animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ

 Αθήνα, 30.06.2011

ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ

Την ώρα που το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ψηφίζονταν από την πλειοψηφία των Κυβερνητικών βουλευτών, οι παρακρατικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης κατάφεραν να διαλύσουν την μεγαλύτερη ίσως συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνδικάτων και των Αγανακτισμένων πολιτών.
Μπορεί τα…ΤΑΝΚΣ να μην έκαναν την εμφάνιση τους, τα δακρυγόνα και τα χημικά όμως που έριξαν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ–προφανώς με εντολή άνωθεν-θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο, μη επιτρέποντας σε χιλιάδες πολίτες να διαδηλώσουν ειρηνικά. Η επίθεση αυτή είχε προφανή στόχο την εξάλειψη των αντιδράσεων των Ελλήνων απέναντι στην Λαίλαπα των Κυβερνητικών μέτρων.
Η ανεξέλεγκτη χρήση χημικών και βίας του Υπουργείου…Προστασίας του Πολίτη, εναντίον αθώων διαδηλωτών, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει και σέβεται τους πολίτες της χώρας μας.
Η ΔΑΚΕ καταδικάζει τη βία απ΄ όπου κι αν αυτή προέρχεται. Καταδικάζει όμως και την αγαστή συνεργασία παρακράτους–ΕΛ.ΑΣ, όπως αυτή καταγράφεται από κάμερες δημοσιογράφων, καθώς και τον αρμόδιο Υπουργό για τον....ζήλο του ενάντια στους διαμαρτυρόμενους.
Σ΄ ότι αφορά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, τονίζουμε ότι οι βουλευτές που το ψήφισαν πρέπει να ντρέπονται μιας και τοποθέτησαν ταφόπλακα σ΄ όλους τους εργαζόμενους και στα δικαιώματα τους, υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας και της νέας γενιάς, υποκύπτοντας στις πιέσεις της ΤΡΟΙΚΑ και των δανειστών.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.