animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Όχι άλλο κάρβουνο … Καθαρές κουβέντες!

Είναι αδιανόητο και εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει με κάποιους στη ΝΔ. Μόλις δυο βδομάδες πριν τις εκλογές, αντί να αποδομούν τους αντιπάλους και να προωθούν την κυβερνητική τους πρόταση, αναλώνονται σε σκιαμαχίες για ανεκδιήγητους πολιτικάντηδες της συμφοράς, που πολιτικοποιούν τις προσωπικές τους διαφωνίες.

Κατάφεραν αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο. Να μετατρέψουν τη ΝΔ από λύση, σε πρόβλημα!

Ποσώς μ’ ενδιαφέρει αν θα εκλεγεί βουλευτής ο Αλιβιζάτος, ο Βαγιωνάς ή ο Χαλκίδης. Μάλιστα, δεν έχω και τίποτα να θυμάμαι από την παρουσία των ανωτέρω στο δημόσιο βίο της χώρας.

Το ίδιο είμαι εκτιμώ ότι θα σκέφτεται και ο κάθε απλός πολίτης που βρίσκεται αντιμέτωπος μ’ ένα βουνό προβλήματα.

Και η ΝΔ αντί να επιμένει στην πρότασή της, ομφαλοσκοπεί για τα οφίκια. Ύστερα …διαμαρτύρονται για τις δημοσκοπήσεις…

Σε μια σύντομη προεκλογική περίοδο, χάνεται πολύτιμος καιρός και δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις:

α) Επειδή κάποιοι πολιτικάντηδες δεν μπορούν να ξεκολλήσουν απο τους μικρο-εγωϊσμούς τους και έχουν κατασκηνώσει στο υπερφίαλο εγώ τους.

β) Επειδή κάποιοι εκεί στον τρίτο όροφο της Συγγρού, λειτουργούν ως …πονηροί πολιτευτές, με γνώμονα την ιδιοτέλεια, ενώ παράλληλα ασκούνται σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Έχουν εκθέσει ένα σωρό αξιοπρεπείς ανθρώπους που ήθελαν να βοηθήσουν, ενώ προώθησαν στα ψηφοδέλτια υποψήφιους με μόνο κριτήριο να εκλεγούν οι ημέτεροι.

Επ’ αυτών, όμως, θα επανέλθουμε την επαύριον των εκλογών.

Τώρα, προέχουν άλλα.

Διαβάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, διαπιστώνουμε ότι τα κόμματα απευθύνονται σ΄ ένα κατακερματισμένο εκλογικό σώμα, με κύριο χαρακτηριστικό το θυμό και την απογοήτευση.

Όταν κυριαρχούν τέτοια συναισθήματα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος η λαϊκίστικη ρητορεία και οι ανέξοδες υποσχέσεις. Για αυτό και δείχνουν ενισχυμένα τα κόμματα των άκρων του πολιτικού φάσματος.

Όμως, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, η ΝΔ είναι αναμφίβολα το πρώτο κόμμα με, σημαντική μάλιστα, διαφορά από το δεύτερο. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνει στην αφετηρία με καλύτερους όρους από όλα τα άλλα κόμματα.

Με τους αναποφάσιστους να αγγίζουν το 30% του εκλογικού σώματος τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα οριστικά, ασχέτως του τι λένε τα παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης.

Αρκεί, τις επόμενες ημέρες να αναδειχθεί το κύριο ζητούμενο των εκλογών, που είναι η κυβερνησιμότητα.

Αρκεί να μιλήσουν στον ελληνικό λαό τη γλώσσα της αλήθειας.

Η Ελλάδα το βράδυ των εκλογών, πρέπει να έχει κυβέρνηση με σχέδιο για την επομένη ημέρα.

Μια κυβέρνηση που για να είναι αποτελεσματική πρέπει να απολαμβάνει ευρύτατης κοινωνικής, αλλά και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, διαφορετικά θα είναι έρμαιη στις ορέξεις των συμφερόντων και θα μετατραπεί σε ουρά της τρόικας.

Και μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί να περιλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου που ευθύνεται για τη διάλυση της χώρας την τελευταία διετία, ούτε κόμματα και κινήματα με σημαίες ευκαιρίες που επενδύουν στο χάος και την αβεβαιότητα.

Αν η ΝΔ δεν καταφέρει να πείσει το εκλογικό σώμα να της δώσει αυτοδυναμία, είναι προτιμότερο να παραμείνει ως εφεδρεία. Ας σχηματίσει ο Βενιζέλος την κυβέρνηση που ονειρεύεται με τις …προοδευτικές δυνάμεις του Κουβέλη ή ο Τσίπρας με τον Καμμένο!

Η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να συμμετάσχει σε πολυμμετοχικά σχήματα αντικρουομένων συμφερόντων.

Και αυτό πρέπει να γίνει τόσο ξεκάθαρο, ώστε να καταστεί κατανοητό σε όλους.

Η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, αν δεν έχεις τη δυνατότητα και την εντολή να εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου.

Γιατί ο νικητής δεν μπορεί να παραμένει όμηρος στα χέρια των ηττημένων.

Αδέξιος Δεξιός
 antinews.gr