animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΑΚΕ Ι.Τ.(19& 20/10/11)


Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2011

«Νυν υπέρ πάντων ο αγών»
Συνάδελφοι,
Η εθελόδουλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απόλυτα υποταγμένη στις επιταγές της Τρόικας, κλιμακώνει την αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική της ακραίας λιτότητας καταδικάζοντας την κοινωνία σε «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία» και την πραγματική οικονομία στην οριστική διάλυση. Την ώρα που τα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο ανοχής και αντοχής εξαπολύουν την πιο βάρβαρη επίθεση ολοκληρώνοντας ένα «κοινωνικό και εργασιακό ολοκαύτωμα» χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Η εθνική μας ανεξαρτησία βρίσκεται «υπό κατάσχεση» και το βιοτικό επίπεδο των ελληνικών νοικοκυριών εγκλωβίζεται βίαια στο «γύψο» της ανέχειας.
Με το νέο «Θατσερικής» έμπνευσης Πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα ξεπερνούν τις «κόκκινες γραμμές» ισοπεδώνοντας, πέρα και έξω από κάθε συνταγματική νομιμότητα, ότι έχει απομείνει όρθιο. Θεσμικά κατοχυρωμένα κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες κατεδαφίζονται «πραξικοπηματικά» ενώ εργασιακές και ασφαλιστικές κατακτήσεις δεκαετιών γίνονται βορά στις ληστρικές απαιτήσεις των διεθνών κερδοσκόπων, με μοναδικό στόχο τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα φθηνού εργασιακού κόστους, σε ένα οικονομικό «προτεκτοράτο» των γερμανικών συμφερόντων. Απεργάζονται να καταστήσουν την ελληνική επικράτεια «χώρο» απέραντης Ειδικής Οικονομικής Ζώνης και τους Έλληνες εργαζόμενους «δουλοπάροικους» ή «κολλήγους μιας χρήσης» στα «φέουδα» των ξένων funds.
Το «άρθρο 37» είναι η πιο αντεργατική διάταξη που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή μεταπολιτευτικά, καθώς με πρόσχημα τη δήθεν αύξηση της ανταγωνιστικότητας επιχειρείται μια πρωτοφανής οικονομική εξόντωση των εργαζομένων. Διαχρονικοί «πόθοι» των μεγαλοεργοδοτών ικανοποιούνται στο ακέραιο και γίνονται ζοφερή πραγματικότητα στους χώρους δουλειάς. Οι συλλογικές συμβάσεις οδηγούνται στο «εκτελεστικό απόσπασμα» και ο κοινωνικός διάλογος κυριολεκτικά λεηλατείται «στρώνοντας το χαλί» για την επικράτηση ατομικών συμβάσεων μιας ώρας ή μιας μέρας και τη δημιουργία ενός αναλώσιμου εργατικού δυναμικού α λα καρτ. Ο κατώτατος μισθός της ΕΓΣΣΕ θα αποτελεί πλέον μισθολογικό «ταβάνι» και σε συνδυασμό με το νέο «φτωχολόγιο» για τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα συνιστούν το «τελειωτικό χτύπημα» στη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας. Η βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων υπονομεύεται και οι εισφορές μιας ζωής αντιστοιχούν πλέον σε προνοιακά επιδόματα «πείνας». Με το «φερετζέ» της εργασιακής εφεδρείας ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για μαζικές απολύσεις και κομματικές διώξεις χρήσιμων υπαλλήλων ενώ είναι φανερό πως πίσω από τη μη ανανέωση των συμβάσεων στους ΟΤΑ κρύβονται συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα και «εργολάβοι-προμηθευτές».
Οι συνεχείς «φοροεπιδρομές» και τα μόνιμα φορομπηχτικά χαράτσια εξαθλιώνουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και φορτώνουν νέα δυσβάσταχτα βάρη στα μόνιμα και νόμιμα φορολογικά υποζύγια, όταν οι «γνωστοί-άγνωστοι» φοροφυγάδες απολαμβάνουν πρωτοφανή ασυλία και οι περιβόητες «λίστες» κιτρινίζουν στα υπουργικά συρτάρια.
Η κοινωνία κατασυκοφαντείται από «πολιτικά λόμπι» και «κυβερνητικές κλίκες» ως «συντεχνία» επειδή διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα στην αξιοπρέπεια -δεν διεκδικεί ούτε προνόμια ούτε αυξήσεις-, επειδή αντιστέκεται στο «ξεπούλημα» της ελληνικής γης και των κρατικών επιχειρήσεων «για ένα κομμάτι ψωμί», επειδή δεν θέλει να αποτελέσει το «πειραματόζωο» της Ευρωζώνης σε πολιτικές ΣΟΚ και αγωνίζεται για να ανατρέψει το «λάθος».


ΩΣ ΕΔΩ-ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
Όλες οι υγιείς κοινωνικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να συγκροτήσουμε ένα αρραγές μέτωπο αντίστασης, ένα μαζικό και δυναμικό κίνημα ανατροπής. Το «Πολυνομοσχέδιο» είναι μια ακόμη «ομολογία αποτυχίας» που πρέπει να μείνει στα χαρτιά και οι εμπνευστές του να μπουν σε μόνιμη «εφεδρεία». Η έκπτωτη κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία νομιμοποίηση για να «εκποιήσει» το παρόν της χώρας και να υποθηκεύσει κάθε μελλοντική προοπτική. Η ύφεση, τα «λουκέτα», η ανεργία και η μετανάστευση των νέων είναι αποκλειστικά αποτελέσματα των ελλειμμάτων και της χρεοκοπίας της ακολουθούμενης πολιτικής. Η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση είναι η πιο κρίσιμη κοινωνική αναμέτρηση. Δεν πρέπει να λείψει κανείς. Η καθολική συμμετοχή μας θα είναι μια ηχηρή απάντηση πως δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Η Ελλάδα δεν θα γίνει «Ταιβάν», δεν θα γίνει «αποικία» ούτε «δορυφόρος» των διεθνών τοκογλύφων.
Όλοι μαζί μπορούμε, ανατρέπουμε, δημιουργούμε

Απεργούμε-Απαιτούμε-Διεκδικούμε
να ανατραπούν οι πολιτικές που οδηγούν την κοινωνία σε πτώχευση
Να πληρώσουν επιτέλους και οι γνωστοί-άγνωστοι φοροκλέπτες και εισφοροκλέπτες
Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην 48ωρη Γενική Απεργία στις 19 & 20 του Οκτώβρη

Όχι στο Πολυνομοσχέδιο της ντροπής
Απόσυρση του Πολυνομοσχεδίου τώρα

ΌΧΙ στις πολιτικές που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση
Η εθνική αξιοπρέπεια πάνω από τις ληστρικές απαιτήσεις των διεθνών λογιστών

Η κοινωνική δικαιοσύνη πάνω από τις λογιστικές αλχημείες των διεθνών τοκογλύφων

ΌΧΙ στη διάλυση της κοινωνίας από τα «νούμερα» που υπηρετούν τους αριθμούς

ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ