animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ. 13-9-2013

 


Αθήνα 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε. της Γ.Σ.Ε.Ε η παράταξή μας προσπαθώντας να διατηρήσει ψηλά το αγωνιστικό φρόνημα των συνδικάτων προσπάθησε να συνθέσει τις διαφορετικές απόψεις, λόγω του ότι υπήρξαν 4 ( τέσσερις) προτάσεις, προτείνοντας 4ώρη στάση στις 18 Σεπτέμβρη ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών, και 24ώρη Γενική απεργία στις 25 Σεπτέμβρη, με συνολικό αγωνιστικό πλαίσιο κινητοποιήσεων τα κάτωθι :


• ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
• ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ της Αμυντικής Βιομηχανίας ( ΕΑΣ – ΕΛΒΟ)
• ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ και ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΛΑΡΚΟ,
• ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ Βασικών αγαθών όπως το ΡΕΥΜΑ και το ΝΕΡΟ με την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ
• ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ και ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ,
• κλείσιμο ΥΓΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ όπως τα ΤΣΙΜΕΝΤΑ, ο ΚΑΤΣΕΛΗΣ και πολλών άλλων με την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 και τις απολύσεις των εργαζομένων
• ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ με την ΩΜΗ παρέμβαση του ΚΡΑΤΟΥΣ
• ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ της θέσης των ασφαλιστικών ταμείων που προήλθε από το εγκληματικό ΚΟΥΡΕΜΑ των αποθεματικών τους και από την συνεχή αυξανόμενη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και την εισφοροδιαφυγή, καθώς και μια σειρά άλλων καταστροφικών παρεμβάσεων που τα τρία τελευταία χρόνια νομοθέτησαν οι κυβερνήσεις, κατ΄ εντολή της ΤΡΟΙΚΑ και των δανειστών.
Παρά το ότι ο χρόνος για την αναγκαία προετοιμασία των συνδικάτων για πραγματοποίηση 24ώρης απεργίας στις 18 Σεπτέμβρη είναι ελάχιστος και προκειμένου να είμαστε χρήσιμοι στους εργαζόμενους, αποσύραμε την πρότασή μας και συμφωνήσαμε, εάν αυτό έβγαινε ως συνθετική πρόταση, την οποία θα στήριζαν όλες οι παρατάξεις.


Δυστυχώς δεν το καταφέραμε!!! Η ευθύνη είναι όλων μας!!!
Δυστυχώς ακόμη και τώρα που οι εργαζόμενοι δέχονται μια πολυεπίπεδη ΕΠΙΘΕΣΗ, κάποιες πρακτικές συγκεκριμένων παρατάξεων εντάσσουν τους ΑΓΩΝΕΣ των εργαζομένων ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ που υπηρετούν, μένοντας αδιάλλακτοι στην θέση τους και αγνοώντας τον κίνδυνο διάσπασης της τελευταίας γραμμής άμυνας μας, της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ.
Δυστυχώς δεν υπήρξε ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ γιατί κάποιοι επέλεξαν να διαγκωνίζονται και να κονταροχτυπιούνται για το ποιός θα επιβάλει τελικά τη θέση του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρθεί απόφαση μόνο για 4ώρη στάση εργασίας στις 18/9.
Είναι προφανές ότι ΠΟΛΙΤΙΚΑ δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε…
Είναι προφανές ότι εμείς δεν αγωνιζόμαστε για μια κυβέρνηση της αριστεράς…
Ως συνδικαλιστική παράταξη δεν προσπαθήσαμε ποτέ να υπηρετήσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ παρά μόνο τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε και το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ και ΟΧΙ το ΚΑΛΟ ΚΟΙΝΟ !!!
Σε ότι μας αφορά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ΚΑΠΕΛΩΝΕΙ τις όποιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων…
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ΑΓΩΝΙΕΣ των συναδέλφων μας που δοκιμάζονται ΣΚΛΗΡΑ τρία χρόνια τώρα, ώστε κάποιοι να βαθμολογηθούν από τα κομματικά τους επιτελεία.
Όσοι δεν μπορούν μόνοι τους, με την πολιτική τους πρόταση να πείσουν τους Έλληνες πολίτες, μην έχουν την αυταπάτη ότι σε εμάς θα βρουν ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ πατώντας στην πλάτη μας και στους αγώνες μας για να υλοποιήσουν τα ΘΕΛΩ και τα ΕΓΩ τους.
Όσοι πιστεύουν ότι οι συνεχείς προσπάθειές μας για σύνθεση όλων των απόψεων αποτελεί αδυναμία μας κάνουν τραγικό λάθος.
Σ’ αυτές τις δύσκολες περιόδους ή θα ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και το ΕΜΕΙΣ, πέρα και μακριά από ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ εξαρτήσεις ή θα βλέπουμε ως ΘΕΑΤΕΣ τα χιλιόμετρα των ΜΕΤΡΩΝ που εξαθλιώνουν την κοινωνία, να περνούν μπροστά μας, απαξιώνοντας και το ρόλο μας…
Εμείς θα συνεχίσουμε τους αγώνες χωρίς κομματικές παρωπίδες και θα καταθέτουμε προτάσεις που θα δίνουν λύσεις και θα συνθέτουν απόψεις…
Άλλωστε τρία χρόνια τώρα έτσι πορευόμαστε και έτσι θα συνεχίσουμε.
Υπεύθυνα, με θέσεις, προτάσεις, αλλά και αυτοκριτική αναπτύξαμε τη δράση μας πιστεύοντας σε ένα πραγματικά ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ αναλαμβάνοντας το κόστος των επιλογών μας.
Συνεχίζουμε να επενδύουμε στις ΛΥΣΕΙΣ και ΟΧΙ στα προβλήματα…
Παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας για ΑΝΑΤΡΟΠΗ των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ μέσα από μια ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ για την ανάκτηση όλων αυτών που χάσαμε τα τρία τελευταία χρόνια.
Σε κάθε περίπτωση οι ύβρεις, οι συνεχείς αμφισβητήσεις και οι προσβολές με δηλώσεις συνδικαλιστικών στελεχών των αριστερών παρατάξεών δεν μας αγγίζουν και τις επιστρέφουμε.
Το μόνο που καταφέρνουν με τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι να διασπούν το μέτωπο των εργαζομένων, να επιτείνουν την ήδη εύθραυστη συνοχή μας και να ρίχνουν νερό στο μύλο των κυβερνήσεων που επιδιώκουν το διαίρει και βασίλευε
.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΚΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ…
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ… ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.