεις στάζουν φαρμάκι για την ηγεσία του κόμματος.
Μπορεί ο Σταυρογιάννης να διαγράφηκε, ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης παραμένει στη Ν.Δ., παρά το γεγονός ότι ξεφτίλισε όλους όσοι σκέπτονται να καταψηφίσουν τα μέτρα από το κόμμα του, χαρακτηρίζοντάς τους “καραγκιόζηδες”, αλλά υπάρχουν αρκετοί βουλευτές που κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν την ώρα της ψηφοφορίας.
Πολλοί εκφράζουν ενστάσεις, επιφυλάξεις, προβληματισμό και επιμένουν, παρά τα γλυκόλογα των ΜΜΕ για το Σαμαρά και την κυβέρνηση, να θυμούνται τι έλεγε η Ν.Δ. προεκλογικά και να μιλάνε ακόμα για επαναδιαπραγμάτευση και κόκκινες γραμμές και μη δεχόμενοι την στάση του Σαμαρά απέναντι στην γερμανική ηγεσία.
Στο παρασκήνιο πολλοί οι βουλευτές που κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ονόματα: Νικήτας Κακλαμάνης, Βύρων Πολύδωρας, Γιάννης Μιχελάκης, Κώστας Γκιουλέκας, Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Κασαπίδης, Αλέκος Κοντός, Κώστας Κουκοδήμος, Ανδρέας Κουτσούμπας, Γιώργος Ορφανός, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Θανάσης Δαβάκης, Θόδωρος Σολδάτος, Δάνης Τζαμτζής, Γιάννης Καράμπελας, Κώστας Κοντογεώργος, Μανώλης Κόνσολας, Μιχάλης Ταμήλος, Νίκος Ταγαράς, κ.α.

Ο Πρωθυπουργός με την απόφασή του να συγκρουστεί με τους βουλευτές της Ν.Δ. ξέρει πολύ καλά ότι έρχεται πλέον σε ευθεία σύγκρουση με την κομματική βάση που αναζητά διέξοδο, μη αποδεχόμενη όλο αυτό το θίασο που τόσα χρόνια κυβερνούσε τον τόπο και βρίσκει πρόσφορο έδαφος για συμπόρευση με τη ΝΔ.

Καιρός να ξυπνήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου και να συνετιστούν και να μην ονειρεύονται νέα κόμματα, όπως αυτά που σερβίρουν εδώ και λίγες μέρες: όλοι μαζί, χωρίς ιδεολογίες, απλά να σώσουμε το σύστημα και του εαυτούς μας.
Ας ξυπνήσουν…γιατί η ιστορία θα είναι σκληρή!!!
 antinews.gr