animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Δελτίο Τύπου - Ενωτική και Δυναμική απάντηση με καθολική συμμετοχή στην Απεργία


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου 2011 με μαζική συμμετοχή η πρώτη ημέρα της 48ωρης Γενικής Απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Βασικό αίτημα και απαίτηση των εργαζόμενων είναι η απόκρουση των νεοφιλελεύθερων και αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ εντολή των τοκογλύφων δανειστών. Μέτρα που συρρικνώνουν όλο και περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αυξάνουν εφιαλτικά τον αριθμό των ανέργων και διευρύνουν την ύφεση.
Εκφράσθηκε με τον πιο έντονο τρόπο η αντίδραση και η διαφωνία των εργαζόμενων στην πολιτική της λιτότητας, της φοροεπιδρομής και της εκποίησης – ξεπούλημα – της δημόσιας περιουσίας και των δημοσίων επιχειρήσεων
Σε πολλούς εργασιακούς χώρους η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική και έφτασε το 100%. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: 100%
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ: 100%
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΠΛΟΙΑ ΛΙΜΑΝΙΑ:100%
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ: 100%

ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΟΙΚΟΔΟΜΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ ,ΕΥΔΑΠ το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 80%
Οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους συνεχίζουν τον αγώνα και αύριο Τετάρτη 29/6 με τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης γενικής απεργίας και το συλλαλητήριο στις 19:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, διαμηνύοντας  προς πάσα κατεύθυνση ότι οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν όσο συνεχίζεται η ίδια αδιέξοδη, νεοφιλελεύθερη πολιτική.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ