animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Νίκος Μπάρδης,«η ΕΥΔΑΠ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία και δεν εμπίπτει στις διατάξεις περί εφεδρείας.

Προθεσμία μέχρι αύριο σε 14 φορείς για λίστες εφέδρων
Αντίστοιχες εντολές -αν και προφορικές- σχετικά με το πόσοι εργαζόμενοι εμπίπτουν στην εργασιακή εφεδρεία και ποιες είναι οι ειδικότητές τους έχουν δοθεί από το υπουργείο και στις διοικήσεις των συγκοινωνιακών και σιδηροδρομικών ΔΕΚΟ.

Απαντήσεις-εξπρές σχετικά με την ένταξη υπαλλήλων σε καθεστώς «προσυνταξιοδότησης» και στην εργασιακή εφεδρεία ζητεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από 14 εποπτευόμενους οργανισμούς, με έγγραφο που εστάλη στα γραφεία των διοικήσεων το βράδυ της Παρασκευής.

Αντίστοιχες εντολές -αν και προφορικές- σχετικά με το πόσοι εργαζόμενοι εμπίπτουν στην εργασιακή εφεδρεία και ποιες είναι οι ειδικότητές τους έχουν δοθεί από το υπουργείο και στις διοικήσεις των συγκοινωνιακών και σιδηροδρομικών ΔΕΚΟ. Οι απαντήσεις αναμένονται το αργότερο έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Το έγγραφο που εστάλη αφορά τους εξής οργανισμούς:
  • Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ, Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών (ΙΟΚ), ΕΥΔΑΠ ΑΕ, Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ ΑΕ), Αττικό Μετρό ΑΕ, Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών ΤΕΕ (ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ ΑΕ), Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ ΑΕ), ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ, Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ, Εγνατία Οδός ΑΕ, ΕΥΔΑΘ ΑΕ, ΕΥΑΘ Παγίων.
Το υπουργείο ζητεί να μελετηθεί ο νέος νόμος και να υποβληθούν απαντήσεις μέχρι αύριο, 26 Οκτωβρίου.
Στο έγγραφο αναφέρονται μεταξύ άλλων:
«... Παρακαλούμε, αφού μελετήσετε ειδικότερα τα οικεία άρθρα (33 και 34) που αφορούν την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και την εργασιακή εφεδρεία, να μας αποστείλετε άμεσα (και όχι αργότερα από την 26-10-2011) τις αντίστοιχες καταστάσεις του προσωπικού των φορέων σας που εμπίπτει στις ανωτέρω ρυθμίσεις.
Σημειώνουμε ότι οι διατάξεις του νέου νόμου είναι διαθέσιμες στη σχετική ιστοσελίδα της Βουλής».
Αντιρρήσεις στο παραπάνω έγγραφο προβάλλει η ΕΥΔΑΠ. Οπως τόνισε στο «Εθνος» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Μπάρδης, «η ΕΥΔΑΠ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία και δεν εμπίπτει στις διατάξεις περί εφεδρείας. Αλλωστε μεγάλο τμήμα του προσωπικού έχει ήδη αποχωρήσει προς τη σύνταξη. Από 3.200 εργαζόμενους στην αρχή του 2010, σήμερα το προσωπικό της ΕΥΔΑΠ αριθμεί λιγότερους από 2.700».
Επιφυλάξεις εκφράζει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας, ο οποίος επισημαίνει πως η εταιρεία δεν αποτελεί ΔΕΚΟ, ούτε ανήκει στον δημόσιο τομέα. «Πρέπει να ''παντρέψουμε'' την παλιά νομοθεσία με τον νέο νόμο» δήλωσε χαρακτηριστικά. Εκτιμάται πως οι υπάλληλοι της Αττικό Μετρό που θα ενταχθούν στην προσυνταξιοδότηση και την εφεδρεία δεν θα ξεπερνούν τους 20.
Την ψήφιση του νόμου και τη δημοσίευσή του σε ΦΕΚ περιμένει η Εγνατία Οδός ΑΕ, προκειμένου να υποβάλει τις οριστικές προτάσεις της, δήλωσε στο «Εθνος» ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Γιώργος Τσιτουρίδης.
Πηγη: Εθνος