animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Τους ελεύθερους σκοπευτές για τους διαδηλωτές τους θέλουν;


Ηθικόν δίδαγμα από τις φετινές παρελάσεις: Αν τολμήσεις να κατέβεις στην παρέλαση για να διαμαρτυρηθείς στους πολιτικούς για τη μαύρη σου τη μοίρα, έχεις πολλές πιθανότητες να φύγεις με καμιά σφαίρα από ελεύθερο σκοπευτή.
Μας είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει, αλλά αν είναι αληθινά τα σενάρια που λένε ότι οι παρελάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής «προστατεύτηκαν» από ελεύθερους σκοπευτές που φρόντιζαν να κυλήσουν όλα ομαλά, τότε η ελληνική Δημοκρατία έχει πάει περίπατο.
Αλλά ακόμη και το γεγονός πως μια εθνική επέτειος κατάντησε να μετατραπεί σε μετεμφυλιακή γιορτή ή σε εκδήλωση των ταραγμένων χρόνων της δεκαετίας του ’60, θα πρέπει να μας κάνει όλους να ντρεπόμαστε.
Κι εμάς τους πολίτες, που αφήνουμε μια δράκα ανθρώπων να αποφασίζουν να βάλουν ελεύθερους σκοπευτές γύρω από το Σύνταγμα ή να ρίχνουν στους δρόμους 7.000 αστυνομικούς. Έχουμε δημοκρατία ή όχι; Διότι άλλο να προστατεύεις τη χώρα από τους εχθρούς κι άλλο από τους απλούς πολίτες που θέλουν να ρίξουν κανένα γιαούρτι.
Διαβάστε τι είπε στη ΝΕΤ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτης, πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Λευτ. Οικονόμου: «Ασφαλώς και θα υπάρχουν όπως πάντα ελεύθεροι σκοπευτές στο Σύνταγμα. Δεν είναι για τους πολίτες. Πάντα υπήρχαν για αντιτρομοκρατικούς λόγους και προστατεύουν την πολιτική, στρατιωτική και διπλωματική ηγεσία της χώρας που είναι συγκεντρωμένη εκεί για την παρέλαση», τόνισε.
Βρισκόμαστε στο Βιετνάμ ή στη Ρωσία του Πούτιν που δεν τολμούν να διαδηλώσουν;
Μπορεί να το χωρέσει ανθρώπου νους στην Ελλάδα του 2012 να υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές; Ποιος σχεδίασε αυτά τα μέτρα; Ο Χρυσοχοϊδης;
Το κράτος που δεν μπορεί να διασφαλίσει τις περιουσίες των πολιτών από τους μπαχαλάκηδες τα βάζει με ανθρώπους που διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν να φάνε; Που ήταν ο Παπουτσής και ο Χρυσοχοϊδης όταν οι γνωστοί άγνωστοι έκαναν πλιάτσικο κι έκαιγαν την Αθήνα;
Τώρα θυμήθηκαν το δόγμα της μηδενικής ανοχής; Με ανθρώπους που ήθελαν να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν; Ή με αυτούς που ήθελαν να φωνάξουν αίσχος για τη χώρα που παραδίδουν οι πολιτικοί της υποτέλειας;
Ποιος να το έλεγε ότι η Ελλάδα θα βίαζε τόσο βάναυσα την ιστορική μνήμη βάζοντας ελεύθερους σκοπευτές να φυλάνε τις παρελάσεις.
Κατά τα άλλα, συγχαρητήρια στον Παπαδήμο που κατάφερε να βγάλει το Σάββατο χωρίς απώλειες από την εμφύλια σύρραξη των παρελάσεων. Άντε και του χρόνου, αν συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός, ίσως να δώσει διαταγή να βάλουν νάρκες γύρω από τη Βουλή και μόλις περνά κανένας διαμαρτυρόμενος να σκάει η βόμβα και να τον σκοτώνει. Τι θα θέλει να ζήσει ο άθλιος που τολμά να τα βάζει με τους πολιτικούς;
Ντροπή. Μίκρυναν την Ελλάδα. Τώρα της βάζουν και μανδύα δημοκρατικής… δικτατορίας.
 antinews.gr