animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ - Ανακοίνωση 4-4-2014- 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 9 Απρίλη

Αθήνα,  Απρίλιος  2014




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τετάρτη 9 Απρίλη

24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Μετά από τέσσερα χρόνια εφαρμογής των αποτυχημένων εκ του αποτελέσματος πια μνημονιακών πολιτικών, η Κυβέρνηση σε ρόλο καταστροφέα συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της ψηφίζοντας πολυνομοσχέδια που δίνουν την χαριστική βολή στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία καταργώντας κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας, εντείνοντας την ύφεση και τα αδιέξοδα, οδηγώντας τους πολίτες σε απόγνωση.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-                     Άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων που έβαλαν την ταφόπλακα σε κάθε εργασιακό δικαίωμα και κεκτημένο.

-                     Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις. Να καταργηθεί άμεσα ο προσδιορισμός του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου με Υπουργική απόφαση και να επανέλθει η καθολικότητα όλων των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

-                     Δημοκρατικά δικαιώματα και σεβασμό στους Δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες. Να σταματήσει κάθε σκέψη για παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
-                     Εργασία για όλους και όλες.

-                     Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Επιτέλους να μειωθούν οι τιμές και όχι να μειώνονται συνέχεια οι μισθοί και οι συντάξεις.

-                     Να μπει τέλος στις πολιτικές συνεχούς υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών υπηρεσιών.

-                     Να σταματήσει άμεσα το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του Δημόσιου πλούτου. Να διατηρηθεί ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ όλων των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.

Τις λύσεις στα προβλήματα δεν τις παρακαλάμε, τις διεκδικούμε. Εδώ και τώρα να μπει τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Πέρα από την συνδικαλιστική – κινηματική μας δράση απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές που μας επιβάλλουν ένα σύγχρονο ΜΕΣΑΙΩΝΑ, συνεχίζουμε με κάθε πρόσφορο μέσο να διεκδικούμε το δίκαιο των αιτημάτων μας. Σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενη ανακοίνωση ότι κερδίσαμε στο Πρωτοδικείο την «πιλοτική» αγωγή για τις περικοπές των νόμων 3833 & 3845 του 2010. Γνωρίζετε επίσης ότι είχαμε ζητήσει από την Διοίκηση να κάνει αποδεκτή την απόφαση και να την εφαρμόσει για όλο το προσωπικό.
Στη συνάντηση της Ε.Ε. της ΟΜ.Ε. με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο πριν λίγες ημέρες, ο Κος Βαρθολομαίος μας ενημέρωσε ότι σέβεται απόλυτα τις δικαστικές αποφάσεις αλλά είναι υποχρεωμένος να εξαντλήσει κάθε νομική ενέργεια που υπάρχει.
Μετά την εξέλιξη αυτή, θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να προχωρήσουν στην κατάθεση αγωγών, με βάση το δεδικασμένο, ώστε να μην χάσουν το δικαίωμα προσφυγής που έχουν αν παρέλθει η πενταετία από την εφαρμογή των νόμων. Για τα διαδικαστικά ζητήματα θα ενημερωθείτε από τους Συλλόγους σας.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Λέμε ΟΧΙ στην λιτότητα, την ανεργία,

Τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.



Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές.
Όλοι στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΟΜ.Ε. στις 10:00


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑ  ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Δημούδης Βαγγέλης
Κιόσης Χρήστος