animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ο Γιώργος μελετά “colpo grosso”

24.10.2011REPORTER
Σε συναγερμό τα κομματικά επιτελεία, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τα όσα διακηρύττει δημοσίως ο πρωθυπουργός- ό,τι δηλαδή δεν σκέφτεται την προσφυγή στις κάλπες- οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες που ουσιαστικά θα οδηγήσουν αναπόφευκτα προς τα εκεί. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, την Πέμπτη και πάντως μέχρι τη Δευτέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιχειρήσει-εν όψει και της εθνικής επετείου- να πει το δικό του «Όχι» σε επιτροπεία, εξηγώντας ότι η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε αλλά δεν συναινεί σε οποιαδήποτε μορφή «κηδεμονίας».
Υπάρχει, όμως, και το ενδεχόμενο τελικά- και ανεξαρτήτου ύψος «κουρέματος»- να μην υπάρξει επιτροπεία, οπότε σ’ αυτή την περίπτωση το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού, θα επιχειρήσει να παρουσιάσει αυτή την εξέλιξη ως «εθνική νίκη». Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιμείνει στο «θεσμικό», γεγονός που οδηγεί σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Διότι, είτε ο πρωθυπουργός εμφανισθεί να λέει «Όχι» στην επιτροπεία, είτε πάλι πάρει ως «bonus» τη μη επιβολή της, για διαφορετικούς λόγους σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές αποτελούν την πλέον ρεαλιστική λύση. Τα άλλα σενάρια που κυκλοφορούν, ένας ανασχηματισμός με σκοπό την ανάσχεση της αμφισβήτησης εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας, ή ένα «οικουμενικό σχήμα» μέσω πιέσεων που θα ασκηθούν εφόσον αποφασισθεί η νέα δανειακή σύμβαση να έχει τη θετική ψήφο 180 βουλευτών, δεν μπορούν να αποκλεισθούν λόγω των έκτακτων συνθηκών που θα προκύψουν μετά τη Τετάρτη.
statesmen