animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Αθήνα, 7 Απριλίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΟΛΛΑ


Εργαζόμενες & Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι


Τέσσερα χρόνια απαρέγκλιτης εφαρμογής των Μνημονίων, η κοινωνία βιώνει μια πρωτόγνωρη δοκιμασία και η πραγματική οικονομία καταδικάζεται στην αμετάκλητη πτώχευση.

Η χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε από την ασυδοσία των “αγορών” εξελίσσεται στην Πατρίδα μας σε μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση με την κατεδάφιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών.

Οι επιβαλλόμενες πολιτικές της ακραίας λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης έχουν ως κοινό παρανομαστή τη βίαιη φτωχοποίηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας με μοναδικό και ξεκάθαρο στόχο τη μετατροπή της Πατρίδας μας σε χώρα φθηνού εργασιακού κόστους.

Κάθε εκταμίευση “δόσης” συνδέεται εκβιαστικά με την καταστρατήγηση θεμελιωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων παραβιάζοντας Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Συνθήκες.

Κάθε “τελευταίο μέτρο…πριν το επόμενο” ταυτίζεται με ανάλγητες παρεμβάσεις για μειώσεις μισθών και περικοπές συντάξεων καταπατώντας τόσο το Ελληνικό Σύνταγμα, όσο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο.

Κάθε “επίσκεψη” της Τρόικας στην Αθήνα συνοδεύεται και από νέα προαπαιτούμενα περιστολής κοινωνικών κατακτήσεων και συλλογικών ελευθεριών που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικά πρότυπα.

Κάθε “αξιολόγηση” ενός Προγράμματος…που “δεν βγαίνει” απαιτεί την εκποίηση με διαδικασίες “fast track” του εθνικού μας πλούτου και της δημόσιας περιουσίας, το ξεπούλημα και τον τεμαχισμό των κρατικών επιχειρήσεων κοινωνικού χαρακτήρα ή στρατηγικής σημασίας.


ΤΟ “ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ”

To πρόσφατο “Πολυνομοσχέδιο” έρχεται να δώσει τη “χαριστική βολή” σφραγίζοντας την ισοπέδωση του εργατικού και ασφαλιστικού μας δικαίου.

Με την ωμή “αναγγελία” κατάργησης των τριετιών από το 2017, ο πετσοκομμένος κατώτατος μισθός των 487€ από “μαξιλάρι” γίνεται “ταβάνι” για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα.

Τα Επικουρικά Ταμεία -αφού πρώτα “κουρεύτηκαν” τα αποθεματικά τους- οδηγούνται στην κατάρρευση, με άμεση συνέπεια τις ραγδαίες μειώσεις των συντάξεων που διανέμουν ή ακόμη και την οριστική κατάργησή τους.

Οι μακροχρόνια άνεργοι που θα προσληφθούν “τιμωρούνται” με χαμηλότερη (από 10% σε 5% για κάθε τριετία) αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους από τη θεσμοθέτηση του τρίτου κατά σειρά βασικού μισθού.

Το σύγχρονο “δουλεμπόριο” της ενοικίασης των εργαζομένων μέσω Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης γενικεύεται άνευ όρων και προϋποθέσεων με σκοπό την υποκατάσταση του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού από υποαμοιβόμενους και χωρίς δικαιώματα απασχολούμενους.


Ταυτόχρονα, παραμένουν ανοικτά τα “μέτωπα” της πλήρους απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων αλλά και των αυταρχικού τύπου αλλαγών στο 1264/82 για την δημοκρατικά επαίσχυντη “θεσμική παρεμπόδιση” των απεργιών και την “ανάσυρση” μετά από 32 χρόνια του “πτώματος” του lock out, της δυνατότητας δηλαδή ανταπεργίας των εργοδοτών.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ
ΤΟ “ΛΑΘΟΣ” ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ …


Η ανεργία αγγίζει το 28% και 6 στους 10 νέους μας να βρίσκονται στο “εργασιακό πουθενά”.
Οι πλέον παράλογοι “πόθοι” των εργοδοτών νομιμοποιούνται και μονιμοποιούνται και η αγορά εργασίας έχει καταντήσει “γαλέρα” με περισσότερους από 1 εκατ. απλήρωτους εργαζόμενους.

Η ύφεση ξεπερνά σωρευτικά το 25% διαλύοντας τον παραγωγικό ιστό της χώρας.
Η ανέχεια εξαπλώνεται, οι άστεγοι και τα συσσίτια πολλαπλασιάζονται.

Οι μισές Ελληνικές οικογένειες αναγκάζονται να επιβιώσουν με λιγότερα από 800€ και 685 χιλιάδες παιδιά αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας.


Σχεδόν 1 εκατομ. συμπολίτες μας στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και η Δημόσια Υγεία παραδίδεται στις ελλείψεις της.

Απαιτείται άμεσα Επαναδιαπραγμάτευση και όχι διαπραγμάτευση νέων διαλυτικών μέτρων.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, καθώς και όλες τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του Τόπου να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της 9ης του Απρίλη πυκνώνοντας τις γραμμές των Συνδικάτων.

Με το δυναμικό μας παρών στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και απόκρουσης των πολιτικών που μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά, στην αξιοπρεπή ζωή.

Ο αγώνας ενάντια στην ακραία λιτότητα, την ανεργία και τον εργασιακό μεσαίωνα μπορεί και πρέπει να είναι νικηφόρος.


Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ – ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ



ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ στις 11:00 ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ