animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση Του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ & Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη Εμείς, δεν ΑΛΛΑΞΑΜΕ.




 Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση
Του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ & Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Με αφορμή δημοσίευμα το οποίο εστιάζεται σε επιστολή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου και στο οποίο φέρεται o δημοσιογράφος να με εμφανίζει ως “υποστηρικτή” του συν. Ν. Φωτόπουλου, για το επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ και προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, δηλώνω τα κάτωθι:

α) “Εκπροσωπώντας τη ΔΑΚΕ Ι.Τ. από τη θέση του Προέδρου της, αγωνίζομαι μαζί με όλα τα στελέχη και τα μέλη της ΔΑΚΕ να ανατρέψουμε τα μνημόνια και τις πολιτικές που εξοντώνουν την κοινωνία και διαλύουν την οικονομία”.

β) Αγωνιζόμαστε για την, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη εκπροσώπηση της παράταξής μας, στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

και γ) όλοι μαζί από κοινού τα μέλη και τα στελέχη μας, παλεύουμε για να αποκατασταθεί η πληγωμένη αξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος και να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο εναγκαλισμός των συνδικάτων με πολιτικά κόμματα.

Άλλωστε η ΔΑΚΕ διαχρονικά είχε και έχει παράλληλη και όχι ταυτόσημη πορεία με τη Ν.Δ.

Σε ότι με αφορά και επειδή κάποιοι, κατά καιρούς προσπαθούν έπειτα από τη διαγραφή μου, από μέλος της Ν.Δ. να με κατατάξουν σε διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς, πιστεύοντας ότι έτσι θα με απαξιώσουν συνδικαλιστικά και πολιτικά, τονίζω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν έχω αλλάξει, παραμένω υποστηρικτής του ριζοσπαστικού κοινωνικού φιλελευθερισμού και μάχομαι για την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα την οποία πιστεύω.

Το ίδιο πράττει και το σύνολο των στελεχών των συνδικαλιστικών δυνάμεων της ΔΑΚΕ.

Εμείς, δεν ΑΛΛΑΞΑΜΕ. Πιστεύουμε ότι το μνημόνιο δεν είναι ιδεολογία, αλλά μια αποτυχημένη παγκόσμια οικονομική θεωρία, τα αποτελέσματα της οποίας όπου και αν εφαρμόστηκε ήταν τραγικά. Το αξιοπερίεργο είναι ότι η εν λόγω οικονομική θεωρία (Μ.Φρίντμαν – Σχολής Σικάγου) εφαρμόστηκε κυρίως σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ή από υποτελείς πολιτικούς, μέλη του συστήματος.

Όσοι το έχουν αναγάγει σε πολιτική επιστήμη και το θεωρούν κτήμα τους, ας το εφαρμόσουν στα σπίτια τους.

ΚΑΝΕΙΣ πολιτικός και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι το ολοκαύτωμα 11 εκατομ. πολιτών μπορεί να αποτελεί πολιτική πρόταση.