animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ν.Δ. «Οσοι απολυθούν θα έχουν την αμέριστη στήριξή μας»

Ν.Δ. «Οσοι απολυθούν θα έχουν την αμέριστη στήριξή μας»

Ν.Δ. «Οσοι απολυθούν θα έχουν την αμέριστη στήριξή μας»


Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να κόψει και τις τελευταίες γέφυρες με την Τρόικα, μετά τη σημερινή ανακοίνωση ότι όσοι απολυθούν από το δημόσιο θα έχουν την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή της. Αν και δεν δηλώνεται σαφώς ότι η Ν.Δ. θα τους επαναπροσλάβει όταν και εφόσον γίνει κυβέρνηση, η υπόσχεση αυτή είναι εμμέσως σαφής.
Η ενέργεια αυτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται σε μια στιγμή που οι πιέσεις των δανειστών για περικοπές στο δημόσιο τομέα είναι ασφυκτικές και αδιαπραγμάτευτες, ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει προκειμένου να της επιτραπέι η εκταμίευση της 6ηε δόσης που θα επιτρέψει στο κράτος να πληρώσει μισθούς και συντάξεις στο τέλος Οκτωβρίου.
Η Ν.Δ. ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτρέψει απολύσεις εργαζομένων και μάλιστα με αποκλειστικά κομματικά κριτήρια και τονίζει με έμφαση, ότι δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να γυρίσει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή της πλατείας Κλαυθμώνος.
«Όλοι οι εργαζόμενοι θύματα της μνημονιακής πολιτικής θα έχουν την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση, ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος και ο γραμματέας Συνδικαλισμού του κόμματος Γιάννης Μανώλης.
Η Ν.Δ. επιμένει στην πρότασή της για εργασιακή εφεδρεία και αρνείται τις απολύσεις, τις οποίες χαρακτηρίζει άδικες και αντικοινωνικές. Υπογραμμίζει δε, ότι η κυβέρνηση, φορτώνει και πάλι στους εργαζόμενους που πετάει στο δρόμο, την αδράνεια και την αδυναμία της.
Παράλληλα, οι κύριοι Νικολόπουλος και Μανώλης, υποστηρίζουν ότι η ενέργεια της κυβέρνησης έχει καταφανή κομματικό προσανατολισμό με τις αδιαφανείς διαδικασίες επιλογής που θεσπίζει και υποστηρίζουν, ότι το ΑΣΕΠ χρησιμοποιείται σαν «κομματικός φερετζές».
Και αυτό, διότι όπως λένε, καλείται να κατατάξει σε σειρά τους ουσιαστικά πλέον απολυμένους που ήδη θα έχουν επιλέξει οι διορισμένες από τη κυβέρνηση διοικήσεις.
«Ελπίζουμε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Βέης να αρνηθεί να παίξει αυτό το ρόλο. Εκτός και αν φοβηθεί μήπως έχει την τύχη των συναδέλφων του της άλλης ανεξάρτητης αρχής της ΕΛΣΤΑΤ, τα μέλη της οποίας καρατομήθηκαν» υπογραμμίζουν.