animated-greece-flag-image-0011

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Εκδήλωση της 27 Απριλίου 2012

Εντυπωσιακή και πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΕΚΟ Ν. Δημοκρατίας και η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ, την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 στον Περισσό.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακροατήριο ήταν πολυσυλλεκτικό θα λέγαμε καθώς συγκεντρώθηκαν συνάδελφοι ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων, προκειμένου να ακούσουν τις θέσεις των ομιλητών.  Χαρακτηριστικό είναι ότι η αίθουσα εκδηλώσεων ήταν κατάμεστη και δεν χώρεσαν όλοι με αποτέλεσμα, κάποιοι να σταθούν όρθιοι στον προθάλαμο. 

Στην εκδήλωση προσκεκλημένοι ήταν εκτός από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και υποψήφιο Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής κ. Μάκη Βορίδη, αξιόλογα στελέχη όπως ο τ. Υπουργός κ. Απόστολος Ανδρεουλάκος (υποψήφιος στην Β’ Αθήνας), ο τ. Υπουργός κ. Προκόπης Παυλόπουλος (υποψήφιος στην Α’ Αθήνας), οι κ. Νότης Μηταράκης, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, (υποψήφιοι στην Α’ Αθήνας) και οι κ. Αργύρης Ντινόπουλος, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Σοφία Βούλτεψη (υποψήφιοι στην Β’ Αθήνας).
Εκπρόσωποι των εργαζομένων αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας υποδέχτηκαν τον κ. Βορίδη και τους άλλους ομιλητές.  Ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και Εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, κ. Μανώλης Αγγελάκης, ήταν ο συντονιστής της εκδήλωσης και ήταν αυτός που με την ομιλία του έδωσε το στίγμα της συζήτησης. 

Ο κ. Αγγελάκης, αναφέρθηκε κυρίως στα τρία θέματα που απασχολούν όλους τους συναδέλφους το τελευταίο διάστημα : τις μειώσεις των μισθών μας, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.  Για άλλη μια φορά τόνισε ότι η ΕΥΔΑΠ είναι μια εταιρεία με αναπτυξιακό προσανατολισμό, με διαρκώς αυξανόμενη κερδοφορία, στοιχεία που φαίνεται να αγνοεί το Υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αφού συνεχίζουν μια αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική ιδιωτικοποίησης χωρίς στρατηγική.  «Δανείστηκε» μάλιστα και φράσεις του Υπουργού, κ. Βορίδη, από πρόσφατες δηλώσεις του, όπως «δεν μπορούμε να πουλάμε τις ΔΕΚΟ σαν να ήταν μαγαζιά που πουλάνε ρούχα και παπούτσια», και «δεν μπορούμε να πουλάμε Εταιρείες με την τιμή του ταμπλό του Χρηματιστηρίου» και καυτηρίασε την ανορθόδοξη και χωρίς σχεδιασμό πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ.

            Φανερή ήταν η αγωνία του κ. Αγγελάκη και σε σχέση, τόσο με τις άδικες, οριζόντιες μειώσεις των μισθών που έχουν υποστεί και θα συνεχίσουν να υφίστανται οι εργαζόμενοι όσο κυρίως για την υπογραφή της ΣΣΕ, ενώ διατύπωσε για άλλη μια φορά την θέση του ότι μη έγκαιρη υπογραφή Σύμβασης θα έχει τραγικές συνέπειες για όλους μας.

      

      Ο κ. Υπουργός, και εχθές στην τοποθέτησή του, ήταν απόλυτος στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ.  Επανέλαβε τη θέση του ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ μια τέτοια διαδικασία χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το στρατηγικό σχεδιασμό και την προοπτική ανάπτυξης των προς πώληση εταιρειών.  Χαιρέτησε την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. να εξουσιοδοτηθεί ο Διευθύνων Σύμβουλος για άμεση υπογραφή της ΣΣΕ εντός της συγκεκριμένης προθεσμίας και φάνηκε να κατανοεί τα προβλήματα των εργαζομένων.  Η ομιλία του Υπουργού ικανοποίησε απόλυτα όλους τους παρευρισκόμενους.
Στο ίδιο κλίμα ήταν και η ομιλία του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος ως έγκριτος συνταγματολόγος, τόνισε ότι η πώληση των δικτύων ύδρευσης είναι αντισυνταγματική και παράνομη.
Όλοι οι ομιλητές, χωρίς καμία εξαίρεση, πήραν την ίδια θέση στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού.  Στο θέμα των μειώσεων των μισθών μας, τονίστηκε ότι η υποβάθμιση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και το άδικο φορολογικό σύστημα επιβολής έκτακτων χαρατσιών αποτελεί εμπόδιο σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας και βαθαίνει την ύφεση.
 enosisypallilon.