animated-greece-flag-image-0011

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Σαμαράς: Αλλαγή στο Μνημόνιο υπέρ των αδυνάτων

Το σχέδιό του για τις πρώτες 100 μέρες της νέας κυβέρνησης, το οποίο αποτυπώνεται στο τρίπτυχο «ανάκαμψη, ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή», παρουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύει αύριο ο “Τύπος της Κυριακής”.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δίνει έμφαση στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για να ξαναστηθεί στα πόδια της η μεσαία τάξη, εξαγγέλλει φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων και δεσμεύεται ότι δεν θα καταργηθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός, καθώς επίσης και ότι δεν θα μειωθούν άλλο οι συντάξεις.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δηλώνει ότι θα κυβερνήσει με μια κυβέρνηση “μισή από την σημερινή”, με προσωπικότητες καταξιωμένες στην κοινωνία, με κριτήριο την αξιοσύνη και το ήθος και επαναλαμβάνει ότι θα χρησιμοποιήσει στην κυβέρνηση και σε νευραλγικά πόστα της διοίκησης, προσωπικότητες καταξιωμένες στην κοινωνία, αλλά και στον επαγγελματικό τους χώρο. Επαναλαμβάνει επίσης ότι θα προχωρήσει στην συνταγματική κατοχύρωση της πρότασής του οι βουλευτές να μη γίνονται υπουργοί, ώστε να υπάρξει ουσιαστικός διαχωρισμός νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας.
 Ερώτηση: Ποια σημεία του Μνημονίου θα ζητήσετε να τροποποιηθούν και τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα γίνουν δεκτές οι τροποποιήσεις που θα προτείνετε;
 Σαμαράς: Πριν απ’ όλα η αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, τα πολυτεκνικά επιδόματα και το «εξισωτικό» στους κτηνοτρόφους. Έχουν ήδη βρεθεί «ισοδύναμα» μέτρα διπλάσια από τα 550 εκατομμύρια που απαιτούνται για όλα αυτά μαζί. Και που στο μεγαλύτερο μέρος τους θα επιστρέψουν στο δημόσιο ταμείο έτσι κι αλλιώς.

Ερώτηση: Στην πρώτη επικοινωνία που θα έχετε με τους δανειστές, εάν εκλεγείτε πρωθυπουργός, τι θα προτείνετε;

Σαμαράς: Συνολική στρατηγική ανάκαμψης, που θα περιλαμβάνει αυτά που ήδη σας ανέφερα και πολλά ακόμα -κυρίως μεγάλες διαρθρωτικές τομές- για να πιάσουμε τους στόχους μείωσης του ελλείμματος και του χρέους.
 «Οι ευθύνες για το Μνημόνιο θα αποδοθούν εκεί που ανήκουν»
 Η δέσμευσή μου για μία και μόνον Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο δεν ανακαλείται και δεν παζαρεύεται. Ισχύει στο ακέραιο. Είναι, άλλωστε, καθολική λαϊκή αξίωση. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη: Η Εξεταστική θα γίνει, η αλήθεια θα βρεθεί και οι ευθύνες θα αποδοθούν εκεί που ανήκουν. Νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ, νερό στο μύλο της συγκάλυψης και του κουκουλώματος ρίχνουν όσοι επιστρατεύουν λυτούς και δεμένους για να εμποδίσουν την ισχυρή λαϊκή εντολή στη Ν.Δ. Συγχωροχάρτια εμείς δεν δίνουμε σε κανένα.
Οι νεοδημοκράτες δεν θα δώσουν φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ
Ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει τέλος ότι οι ώρες δεν σηκώνουν παιχνίδια λαϊκισμού και ανευθυνότητας και εμφανίζεται έντονα επικριτικός απέναντι στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, απορρίπτοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, με το επιχείρημα ότι δεν νοείται συνεργασία της Ν.Δ. με αυτούς που στρέφονται στον Τσίπρα και τον Δημαρά:
Πιστεύω ότι οι κάλπες θα διαψεύσουν τον κατακερματισμό. Οι νεοδημοκράτες -αυτός ο υπέροχος κόσμος της παράταξής μας- δεν θα γίνουν «νεροκουβαλητές» του ΠΑΣΟΚ. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Δεν πιστεύω ότι θα κάνουν το χατίρι σ’ όσους θέλουν να δώσουν φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ και σε όσους με την παρουσία τους οδηγούν τον τόπο στην ακυβερνησία. Το παίζουν δεξιοί, αποζητούν αριστερές συμμαχίες, είναι εχθροί της Ευρώπης και τζογάρουν στην απελπισία του κόσμου. Όμως, όσο πλησιάζουν οι εκλογές, ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι από τη μία υπάρχει η ακυβερνησία και από την άλλη υπάρχει η προοπτική. Και την προοπτική την προσφέρει μόνον μια κυβέρνηση που έχει λυμένα τα χέρια, που μπορεί να εφαρμόσει χωρίς χρονοτριβές το πρόγραμμά της, που έχει σχέδιο. Και τέτοια κυβέρνηση μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να συγκροτήσει.
 antinews.gr/