animated-greece-flag-image-0011

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Μυστικά δείπνα Βενιζέλου με συνδικαλιστές – Έφαγαν παϊδάκια και ο λογαριασμός ρεφενέ



Ενώ τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στις σχέσεις τους ΠΑΣΟΚ με τους 58, στο τι θα κάνει ο Ανδρέας Λοβερδος, στις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ και γενικότερα στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, ο Βαγγέλης Βενιζέλος πετάει τη μπάλα μπροστά.
Δίνοντας βάρος στα κοινωνικά και εργασιακά θέματα που ιστορικά είναι ένα από τα γερά χαρτιά του ΠΑΣΟΚ, ανανεώνει και ενισχύει τις σχέσεις του με στελέχη από κρίσιμους χώρους της οικονομίας και της παραγωγής.
Έτσι αποδεχόμενος πρόσκληση, την Πέμπτη το βράδυ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας - συναντήθηκε στην ταβέρνα του Βασίλη στον Κορυδαλλό με 40 κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ που ανήκουν στην δύναμη της ΓΣΕΕ και εκπροσωπούν τα πιο δυναμικά και μεγαλύτερα συνδικάτα του χώρου όπως: τράπεζες, μεταφορές, συγκοινωνίες, τουρισμό, πετρέλαια ,ΟΤΕ, ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ ,ΟΣΕ, ταχυδρομεία, Ναυπηγεία, ναυτικούς, εργατικά κέντρα από την Αττική κλπ.
Η σύνθεση των παρόντων ήταν ενωτική. Το ελπιδοφόρο ήταν ότι συμμετείχαν νέα στελέχη που έχουν εκλεγεί πρόσφατα στους εργασιακούς τους χώρους ή άλλα, που στην ταραγμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης είχαν αποστασιοποιηθεί ή αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν εκφώνησε λόγο αλλά προτίμησε να έχει άμεση και απευθείας συνομιλία με τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ για όλα τα θέματα που κυριαρχούν στην επικαιρότητα όπως η πορεία της οικονομίας, η ανεργία, τα εργασιακά δικαιώματα, οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι σχέσεις με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, η προετοιμασία του ΠΑΣΟΚ εν όψει των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών εκλογών.
Η συζήτηση όμως επικεντρώθηκε και σε προβλήματα που υπάρχουν στους επί μέρους εργασιακούς χώρους παρέχοντας τη δυνατότητα στον Βαγγέλη Βενιζέλο να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για προβλήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις.
Ζήτησε μάλιστα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τον συνόδευαν (Νίκος Ανδρουλάκης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιώργος Κουτρουμάνης, Δημήτρης Λιτζέρης, Νίκος Σαλαγιάννης, Δημήτρης Καρύδης) να του προετοιμάσουν συγκεκριμένες θέσεις.
Η βραδιά όμως δεν είχε μόνο συζήτηση αλλά και μουσική που έπαιξαν δυο οργανοπαίχτες τους μαγαζιού. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσήλθε στη ταβέρνα στις 9.30 το βράδυ και απεχώρησε στις 12. Όσο για το μενού ήταν σαλάτα ντομάτα με λαχανικά και παϊδάκια που είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού με λευκό ή κόκκινο χύμα κρασί και ο λογαριασμός ρεφενέ.
Φωτογραφία: Eurokinissi
  Πηγή: KoolNews