animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κάθε “Κυβερνητική Επιτροπή” και κάθε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή είναι ένας ακόμη “Γολγοθάς” για την κοινωνία.Δήλωση του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη


 Αθήνα, 28.09.2011
Δήλωση
του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη

Κάθε “Κυβερνητική Επιτροπή” και κάθε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή είναι ένας ακόμη “Γολγοθάς” για την κοινωνία.
Η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των δήθεν “ειδικών” της Τρόικας είναι συνολική και καθολική.
Με το «μαγείρεμα» των στατιστικών στοιχείων, τα περιβόητα “Greek Statistics”, επιχείρησαν να κατασκευάσουν ένα ισχυρό “άλλοθι” για την προσυμφωνημένη υπαγωγή της χώρας στη “μέγγενη” του ΔΝΤ, το “ξεπούλημα” του εθνικού πλούτου, την απαξίωση των κρατικών επιχειρήσεων και τελικά το διεθνή διασυρμό και την ταπείνωση ενός περήφανου λαού.
Η αναποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των “λίγων” (και γνωστών) μετατρέπεται σε φοροεπιδρομές και “χαράτσια” για τους “πολλούς”.
Η αδυναμία πάταξης της “μαύρης εργασίας” και της εισφοροδιαφυγής γίνεται όχημα για συντάξεις πείνας και την αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα του Ασφαλιστικού.
Η ακολουθούμενη αντιαναπτυξιακή πολιτική “δαιμονοποιεί” το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, που κατασυκοφαντείται ως “υπέρογκος”, ώστε να νομιμοποιηθούν χιλιάδες ανάλγητες και κομματικές απολύσεις χρήσιμων εργαζομένων.
Η έλλειψη επενδύσεων αντί να αναζητηθεί στην απουσία ενός σταθερού φορολογικού καθεστώτος και στην ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, χρησιμοποιείται για την καταστρατήγηση κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τη δημιουργία φθηνού εργατικού δυναμικού “α λα καρτ” και την “αναβάπτιση” του μισθού σε χαρτζιλίκι ή φιλοδώρημα.
Οι δυσβάσταχτες θυσίες των Ελλήνων πολιτών δεν πιάνουν τόπο, την ώρα που κάθε αύξηση του δημοσίου χρέους εκτινάσσει το “κοινωνικό έλλειμμα” στα ύψη. Η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην “κοροϊδία” της κυβέρνησης είναι πλέον μηδενική.
Ενάμιση χρόνο μετά την υπογραφή του Μνημονίου, η ύφεση βαθαίνει, τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα διογκώνονται, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και οι “ουρές του ΟΑΕΔ” μακραίνουν επικίνδυνα υπονομεύοντας την προοπτική της χώρας και το αύριο χιλιάδων συνανθρώπων μας.
Αυτή είναι η “συνταγή” που απομακρύνει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη και την οδηγεί στη χρεωκοπία.
Όσο για τη φημολογούμενη πρόθεση του Πρωθυπουργού για δημοψήφισμα με το χαλκευμένο ερώτημα “Ναι ή Όχι στο Ευρώ” προκειμένου να εμφανισθεί ως μονόδρομος η καταστροφική πολιτική του, η απάντηση είναι μία και μοναδική:
Το καλύτερο δημοψήφισμα είναι οι εκλογές, ας τις εξαγγείλει λοιπόν όσο πιο σύντομα μπορεί...ακόμη και σήμερα.
Αυτός και η κυβέρνησή του βολεύονται (ή και επιζητούν) με την ομηρία της πατρίδας μας στους διεθνείς κερδοσκόπους, ο Ελληνικός λαός όμως δεν αντέχει άλλο. Δεν τους αντέχει άλλο.