animated-greece-flag-image-0011

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Βενιζέλος: «Να ψηφιστεί με 180 το Μεσοπρόθεσμο»

«Μεσοπρόθεσμο ή εκλογές»

«Να ψηφιστεί με 180 το Μεσοπρόθεσμο» υποστηρίζει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ώστε, όπως λέει, «να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Άλτερ, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι «είναι εθνική επιλογή να μείνουμε στο ευρώ».

«Η στρατηγική είναι να φανούμε συνεπείς, να ψηφίσουμε τους νόμους, να λάβουμε την επόμενη δόση, να αποφασιστεί η νέα βοήθεια, ώστε να έχουμε τα δισ. ευρώ για να ακολουθήσουμε μία πολιτική» ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, υποστηρίζει ο κ. Βενιζέλος.

Στόχος λέει «δεν είναι να εκταμιευθεί μόνο η 5η δόση, αλλά να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα ώστε να ξεκινήσουν τα μέτρα ανάπτυξης και να κινηθεί η ελληνική οικονομία».

«Αυτό που σας λέω πρέπει να γίνεται κατανοητό από την κοινωνία και από όλες τις παρατάξεις, αλλιώς να πάμε σε εκλογές και να δούμε πώς θα χειριστεί μια άλλη κυβέρνηση όλα αυτά τα ιστορικά ζητήματα», λέει ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας ότι «πρέπει να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο για να πάμε να διαπραγματευτούμε και να λυθεί το αναπτυξιακό πρόβλημα της χώρας, να γίνουν επενδύσεις, να μειωθεί η ανεργία».

Παραδέχεται τις αδικίες και τα αδιέξοδα, αλλά τονίζει ότι πρέπει να γίνουν τα πρώτα βήματα ώστε να μπορέσουν μετά να αποκατασταθούν οι αδικίες.

«Να τα σκεφτούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να πάμε όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε, γιατί πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα», αναφέρει και προσθέτει χαρακτηριστικά ότι «έχω αναλάβει το βάρος να κάνω την έκπληξη. Οι μόνες καρέκλες που έχουν σημασία είναι οι επικίνδυνες».
www.newsbeast.gr

Christos Moiras Πάει αυτό τώρα.......μιας και ψηφίστηκε το 1ο μνημόνιο ως συνταγματικό και από τη στιγμή που τέτοια πλαίσια θα ψηφίζονται με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών, τότε και το 2ο θα μπορεί να ψηφιστεί με τόσους βουλευτές....εκτός εάν.....(το αφήνω ανοιχτό!)