animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Τα νοικοκυριά έτοιμα να κηρύξουν πτώχευση

Τέλος δεν έχει ο εφιάλτης για τα νοικοκυριά της χώρας μας που βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, έτοιμα να κηρύξουν πτώχευση. Μέτρα, περικοπές και φοροκαταιγίδα όχι μόνο δεν έχουν τέλος, αλλά όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ακόμα ανοιχτά.

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Στο ρεπορτάζ που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», οι πολίτες έχουν ήδη χρεοκοπήσει. Τα νούμερα είναι απογοητευτικά. Ο εργένης των 500-600 ευρώ, θυσιάζει δυο μισθούς. Το ζευγάρι των ιδιωτικών υπαλλήλων έχει ήδη χάσει το ένα τέταρτο των αποδοχών του και ζει ακόμα με την ανασφάλεια της απόλυσης. Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε λίγο θα υποχρεωθούν να τα βγάζουν πέρα με τα μισά χρήματα, οι συνταξιούχοι υφίστανται μεγάλες περικοπές από τις ήδη πενιχρές συντάξεις, και σαν να μην έφταναν όλ΄αυτά, οι άνεργοι έχουν ανέβει στον αριθμό-σοκ των 800.000! Σχεδόν δηλαδή ένα εκατομμύριο Έλληνες χωρίς δουλειά, άρα και εισοδήματα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως με αυτή την κατάσταση οι πολίτες όχι μόνο δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια τις κάρτες και τις υποχρεώσεις τους, αλλά ήδη 600.000 απ΄αυτούς, παζαρεύουν την αναχρηματοδότηση των δανείων τους, με το 11-12% εξ΄αυτών να μην εξυπηρετείται.

Και ο εφιάλτης δεν τελειώνει εδώ, αφού οι προβλέψεις για το χειμώνα είναι δυσοίωνες, καθώς τα μέτρα που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί και θα ενεργοποιηθούν το επόμενο διάστημα, αναμένεται να τσεκουρώσουν το οικογενειακό εισόδημα έως και 50%!!!