animated-greece-flag-image-0011

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

“Η Κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει”…


Σκληρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, την ώρα που... βαθαίνει η ανησυχία στην ελληνική κοινωνία για το μέλλον της χώρας, η τρόικα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και ζυμώσεις… διαρκείας με τους υπουργούς, και ο Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποιεί συναντήσεις με τον Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ στη Βαρσοβία και τον Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι, στην προσπάθειά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί διεθνούς απομόνωσης της Κυβέρνησής του.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επικαλέστηκε τις δηλώσεις που έκανε χθες ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του «Μεγάλου Συνασπισμού» της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ, με τις οποίες αμφισβητούσε ευθέως τη… δοσολογία του Μνημονίου.

Σημειώνεται ότι ο Πέερ Στάινμπρουκ, κορυφαίο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, θεωρείται ο πιθανότερος διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία, εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που προβλέπουν ότι οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι θα σχηματίσουν με άνεση κυβέρνηση πλειοψηφίας.

«Μόλις χθες, κορυφαίος Γερμανός πολιτικός -και, μάλιστα, πρώην υπουργός των Οικονομικών- είπε ότι με αυτά τα μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα, “όχι μόνο δεν σηκώνεις τον ασθενή στα πόδια του, αλλά τον ρίχνεις στο φορείο”.

Εγώ τι παραπάνω να πω; Αυτό δεν φωνάζω δύο χρόνια τώρα; Φαίνεται ότι έξω έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν. Μέσα τι θα γίνει; Εδώ, στην Ελλάδα, που δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα. Φτάσαμε στο σημείο ο κόσμος να μην ξέρει τι του ξημερώνει αύριο.

Και, δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση να μην καταλαβαίνει τι τραβάει ο κόσμος», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.