animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Κινητοποίηση ΕΥΔΑΠ για άμεση αποκατάσταση υδροδότησης της Κεφαλονιάς

 

Ανταποκρινόμενη στην απόφαση της κυβέρνησης για τη στήριξη των σεισμοπλήκτων κατοίκων της Κεφαλονιάς, η ΕΥΔΑΠ έχει ήδη αποστείλει από σήμερα το πρωί 4 Κινητές Αυτόνομες Μονάδες Κρούσης και 1 Κινητή Μονάδα Συντονισμού, επεμβαίνοντας δραστικά στο πρόβλημα υδροδότησης του νησιού.
Οι μονάδες αυτές είναι επανδρωμένες από εξειδικευμένους μηχανικούς και τεχνικούς και εξοπλισμένες με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου σε περιπτώσεις κρίσεων να επεμβαίνουν άμεσα, αποτελεσματικά και με πλήρη αυτονομία.
Η αξιολόγηση και ο γενικότερος συντονισμός αποκατάστασης των βλαβών όπως και της λειτουργίας του υδροδοτικού συστήματος γίνεται ήδη από ομάδα μηχανικών, ειδικών σε διαχείριση κρίσεων, σε απόλυτη συνεργασία με τις τοπικές αρχές.
Στο νησί θα βρίσκεται επίσης από αύριο το πρωί, βυτιοφόρο αποφράξεων και ανακύκλωσης με ρομποτικό εξοπλισμό και κάμερα, ώστε να ελεγχθεί και η κατάσταση του δικτύου αποχέτευσης.
Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει από σήμερα το πρωί μετρήσεις και λεπτομερείς αποτυπώσεις όλων των δικτύων του νησιού, σε σύγχρονα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών (GIS), με στόχο την αποτελεσματική αποκατάσταση των βλαβών στο συνολικό υδροδοτικό και αποχετευτικό σύστημα.
Σημειώνεται ότι τα συνεργεία θα λειτουργούν αδιάλειπτα με βάρδιες επί 24ώρου βάσεως μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης των κατοίκων της Κεφαλονιάς.
 Πηγή: EnergyPress