animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Δήλωση Γεν.Γραμματέα ΓΣΕΕ - Για την κλήση του εισαγγελέα κατά των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ




Αθήνα, 27.06.2011
Δήλωση
του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ.Ν. Κιουτσούκη
Για την κλήση του εισαγγελέα κατά των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Την ώρα που οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάζονται από τα άδικα, βάρβαρα και σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης, την ώρα που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζεται ως “πειραματόζωο” από τα “γεράκια της Ευρώπης”, την ώρα που προκαλείται το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού απ΄ την ατιμωρησία όλων αυτών που καταχράστηκαν και πλούτισαν στις πλάτες του με τα σκάνδαλα της SIEMENS, ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, και του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, την ίδια ώρα σέρνονται στα δικαστήρια οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, γιατί τόλμησαν να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους απέναντι στους εργαζόμενους που εκπροσωπούν, δηλαδή να ασκήσουν το δικαίωμα τους στην απεργία προστατεύοντας παράλληλα τον εθνικό δημόσιο πλούτο.
Τα γρήγορα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης στα κελεύσματα της Διοίκησης της ΔΕΗ αλλά και παλαιότερα άλλων διοικήσεων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, θα μπορούσαν να είχαν προλάβει την καταλήστευση των Ελλήνων πολιτών αν και στα παραπάνω λειτουργούσαν με τον ίδιο τρόπο.
Σε κάθε περίπτωση η Δικαιοσύνη είναι και πρέπει να παραμείνει τυφλή, ασκώντας το έργο της που είναι η προστασία των δικαιωμάτων των Ελλήνων και των συνεπείς φορολογουμένων μισθωτών και συνταξιούχων, η πιστή τήρηση του Συντάγματος και η παραδειγματική τιμωρία των παρανόμων και παρανομιών.
Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. η οποία εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία με κυβερνητικές εντολές και την καλούμε να επιτελέσει το καθήκον της σε διμερές επίπεδο, δηλαδή σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και όχι σε συνεργασία με την Κυβέρνηση “μαριονέτα” που εκτελεί άβουλα τις εντολές των τοκογλύφων δανειστών μας.
Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας και όπως και στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης που δίνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες για την διατήρηση της αξιοπρέπειας τους, της εθνικής ανεξαρτησίας, και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.