animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΕΥΔΑΠ: Καταβολή μερίσματος €0,38 ανά μετοχή στις 13 Μαΐου


Την καταβολή μερίσματος 0,38 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η ΕΥΔΑΠ κατά τη διάρκεια της σημερινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Το μέρισμα θα καταβληθεί στις 13 Μαΐου και η αποκοπή του θα γίνει στις 5 Μαΐου.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Αντώνης Βαρθολομαίος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων σημείωσε ότι «με βάση την παρούσα σύμβαση, η ΕΥΔΑΠ αγοράζει δωρεάν το νερό και ως αντιστάθμισμα συντηρεί το υπάρχον δίκτυο. Εάν υπάρξει κάποια διαφορετική συμφωνία, τότε θα απαιτηθεί και η σύμφωνη γνώμη της ΕΥΔΑΠ, ενώ το θέμα θα τεθεί προς ψήφιση σε γενική συνέλευση της εταιρίας».
«Εδώ και πάνω από έξι μήνες η εταιρία ασκεί αυστηρή πολιτική εισπράξεων, χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά περιθώρια πίεσης και μη υπολογίζοντας κανενός είδους επιρροή. Ελπίζουμε ότι το θέμα των μεγάλων ανείσπρακτων απαιτήσεων δεν θα δημιουργηθεί ξανά στο παρελθόν».
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η εταιρία κατέχει πράγματι 250-270 εκατ. ευρώ σε μετρητά χωρίς να οφείλει στις τράπεζες. Ωστόσο, επεσήμανε ότι «περιμένουμε να παραλάβουμε από τη Γενική Τράπεζα τόσο το προτεινόμενο επενδυτικό όσο και το στρατηγικό σχέδιο (business plan) με βάση το οποίο θα προκύψει αν και πόσα κεφάλαια θα μας περισσέψουν. Τότε το διοικητικό συμβούλιο θα κατεβάσει σχετική πρόταση στους μετόχους».
«Για πρώτη φορά η ΕΥΔΑΠ μπορεί να σχεδιάσει ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα και να δημιουργήσει το μέλλον της μέσα από ένα ρεαλιστικό σχέδιο. Ανεξάρτητα από το αν και πόσα κεφάλαιο θα επιστραφούν στους μετόχους το μόνο βέβαιο είναι ότι η εταιρία θα ωφεληθεί».
 Πηγή: Σοφοκλέους in