animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Πάγκαλος: «Δεν έχω να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει!!»

ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 7.500 ΕΥΡΩ ΧΑΡΑΤΣΙ !!


Μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του MEGA, o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, είπε ότι ούτε και αυτός έχει να πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα. 


Λόγω των πολλών ακινήτων που του ανήκουν, τα οποία όμως δεν αγόρασε ο ίδιος αφού περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, πρέπει να πληρώσει συνολικό τέλος ακινήτων 7.500 ευρώ (πλέον 10.000 που έχει πληρώσει ήδη για τέλος ακίνητης περιουσίας). 


Και εκεί πέταξε το απίθανο:...



«Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο», σημείωσε και όταν στην ερώτηση τι θα γίνει εάν δεν βρεθεί αγοραστής για το ακίνητο, είπε το απίστευτο:


«Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».




Επιφυλάξεις και για το μέτρο των αποδείξεων


Εκτός του τέλους ακινήτων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φαίνεται ότι έχει και επιφυλάξεις για το πως θα εφαρμοστεί η αύξηση του ποσοστού των ζητούμενων αποδείξων, επισημαίνοντας ότι το θέμα δεν έχει συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο:


«Νομίζω ότι πρέπει, εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση, να γίνει κάποια συζήτηση εκτενής και δεν νομίζω ότι θα την αποφύγουμε, πιστεύω ότι θην κάνουμε και σε κυβερνητικό επίπεδο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο».


«Οι αποδείξεις είναι μέτρο υπέρ του μισθωτού και υπέρ του φορολογουμένου και ιδιαίτερα υπέρ του μισθωτού. Είμαι υπέρ των αποδείξεων. Θεωρώ ότι η συλλογή τους, όταν γίνεται συστηματικά, μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, υποχρεώνοντας αυτούς που δεν δίνουν αποδείξεις να το κάνουν και δημιουργώντας ένα κίνητρο για αυτόν που συλλέγει αποδείξεις με μια μείωση του δικού του φορολογικού βάρους» είπε χαρακτηριστικά.




Επίθεση εναντίον των ταξιτζήδων και των συνδικάτων


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν περιορίστηκε σε αυτά. Όταν η συζήτηση έφτασε στους ιδιοκτήτες ταξί, ο Πάγκαλος ήταν καυστικός αποκαλώντας τους «εργοδότες» οι οποίοι θέλουν να απεργούν την ίδια ημέρα που απεργούν οι μισθωτοί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του προς τα συνδικάτα λέγοντας ότι «μόνο στην Ελλάδα στις απεργίες τρομοκρατούνται αυτοί που θέλουν να δουλέψουν και οι συνδικαλιστές τούς το απαγορεύουν».
24gr.