animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

«ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ» Σαμαράς: Ο κύκλος της κυβέρνησης έκλεισε

Αναποτελεσματική ως προς τη διαχείριση του δημοσίου χρέους χαρακτήρισε τη χθεσινή συμφωνία της Συνόδου Κορυφής ο Αντώνης Σαμαράς εντοπίζοντας παράλληλα σοβαρούς κινδύνους εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας.

Σαμαράς: Ο κύκλος της κυβέρνησης έκλεισε
Στη δήλωσή του αναφέρει:
"Το 2020 το χρέος θα είναι όσο και το 2009. Δηλαδή στο 120% του ΑΕΠ. Αυτή η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι σε 9 χρόνια από σήμερα θα μας έχει φέρει ξανά στο 2009 και μάλιστα υπό ακόμη χειρότερες συνθήκες. (...) Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι πως θα κουρευτεί το χρέος αλλά πως θα βγούμε από την ύφεση. Ωστε να παράγουμε πρωτογενή πλεονάσματα και να ξεχρεώσει τα χρέη.
Ολα εξαρτώνται πια από ένα πράγμα: Να τεθεί ως προτεραιότητα η ανάκαμψη. Και για να συμβεί αυτό, η πολιτική που εφαρμόζεται πρέπει να αλλάξει. Οχι να αλλάξουν οι στόχοι για τη μείωση του ελλείμματος αλλά να αλλάξουν εκείνα που δεν αποδίδουν, όπως οι φοροεπιδρομές και οι οριζόντιες περικοπές. Αν αυτά δεν αλλάξουν έχουμε μπροστά μας άλλα 9 χρόνια κατάρρευσης και φτώχειας που δεν αντέχει η οικονομία.
Στη χθεσινή συμφωνία δεν υπάρχει καμιά αναφορά στην ανάκαμψη. Δεν αναφέρεται τίποτε συγκεκριμένο για το τι θα συμβεί στα ασφαλιστικά ταμεία. Ούτε διευκρινίζεται τι θα γίνει με τη ρευστότητα, το νούμερο 1 πρόβλημα της οικονομίας. Επιπλέον, το EFSF δεν ενισχύεται επαρκώς για να αντιμετωπίσει τις κερδοσκοπικές επιθέσεις.
Η κυβέρνηση πρέπει να αναλογιστεί ότι τέσσερις φορές έως τώρα πανηγύρισε ότι μας έσωσε. Στην τελευταία περίπτωση μάλιστα κόμπαζε ότι έβαζε πάτο στο βαρέλι. Επεσε έξω και τις 4 φορές".
Αναφερόμενος τέλος στο ζήτημα της αυξημένης επιτήρησης, ο κ. Σαμαράς σημείωσε: "Να διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία που δεν δικαιούμαστε, δεν μπορούμε και δεν έχουμε κανένα λόγο να την παραδώσουμε. Αλλωστε μας το απαγορεύει το Σύνταγμα και οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες. Η ΝΔ θα συνεχίζει να στηρίζει οτιδήποτε σωστό εντοπίζει. Απορρίπτει όμως κάθε σκέψη για απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Ο κύκλος της κυβέρνησης έκλεισε.Με ατσαλένια θέληση και τσαγανό θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά σε όλους για την επέτειο του Οχι.