animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ



 Αθήνα, 28.09.2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η εργασιακή… ομηρεία που η Κυβέρνηση ψήφισε με τον εφαρμοστικό νόμο και προσπαθεί να επιβάλλει με την …”στρατιωτική πειθαρχία” του Υπουργού Οικονομικών, είναι μέτρο απάνθρωπο και αντισυνταγματικό.
Βασικά δικαιώματα των εργαζομένων που προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις όπως “αποζημίωση λόγω απόλυσης”, “βλαπτικές μεταβολές”, “μειώσεις μισθών” και “συντάξεων” ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ με μια υπογραφή στο όνομα τάχα της διάσωσης της χώρας!!!
Τελικά είναι η πολλοστή φορά που η Κυβέρνηση “ΣΩΖΕΙ” την Ελλάδα αφού λόγω της ανικανότητας της να πατάξει την φοροδιαφυγή την φοροκλοπή και την εισφοροδιαφυγή κατακρεουργεί μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, ΕΚΑΣ, αφορολόγητα όρια, οδηγώντας τους εργαζόμενους σε οικονομική εξαθλίωση, τους συνταξιούχους στην ανέχεια και το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας σε μαρασμό.
Οι Έλληνες πολίτες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια Κυβέρνηση “Ατάκτων” που οι Υπουργοί της χρησιμοποιούν τον Υπουργικό θώκο και τα Υπουργεία ως βιλαέτι τους.
Ακυρώνουν τις αποφάσεις των προκατόχων τους και χωρίς σχέδιο βαδίζοντας στο άγνωστο, ονομάζουν “πολιτική” την ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ και τις ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στους Μόνιμους καλοπληρωτές του συστήματος, μισθωτούς και συνταξιούχους.
Οι εργαζόμενοι οργισμένοι, αγανακτισμένοι ,εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους στο σύνολο της αντιπολίτευσης του Κοινοβουλίου και στα συνδικάτα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής .
Ζητούν όμως ξεκάθαρες θέσεις και δεσμεύσεις για τις…εφεδρείες και τις απολύσεις και την αποκατάσταση των αδικιών και των κομματικών διώξεων.
Ζητούν αξιοκρατία. Απαιτούν εργασία. Διεκδικούν αμοιβές αξιοπρέπειας.
• Ας σταματήσουν επιτέλους κάποιοι την διγλωσσία !!!
• Ας αναλογιστούν την ευθύνη τους απέναντι σ’ αυτόν τον κόσμο που χάνει την δουλειά του!!!
• Ας αφουγκραστούν την κοινωνία που γυρνά την πλάτη της στους εκφραστές του Μνημονίου και στους λάτρεις της παγκόσμιας διακυβέρνησης !!!
• Ας καταλάβουν επιτέλους ότι δεν εκφράζουν τον εαυτό τους αλλά τους απλούς ψηφοφόρους που υπομονετικά αναμένουν την υπεύθυνη στάση τους.

Σ’ ότι μας αφορά, θα παραμείνουμε πιστοί στις αρχές μας, στις θέσεις μας, στις αξίες μας και στους αγώνες μας.
Στα (χιλιο)μετρα της αδιαλλαξίας και τις Αλαζονείας της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απαντούμε με δυναμικές κινητοποιήσεις συντονισμένες ενέργειες αντίστασης για να τους στείλουμε σε μόνιμη εργασιακή εφεδρεία. Στον Μαραθώνιο της ΑΔΙΚΙΑΣ αντιστεκόμαστε και επιζητούμε την οριστική ρήξη, επιδιώκοντας την ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
Είμαστε όρθιοι!! Είμαστε παρόντες!!! Θα αισθάνονται την ανάσα μας σε κάθε πράξη ανομίας!!! Θα αισθάνονται την ανάσα μας σε κάθε δίωξη κομματική!!!


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.