animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΑΚΕ Ι.Τ.στον κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 Αθήνα, 20 Ιουνίου 2011


Ο …. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ

Ευτυχώς ο κ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την αφίσα μας…
Το πρόβλημα της παράταξής μας θα ήταν να μην ενοχληθεί το … πλουσιόπαιδο του μπαμπά!!!
Ας μας πει όμως, ποιες είναι οι θέσεις της Ν.Δ. και αν τελικά η Ν.Δ. είναι συνοικιακό μαγαζί που αλλάζει θέσεις όπως αλλάζει πουκάμισα ο κ. Μητσοτάκης.
Αν δεν του αρέσουν οι θέσεις της ΔΑΚΕ, αν δεν μπορεί και δυσκολεύεται να ασπασθεί την ιδεολογία του κοινωνικού φιλελευθερισμού, δεν έχει παρά να προσχωρήσει στο κόμμα του… ΠΑΣΟΚ, αφού ταυτίζεται με αυτό.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί και δεν δικαιούται να εκφράζει θέσεις εργαζομένων παρά μόνον εργοδοτών.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΑΚΕ Ι.Τ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ
=======================================================

Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του κ. Μητσοτάκη στις 20 Ιουνίου

 Αθήνα, 21 Ιουνίου 2011
Απάντηση
στο Δελτίο Τύπου του κ. Μητσοτάκη στις 20 Ιουνίου

Όποιος διαβάσει την δήλωσή μου, αντιλαμβάνεται –κι ας μην γνωρίζει καλά Ελληνικά- ότι δεν υπάρχει καμία ύβρις στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη. Εκτός αν θεωρεί ύβρη την λέξη «πλουσιόπαιδο». Αυτό όμως είναι μια πραγματικότητα, είναι η αλήθεια.
Προτρέπω λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη, εάν θέλει να πουλήσει κάτι, συμφωνώντας με την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, ας διαθέσει μέρος της περιουσίας του ή εάν θέλει ολόκληρη την περιουσία του, η οποία βάσει δημοσιευμάτων είναι αρκετά μεγάλη (15 ακίνητα), για να βοηθήσει έτσι το Ελληνικό Δημόσιο.
Σε ότι αφορά τα κροκοδείλια δάκρυά του για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ας μας πει μια παρέμβασή του και τι έπραξε, όταν οι μισθοί των νέων μειώθηκαν από τα 740 € στα 590 €, όταν η ανεργία ξεπέρασε το 16% , όταν η εκ περιτροπής απασχόληση έχει ξεπεράσει την σταθερή εργασία, όταν η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι πάγια πρακτική των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν καθορίζουμε, - κι ούτε θα προσπαθήσουμε να το πράξουμε- τις θέσεις της Ν.Δ. και τις πολιτικές της. Αυτές θα τις κρίνει ο κυρίαρχος ΛΑΟΣ. ΌΧΙ ο ΛΑ.Ο.Σ του κ. Καρατζαφέρη.
Πάντως εμείς, ως ΔΑΚΕ, θα πράττουμε κάθε φορά αυτό που επιτάσσει το Δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον των εργαζομένων και όχι το συμφέρον των … «φίλων» του κ. Μητσοτάκη και των συν αυτώ.
Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με θέρμη και σθένος τις θέσεις μας για μια Ελλάδα με περιουσιακά στοιχεία και όχι για ένα κράτος φάντασμα που προφανώς επιθυμεί ο εν λόγω κύριος. Αγωνιζόμαστε και υπερασπιζόμαστε τους εργαζόμενους που πλήττονται βάναυσα και βάρβαρα από την ΠΑΣΟΚΙΚΗ λαίλαπα. Εκπροσωπούμε το συμφέρον των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων που ο κύριος αυτός θέλει να βάλει για μια ακόμη φορά στην κλίνη του προκρούστη ψηφίζοντας το μεσοπρόθεσμο. Εκπροσωπούμε τους νέους και τις νέες του τόπου που δεν είχαν την τύχη που έχει ο κ. Μητσοτάκης και κάποιοι άλλοι πολιτικοί (βλέπε Καρατζαφέρης) που μιλούν εκ του ασφαλούς, αφού τους το επιτρέπει το … πενιχρό εισόδημά τους.
Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να συνεχίσει να πολιτεύεται υιοθετώντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες νιώθουν στο πετσί τους λόγω της βαρβαρότητας όλοι οι Έλληνες πολίτες και μπορεί να δηλώνει ότι θέλει. Άλλωστε, τέτοιες προκλητικές δηλώσεις θα συνεχίσουν να γεμίζουν τις πλατείες από τις οποίες σημειωτέον ο κ. Μητσοτάκης και πολλοί άλλοι δεν τολμούν να περάσουν.
Υ.Γ.: Σε ότι αφορά τα προνόμια, μπορούμε, εάν επιθυμεί ο κ. Βουλευτής να δημοσιοποιήσουμε τα δικά του και τα δικά μου… αν τολμά δηλαδή.

Πρόεδρος ΔΑΚΕ Ι.Τ.
Γεν. Γραμματέας ΓΣΕΕ
Νικόλαος Κιουτσούκης
===================================================

Η απάντηση Μητσοτάκη στη ΔΑΚΕ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Αθηνών κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν μου κάνει εντύπωση ούτε το ύφος της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ Ι.Τ. ούτε οι ύβρεις προς το πρόσωπό μου. Είναι άλλωστε η συνήθης πρακτική των πραγματικά προνομιούχων και κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστών. Εκείνο όμως που...
μου προκαλεί έκπληξη είναι η άγνοια του ιδεολογικού προσανατολισμού και των θέσεων του κόμματός μας. Τους συνιστώ να διαβάσουν πιο προσεκτικά την ομιλία του Προέδρου του κόμματός μας Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο ΙΙ.
Η άκριτη συνθηματολογία και η τυφλή άρνησή τους σε κάθε διαρθρωτική μεταρρύθμιση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των χιλιάδων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που σήμερα δοκιμάζονται περισσότερο από κάθε άλλον. Αντίθετα τους ταυτίζει απόλυτα με τους «πράσινους» συνδικαλιστές που αρνούνται πεισματικά να αλλάξει οτιδήποτε στη χώρα μας και μέχρι τώρα το έχουν καταφέρει.
Όσον αφορά την προτροπή τους να προσχωρήσω στο ΠΑΣΟΚ, καλό θα ήταν να είναι πιο προσεκτικοί εκείνοι που υιοθετούν συνθήματα και κυρίως σοσιαλιστικές νοοτροπίες της εποχής του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ΄80. Βρισκόμαστε πλέον στο έτος 2011 και, ευτυχώς για την παράταξή μας, δεν είναι οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ εκείνοι που καθορίζουν τις θέσεις και τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας».
  ΔΑΚΕ\ΕΥΔΑΠ
Αν δεν του αρέσουν οι θέσεις της ΔΑΚΕ, αν δεν μπορεί και δυσκολεύεται να ασπασθεί την ιδεολογία του κοινωνικού φιλελευθερισμού, .................................................................................................