animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα μέτρα ζητά η τρόικα

Πληροφορίες κάνουν λόγο για απολύσεις

Δραματικές μειώσεις κρατικών δαπανών ζητά σε μορφή τελεσίγραφου η τρόικα, που δεν πείθεται από την απόδοση εκτάκτων εισπρακτικών μέτρων, όπως το τέλος στα ακίνητα. Ζητούν, δηλαδή νέα μέτρα μόνιμου και όχι έκτακτου χαρακτήρα για τη μείωση του ελλείμματος και αυτό ήταν το δραματικό περιεχόμενο του τηλεφωνήματος του Ευ. Βενιζέλου, που βρήκε τον πρωθυπουργό στο Λονδίνο έτοιμο για μεταβίβαση στο αεροπλάνο για τη Νέα Υόρκη.

Η απόφαση για επιστροφή στην Αθήνα ελήφθη άμεσα από τον κ. Παπανδρέου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα ή τη Δευτέρα θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να αποφασιστούν νέες περικοπές στο δημόσιο. Οι πληροφορίες λένε ότι η τρόικα ζητά απολύσεις άλλα δεν είναι ακόμη γνωστό ποια θα είναι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

Πάντως, συνεργάτες του κ. Παπανδρέου απορρίπτουν σενάρια περί πρόωρων εκλογών ή συγκυβέρνησης, ειδικά μετά την ομιλία Σαμαρά, για την οποία λένε ότι ήταν εκτός κλίματος και πατούσε για άλλη μια φορά σε μια υποσχεσιολογία χωρίς βάση, η συγκυβέρνηση είναι πλέον αδύνατη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο και τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου συσκέπτονται από χθες το βράδυ και οι συσκέψεις θα συνεχιστούν και σήμερα, προκειμένου να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση προς το υπουργικό συμβούλιο, ενώ η κυβέρνηση ελπίζει ότι η τρόικα, παρουσία και του ίδιου του πρωθυπουργού πλέον, θα εγκρίνει τα νέα μέτρα που υπό τις ραγδαίες εξελίξεις δείχνουν αναπόφευκτα.

Πηγή: 24h