animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ευρω-πιέσεις στη ΝΔ, για τα «φιλέτα» των αποκρατικοποιήσεων

Πρωτοφανείς πιέσεις, που πλέον ξεφεύγουν ακόμα και από τα επίπεδα των έξωθεν παρεμβάσεων και υποκρύπτουν την εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων, ασκούνται στη ΝΔ, για το θέμα της συναίνεσης.
Σύμφωνα με τη Γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) γίνονται συζητήσεις για την επιβολή κυρώσεων στη ΝΔ, επειδή δεν προσυπογράφει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα γίνονται σκέψεις για αποβολή του ελληνικού κόμματος από το ΕΛΚ ή περικοπή της επιχορήγησης που λαμβάνει.
Πάντως και δεν είναι τυχαίο αυτό στις πιέσεις πρωτοστατούν Παρίσι και Βερολίνο, που ορέγονται τα «φιλέτα» των ιδιωτικοποιήσεων.
Το ΕΛΚ, παλαιό μέλος του οποίου είναι η ΝΔ, έχει ως βασικούς πυλώνες τα συντηρητικά κυβερνώντα κόμματα σε Γαλλία και Γερμανία, χώρες που είναι από τις άμεσα ενδιαφερόμενες για την «πίτα» των αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας τα έτη 2011-2015.
Είναι προφανές πως οι δυο ηγέτιδες δυνάμεις της ΕΕ είναι αποφασισμένες να κάμψουν κάθε εμπόδιο και φωνή, που αντιδρά σε ένα Πρόγραμμα, το οποίο ούτως ή άλλως συναντά έντονες διαφωνίες και αντιρρήσεις.
Οι δυο χώρες, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων «μαμούθ» και αφορά τις εξής εταιρείες:
Κρατικά λαχεία
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Ελληνικά αμυντικά συστήματα
ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΛΑΡΚΟ
ΟΔΙΕ (Ιπποδρομίες)
ΟΠΑΠ
ΕΛΒΟ
Άδειες κινητής τηλεφωνίας (γερμανικό ενδιαφέρον)
Τέσσερα airbus της πρώην Ολυμπιακής
ΕΛΠΕ
Εγνατία Οδός
Ταμείο Παρακαταθηκών
Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι
29 περιφερειακά αεροδρόμια (ανάμεσά τους αυτά σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Κέρκυρα, Χανιά, Ζάκυνθο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη και Χίο.)
Μεταλλευτικά δικαιώματα (χρυσός Χαλκιδικής)
Υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου (νότια Καβάλα)
Λιμάνι
/www.newsbomb.gr