animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Πέθανε ο Στέλιος Σταυρίδης, πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΥΔΑΠ

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο Στέλιος Σταυρίδης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το καλοκαίρι του 2013 έδινε μάχη με την επάρατη νόσο.

  - Αιφνίδια έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης ο Στέλιος Σταυρίδης
- Έδωσε μάχη με τον καρκίνο τους τελευταίους δυο μήνες
- Διατέλεσε πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ και του ΤΑΙΠΕΔ
- Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων εξαιτίας μιας... φωτογραφίας
- Είχε ταξιδέψει στην Κεφαλονιά με το αεροσκάφος του επιχειρηματία, Δημήτρη Μελισσανίδη αμέσως μετά την πώληση του ΟΠΑΠ

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, η είδηση του θανάτου του Στέλιου Σταυρίδη "έπεσε" σαν βόμβα. Ο πρώην πρόεδρος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο κι έφυγε από τη ζωή ξαφνικά. Είχε καλπάζουσα μορφή καρκίνου κι άντεξε δυο μήνες.
Είχε προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη όταν, ενώ ήταν ακόμη πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, είχε πει ότι στις προθέσεις του είναι η μείωση των τιμολογίων της επιχείρησης, η οποία είναι μια κερδοφόρα ΔΕΚΟ.

Αποχώρησε από την ΕΥΔΑΠ τον Μάρτιο του 2013 όταν τοποθετήθηκε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ. Αλλά εκεί δεν έμεινε πολύ κι έφυγε με επεισοδιακό τρόπο. Τον Αύγουστο του 2013 κυκλοφόρησε φωτογραφία που τον έδειχνε στο τζετ του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, να ταξιδεύει για Κεφαλονιά, λίγο μετά την οριστικοποίηση της πώλησης του ΟΠΑΠ!

Προκλήθηκε σάλος και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε την παραίτησή του.


Ποιος ήταν ο Στέλιος Σταυρίδης


Ο Στέλιος Σταυρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και καταγόταν από την Σμύρνη. Ήταν παντρεμένος με την Κεφαλονίτισα Τζέλη Γασπαράτου και έκαναν τρία παιδιά, τον Κωνσταντίνο, τον Αλέξη και την Χριστίνα.
Ήταν διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά. Μιλούσε άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και καλά Ιταλικά και Ισπανικά.

Είχε μακρά και επιτυχημένη πορεία επαγγελματία manager, σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε πολύ μεγάλες ελληνικές εταιρείες, όπως ο Όμιλος Lavipharm (Εντεταλμένος Σύμβουλος 1984-1987), η Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον με 3.500 εργαζόμενους (Διευθύνων Σύμβουλος 1988), τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge με 3.200 εργαζόμενους (Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος 1991-1992), τα Ελληνικά Πετρέλαια (Διευθύνων Σύμβουλος 1992), τα ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου, Πρόεδρος Δ.Σ. 1992-1993), η ΕΥΔΑΠ, όπου ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2013.

Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Έλληνα Quality Leader of the Year από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας.
Ήταν ιδρυτής του Ομίλου Ideales (Piscines Ideales, Ideales Spa, Ideales Resort, Ideales Constructions), που ξεχωρίζει για τον τρόπο άσκησης της επιχειρηματικότητας και την περιβαλλοντική ευαισθησία.

Ο Στέλιος Σταυρίδης ήταν:
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ.
Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος
Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου του EuroCommerce, Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εργοδοτών (Βρυξέλλες)
Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου και πρώην μέλος του Δ.Σ
Πρώην Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος
Πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ
Πρώην Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων
Πρώην Πρόεδρος της Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης, που στόχο έχει τη μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα
Πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώην Α’ Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού
Αρθρογράφος της ΕΣΤΙΑΣ και άλλων εφημερίδων


"Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".