animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

H Εξήγηση και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι

Να που οι σύμμαχοι μας γνωστοί τοκογλύφοι, όχι μόνο δεν ήξεραν αλλά έβαλαν και το χεράκι τους για να... ανέβει το έλλειμμα εκεί που ανέβηκε. Δεν γνώριζαν, δεν κατάλαβαν ήταν θύματα της λογιστικής Αλογοσκούφιας λογιστικής ικανότητας. Ήρθαν να βάλουν τάξη, μάλιστα μερικοί το επιζητούν διακαώς, οι σφαγείς του κόσμου, οι διδάξαντες την «χοντρή» μίζα. Αυτοί που επί δυο φορές δεν πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους, πτώχευσαν δηλαδή, αυτοί που καταμιζαδώρησαν τον πλανήτη. Οι αγωνιστές της μεγαλύτερης μίζας. Οι άμεμπτοι, αλιβάνιστοι άνθρωποι που έχουν βαλθεί σε έναν αγώνα ελέγχου του κόσμου. Είπα κι εγώ τι είναι το έλλειμμα, πουλόβερ κακής ποιότητας που ξεχειλώνει μέρα με την ημέρα;; Να που αυτός που λέει ότι είναι πρωθυπουργός μας, προϊόν στήριξης των ΜΜΕ, μεγαλοδημοσιογράφων, επιχειρηματιών και μεγαλοεργολάβων, τελικά ήξερε τα πάντα και οδήγησε την χώρα στην σημερινή κατάσταση. Μάλιστα πιθανολογείτε, μετά τις καταγγελίες στο ευρωκοινοβούλιο, να έβγαλε το παιδί το χαρτζιλίκι του από τα cds, ενώ την ίδια στιγμή επικράτησε μουγκαμάρα για τα στοιχεία που ήθελαν τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας στόχο δολοφονίας, το Βατοπέδι μια καλοστημένη κομπίνα και τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, θυμάστε την τσάμπα εικοσιτετράωρη υπερπαραγωγή των καναλιών που παρόμοιας της δεν έχουμε ξαναδεί αφού φροντίζουν τις ημέρες των απεργιών και των χημικών να έχουν απεργία όλοι οι «αντικειμενικοί» ενημερωτές μας, ως μιας προσπάθειας για πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας. Να πως μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά. Λέω κι εγώ πως γίνεται τούτη η χώρα να στηρίζετε στη ναυτιλία και στον τουρισμό και να καταργεί αυτά τα δυο υπουργεία. Πως γίνεται να είναι στην εντατική και να τρέχουμε στο Άγιο Δομίνικο. Να χρειάζονται άμεσα μέτρα και να μην παίρνει κανένα. Να αφήνουν επί ένα τρίμηνο να αιωρείτε ότι θα φορολογήσουν τις καταθέσεις ή πριν λίγους μήνες να βγαίνει η φωνή του πολυτεχνείου που ανήκει στον ιδεολογικό χώρο του άκρατου προσωπικού συμφέροντος, να μιλά για έξοδο από το ευρώ και να κάνουν φτερά τα χρήματα από τις τράπεζες. Να δεις που έπιναν red bull. Να αφήνουμε να αιωρούνται οι Κινέζοι, το ΔΝΤ, η Ευρώπη, τα πιστόλια και να εκτοξεύετε το κόστος δανεισμού της χώρας στα ύψη. Να πως εξηγείτε να σωζόμαστε συνέχεια και κάθε φορά να είμαστε λίγο χειρότερα.

Αλήθεια ποια είναι τα μέτρα που μας ζητούν και δεν τα κάνουμε;; Να μειώσουμε λένε τον δημόσιο τομέα. Να απολύσουμε αύριο το πρωί 100.000 ανθρώπους. Λες και δεν μιλάμε για ανθρώπους, για οικογένειες αλλά για ζωα. Τώρα αν θα λείψουν από την ήδη γονατισμένη αγορά, το λιγότερο 100.000.000 ευρώ το μήνα 100.000 * 1,000 ελάχιστο μισθό) , με άμεση επίπτωση στον ιδιωτικό τομέα, στον ΦΠΑ κλπ αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Ότι θα δημιουργηθεί μια τεράστια δεξαμενή εργαζομένων χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη ζήτηση εργασίας με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση των μισθών, ούτε που το σκεπτόμαστε. Ότι θα βουλιάξουν τα ασφαλιστικά ταμεία περνά απαρατήρητο. Ότι ξαφνικά οι ΔΕΚΟ θα μείνουν με λιγότερο προσωπικό και με την χρηματιστηριακή τους τιμή στο χαμηλότερο σημείο, εύκολη λεία των απανταχού αγορών που περιμένουν να εισπράττουν κι από το νερό που πίνουμε ούτε λέξη. Ότι θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα, το οποίο θα εξαγοραστεί δια πινακίου φακής από κάποια ευρωπαϊκή μεγάλη τράπεζα ελέγχοντας την μισή υποθηκευμένη στις τράπεζες Ελλάδα (διαμερίσματα, αγροτικές εκτάσεις, κατασχεμένα κινητά ή ακίνητα) ούτε αναφορά. Ότι από αυτά τα χρήματα ούτε ευρώ δεν θα πάει στον ιδιωτικό τομέα αλλά όλα θα πάνε στους τοκογλύφους δανειστές μας το σκέφτεται κανένας ή πιστεύεται τις μπούρδες ότι για κάθε μια θέση δημοσίου υπαλλήλου θα δημιουργούνται δυο στον ιδιωτικό τομέα;;

Οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε για τα τεράστια ποσά που έχουν χαθεί σε μίζες και σε υπερτιμολογήσεις για φάρμακα, πολεμικό υλικό και διάφορα έργα οδοποιίας – Ολυμπιακών αγώνων και όχι μόνο;;; Οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε που εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού της χώρας;;; Αλήθεια όλοι οι άλλοι που δεν έχουν τον δικό μας δημόσιο τομέα, που δεν έχουν τις αμυντικές μας δαπάνες, γιατί έχουν πρόβλημα χρέους;;; Έχουν κι οι δημόσιοι υπάλληλοι μεγάλες ευθύνες, με τους συνδικαλιστές τους, πασοκικά αναθρεμμένους, ψευτοαριστερούς, μελλοντικούς υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, να έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση.

Ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Άλλο αυτό όμως κι άλλο αυτό που γίνεται που αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας.

Αναγνώστης εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα