animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

right2water (υπό την αιγίδα της EPSU), στην οποία συμμετείχε με αντιπροσωπία της η ΟΜΕ - ΕΥΔΑΠ σαν εκπρόσωπος της Ελλάδος, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Φράγμα στην απελευθέρωση της αγοράς του νερού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο «θέτει» το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η εξέλιξη αυτή προκλήθηκε μετά τη συγκέντρωση 1,9 εκατομμυρίων υπογραφών Ευρωπαίων πολιτών (1.680.172 πιστοποιηθήκαν), από τις οποίες 35.000 συγκεντρώθηκαν στη χώρα μας, κατά της εμπορευματοποίησης του φυσικού αγαθού που λέγεται νερό.
Χτες Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 για πρώτη φορά στα χρονικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έγινε ακρόαση της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών right2water (υπό την αιγίδα της EPSU), στην οποία συμμετείχε με αντιπροσωπία της η ΟΜΕ - ΕΥΔΑΠ σαν εκπρόσωπος της Ελλάδος, στο Ευρωκοινοβούλιο.
Στην ακρόαση αυτή εκτός των εκπροσώπων της Ε.Π.Π. right2water τόσο η συντριπτική  πλειοψηφία των ευρωβουλευτών που πήραν το λόγο όσο και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Matthias Groote, αναγνώρισαν το νερό σαν ανθρώπινο δικαίωμα και την υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να θεσμοθετήσει τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών σε ποιοτικό και φθηνό νερό και σε υπηρεσίες αποχέτευσης τέτοιες που να διασφαλίζουν υψηλό επίπεδο υγιεινής και την περιβαλλοντική προστασία μίας περιοχής.
Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της Κομισιόν Maros Sefcovic και τα μέλη της, στην οποία συμμετείχε και η ΟΜΕ - ΕΥΔΑΠ .
Μετά τη διπλή παρουσίαση των θέσεων της Ε.Π.Π. right2water και της ΟΜΕ - ΕΥΔΑΠ κατά της εμπορευματοποίησης του νερού (πολιτική που επιβάλει η τρόικα και υλοποιεί η Ελληνική Κυβέρνηση), αναμένεται στις 20/3/2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο να επικυρώσουν τη «θέση» για μη απελευθέρωση των υπηρεσιών ύδρευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μετά την εξέλιξη αυτή η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση και τη τρόικα να αναθεωρήσουν τα σχέδια τους για την ιδιωτικοποίηση των δύο Εταιριών Ύδρευσης, της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, προκειμένω η χώρα μας να μην αποκλίνει από την ακολουθούμενη Ευρωπαϊκή πολιτική αλλά κυρίως για να προστατεύσουν τους Έλληνες πολίτες και το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας.