animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Δρακόντια μέτρα σε όλη την χώρα Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, χημικά στα Χανιά

Θεσσαλονίκη
Με καθυστέρηση 10 λεπτών άρχισε η παρέλαση, στη Θεσσαλονίκη. Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συγκεντρώθηκαν στον χώρο της παρέλασης, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου.
Αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο τεσσάρων ατόμων που μοίραζαν φυλλάδια στο χώρο παρέλασης. Στη διάρκεια της παρέλασης, μέρος των μαθητών, δεν έστρεψε το κεφάλι στους επισήμους. Στις 11.30, η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές ατόμων, που κινήθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων.
Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ παρίστανται ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, ο βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης (ΝΔ), ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας, ο σε αργία περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και ο Μητροπολίτης Άνθιμος, με εκπροσώπους των στρατιωτικών και λοιπών αρχών της πόλης.

Πάτρα
Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από την έναρξη της παρέλασης και στην Πάτρα, όταν κατά την ώρα της δοξολογίας ομάδα περίπου 200 ατόμων κατευθύνθηκε προς τον χώρο της παρέλασης, έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και στη συνέχεια επιτέθηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις με αβγά και καφέδες. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 30 περίπου ατόμων.
Νωρίτερα σε πεδίο μάχης είχε μετατραπεί η Αγίου Νικολάου, με τους αστυνομικούς να ρίχνουν χημικά κατά των μελών των λαϊκών συνελεύσεων της Πάτρας που επιχείρησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια με νερό κατά των αστυνομικών. Η αστυνομία έχει απωθήσει τους διαδηλωτές στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα και παραμένουν στο σημείο. 
Κρήτη
Στο Ηράκλειο Κρήτης η παρέλαση δεν ξεκίνησε καθώς πολίτες διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας πέταξαν αυγά καφέδες και γιαούρτια προς τους επισήμους, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. 
Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης  Ειρηναίος απηύθυνε έκκληση προς όλους τονίζοντας πως «είμαστε όλοι αδέλφια» και ζήτησε απ' όλους να σεβαστούν τη σημερινή ημέρα και να γίνει η παρέλαση.

Λάρισα 
Με το τέλος της παρέλασης των μαθητικών τμημάτων στη Λάρισα υπήρξαν επεισόδια και συμπλοκή αστυνομικών και πολιτών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μικροτραυματισμοί και δύο προσαγωγές από την αστυνομία.
Πύργος
Πορεία διαδήλωσης, πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στον Πύργο, που ξεκίνησε από την αρχή της Μανωλοπούλου  και έληξε στην κεντρική πλατεία.
Αυτή την στιγμή οι διαδηλωτές έχουν αναρτήσει πανό στο δημαρχείο.
 protothema.gr