animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη “ ΕΛΛΗΝΙΚΗ …ΔΙΑΣΩΣΗ”



 Αθήνα, 28 Μαρτίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ
του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

“ ΕΛΛΗΝΙΚΗ …ΔΙΑΣΩΣΗ”
Η εργασία στο “Απόσπασμα” – Η κοινωνία στη “Χρεοκοπία”
με τη …συμπάθεια της ΤΡΟΙΚΑ και των…εταίρων μας!!!

Ο διάλογος – ενημέρωση της ΤΡΟΙΚΑ και του αρμοδίου επιτρόπου ΟΛΙ ΡΕΝ με τους βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου ήταν ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΑΤΟΣ!!!

Ξεκαθάρισαν ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθεροποίησης της ελληνικής Οικονομίας περνά μέσω της ισοπέδωσης της κοινωνίας, τον εξευτελισμό των πολιτών, την βουλγαροποίηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και την υπόσχεση για ακόμα πιο δύσκολες μέρες εκφράζοντας την…συμπάθειά τους.
Μόνον που η συμπάθεια δεν…τρώγεται κυρίες και κύριοι ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ και ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ!!!
Ούτε η επιθυμητή ανάπτυξη μπορεί να ζήσει τις οικογένειές μας όσο την περιμένουμε!!!
Πάρτε θέση τώρα!!! Βάλτε ΠΑΤΟ στο βαρέλι του οικονομικού και πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο μας οδηγούν!!!
• Ανεργία 21% και 1000 νέες απολύσεις την ημέρα
• 1 στις 2 προσλήψεις με μερική απασχόληση των 293€ μεικτά
• 400.000 απλήρωτοι εργαζόμενοι για περισσότερο από 5 μήνες
• Αύξηση κατά 149% μέσα σε ένα χρόνο της μετατροπής των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής εργασίας με μονομερή απόφαση του εργοδότη
Οι Έλληνες εργαζόμενοι βυθίζονται όλα και πιο βαθιά σε ένα “απύθμενο πηγάδι” ανεργίας, ανασφάλειας, εργοδοτικών εκβιασμών και αυθαιρεσίας.
Η εφαρμογή των αντεργατικών νομοθετημάτων που ψηφίστηκαν από τις Κυβερνήσεις Παπανδρέου-Παπαδήμου και ικανοποίησαν πλήρως τους εργοδότες και την ΤΡΟΙΚΑ απορρυθμίζουν βίαια την αγορά εργασίας ισοπεδώνοντας όχι μόνο στοιχειώδη εργασιακά αλλά και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο νέος πραξικοπηματικά επιβαλλόμενος βασικός μισθός των 480€ νομιμοποιεί τη φτώχεια στην εργασία.
Η μεικτή αμοιβή των 293€ (245€ καθαρά) για τη μερική απασχόληση “ανοίγει διάπλατα την πόρτα” της ανέχειας για χιλιάδες εργαζόμενους καθημερινά, μιας και το 54% των νέων προσλήψεων είναι πλέον για “4ωρα”.

Οι επιχειρησιακές συμβάσεις εξαπλώνονται παντού σαν επιδημία και οι ενώσεις προσώπων γίνονται πειθήνια όργανα των εργοδοτών, έτοιμα να ικανοποιήσουν κάθε ανάλγητη και παράλογη επιθυμία τους, προκειμένου όχι μόνο να διατηρήσουν τα κέρδη και το χλιδάτο επίπεδο ζωής τους, αλλά και να το βελτιώσουν… εις βάρος των εργαζομένων.

Η ανεργία καλπάζει, οι μειώσεις στις αποδοχές του ιδιωτικού τομέα ξεπερνούν πλέον το 25% και η εκ περιτροπής εργασία “βασιλεύει” σε όλους τους χώρους δουλειάς, με τα “κουρεμένα” Ασφαλιστικά Ταμεία να χάνουν επιπλέον 6.5 δις € το χρόνο.

Η Ελλάδα, με “άλλοθι” μια απάνθρωπη και αναποτελεσματική ιδεοληψία για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και των επενδύσεων, μετατρέπεται σε “Ειδική Οικονομική Ζώνη”, σε απέραντη “γαλέρα” ξένων συμφερόντων με φθηνούς ή απλήρωτους εργαζόμενους-λάστιχο.

Η κοινωνία οδηγείται σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, με τα περιθώρια ανοχής και αντοχής να έχουν εξαντληθεί την ώρα που όλοι οι δημοσιονομικοί δείκτες δείχνουν πως δεν υπάρχει “φως στο τούνελ”….

Με την πολιτική που ακολουθείται δεν ευημερούν ούτε οι άνθρωποι ούτε οι αριθμοί.
Υφαρπάζουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, υπονομεύουν κάθε αχτίδα προοπτικής.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου πολιτικές, συνδικαλιστικές, παραγωγικές πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας!!! Πρέπει να αγωνιστούμε για την “Αναγέννηση” του Έλληνα εργαζόμενου, συνταξιούχου και της νεολαίας απέναντι στον κοινωνικό και εργασιακό “Μεσαίωνα” που κάποιοι λίγοι μας καταδικάζουν.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ