animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για δραματικές ελλείψεις νερού στα επόμενα χρόνια

Σύμφωνα με ον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η παρατεταμένη αύξηση του πληθυσμού της γης, αναμένεται να προκαλέσει σοβαρή έλλειψη νερού στην Αφρική, την Ινδία και την Κίνα, μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Σύμφωνα με την UNICEF, ήδη περισσότεροι από 860 εκατ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, τη στιγμή που 4.000 παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από μολύνσεις που σχετίζονται με το κακής ποιότητας νερό.

Στην υποσαχάρια Αφρική, περισσότερο από το 40% των παιδιών πίνουν καθημερινά μολυσμένο νερό, ενώ το 20% πεθαίνουν πριν κλείσουν τα 15 χρόνια.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι η κατανάλωση νερού αυξάνεται όσο αυξάνεται και ο πληθυσμός, καθώς αυξάνεται και η παραγωγή τροφίμων που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κατανάλωση νερού. Σύμφωνα με τον Οργανισμό μάλιστα, οι ανάγκες για πόσιμο νερό αναμένεται να αυξηθούν κατά ένα τρομακτικό νούμερο, της τάξης του 40% μέσα στα επόμενα μόλις 20 χρόνια.

Οι κλιματικές αλλαγές και οι επερχόμενες ερημοποιήσεις αναμένεται να επιδεινώσουν την κατάσταση ακόμα περισσότερο, με τον ΟΗΕ να φοβάται ακόμα και πολεμικές συρράξεις στο κυνήγι αυτού που ίσως κάποτε αποκαλούμε… «διάφανο χρυσό».
zougla.gr