animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ: Αποφασίστηκε η πτώχευση της Ελλάδας

Με τη φράση ότι "αποφασίστηκε η πτώχευση της Ελλάδας" σχολίασε η γεν. γραμ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε . Παράλληλα, συνεχίζονται οι αρνητικές δηλώσεις στελεχών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ

Η γεν. γραμ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Η γεν. γραμ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Πρόκειται για ένα συμβιβασμό με τους εκπροσώπους των τραπεζών που δεν πρόκειται να δώσει λύση στην κρίση χρέους και θα επιβραδύνει κι άλλο την ανάπτυξη, πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα. "Αποφασίστηκε η πτώχευση και όλα τα αλλά είναι κοροϊδία", είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τον ελληνικό λαό "να έχει την άμεση ετοιμότητα για αντεπίθεση".
Παράλληλα, η γεν. γραμ. της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε λόγο για ελεγχόμενη πτώχευση που μπορεί, όπως είπε, να εξελιχθεί και σε ανεξέλεγκτη πτώχευση.
Νωρίτερα, "δεν πανηγυρίζουμε για τη σωτηρία της χώρας όπως κάνει η κυβέρνηση" είχε πει ο Μ. Παπαδόπουλος του ΚΚΕ, μιλώντας στο Mega.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι "η νέα συμφωνία φέρνει σκληρή κηδεμονία, θα μας κυβερνούν οι δανειστές μας. Ο κ. Παπανδρέου μας είπε μπαρούφες και μου θύμισε τους αμαρτωλούς καλόγερους που βάφτιζαν το κρέας, ψάρι", ενώ παράλληλα προέβλεψε ότι έρχονται νέες μεγάλες μειώσεις μισθών, νέο ασφαλιστικό και νέο "κούρεμα" συντάξεων.
Σε μία πρώτη αντίδραση του κόμματος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Π. Σκουρλέτης, δήλωσε ότι "Δεν υπήρξε καμία ισχυρή διαπραγμάτευση στο θέμα των ασφαλιστικών ταμείων" τονίζοντας πως με το "κούρεμα" θα γίνει "εφάπαξ αρπαγή στα ταμεία". Για το θέμα της ενισχυμένης εποπτείας έκανε λόγο για "υπέρβαση της ήδη ελλειμματικής δημοκρατικής συγκρότησης".
ΔΗΜΑΡ: Να αποκρουστεί ενδεχόμενη βαριά εποπτεία
Ενδεχόμενη βαριά εποπτεία θα πρέπει να αποκρουστεί, υποστηρίζει ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και συμπληρώνει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από βαριά εποπτεία, "ίσως έχει ανάγκη μόνο από παροχή τεχνικής βοήθειας και τεχνογνωσίας".
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρει ακόμη ότι "η απόφαση εξυπηρετεί ως ένα βαθμό τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, υπάρχουν, όμως, σε εκκρεμότητα τα μεγάλα ζητήματα της παρατεταμένης βαθιάς λιτότητας, της αποτελεσματικότητας και της ικανότητας των ασφαλιστικών ταμείων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους".
Συμπληρώνει επίσης ότι "εξακολουθεί να είναι σε εκκρεμότητα και να παραμένει διεκδίκηση η εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας".
Τέλος, ο κ. Κουβέλης επισημαίνει ότι "η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στην επί της ουσίας πολιτική της ενότητα, στην ουσιαστική συνοχή της. Αυτή η Ευρώπη χρειάζεται για τα κράτη μέλη της και για τους λαούς της Ευρώπης".