animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Σας θυμίζουμε ότι αύριο Παρασκευή 27.4.2012 και ώρα 11.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων στον Περισσό

  1. ΚΑΛΕΣΜΑ



Σας θυμίζουμε ότι αύριο Παρασκευή 27.4.2012 και ώρα 11.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων στον Περισσό, θα μιλήσει ο κ. Μάκης Βορίδης, Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και υποψήφιος Βουλευτής ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με την Νέα Δημοκρατία.





  1. Πυρά Βορίδη προς το Υπουργείο Οικονομικών για τις ιδιωτικοποιήσεις



            Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκης Βορίδης, άσκησε έντονη κριτική στο Υπουργείο Οικονομικών.  Σύμφωνα και με σημερινά δημοσιεύματα, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις αγνοώντας τη στρατηγική ανάπτυξης των εταιρειών αυτών και επανέλαβε όσα είχε πει και κατά την διάρκεια της Ημερίδας για το Νερό στο Ζάππειο : «Θεωρώ αδιανόητη μια συζήτηση για αποκρατικοποιήσεις χωρίς στρατηγική» συμπληρώνοντας ότι το Υπουργείο Οικονομικών, αντιμετωπίζει τις προς πώληση ΔΕΚΟ σαν να «είναι εταιρείες που πουλάνε ρούχα και παπούτσια».

            Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε ειδικά στο παράδειγμα της ΕΥΔΑΠ και διερωτήθηκε «θα αγοράσει κανείς την εταιρείας ύδρευσης χωρίς να ξέρει  τι τιμολογιακή πολιτική ή τι διαχείριση αποθεμάτων υπάρχει;» και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορείς να πουλήσεις εταιρείες από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου».

            Ο κ. Βορίδης φαίνεται ότι παραμένει σταθερός στις θέσεις περί στρατηγικού σχεδιασμού και προσεκτικών χειρισμών σε θέματα τόσο σημαντικά όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να τον ακούσουμε και από κοντά αύριο.



Πηγές : Εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ 26.4.2012

            Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 26.4.2012