animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Συνέντευξη Τύπου Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ οι εργαζόμενοι


  Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ οι εργαζόμενοι

Προκόπης Γιόγιακας
.tanea.gr
Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στην εταιρεία. Οπως ανέφεραν το μεσημέρι της Τρίτης, σε συνέντευξη Τύπου, σε ότι αφορά τα χρήματα που τους χρωστούν το Δημόσιο και οι δήμοι, αυτά ανέρχονται σε 1 δισ. 76 εκατ. ευρώ (από το 2000 έως τώρα), στα ταμεία όμως της εταιρείας, όπως τόνισαν, δεν αναμένεται να μπουν πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ.
Για το θέμα αυτό, την Τετάρτη θα γίνει γενική συνέλευση του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να αποφασιστεί ποιο ποσό τελικά θα δεχτούν (ύψος κουρέματος), ενώ οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, και συγκέντρωση στις 11 έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, όπου θα γίνει το έκτακτο ΔΣ.

Οπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, με την απελευθέρωση της αγοράς ων φυσικών αγαθών:

- θα επέλθει αλόγιστη κατανάλωση νερού με μοναδικό γνώμονα το κέρδος, αδιαφορώντας για το πρόβλημα της ανεπάρκειας του νερού
- θα αυξηθούν οι τιμές κατακόρυφα, όπως συνέβη στο εξωτερικό
- θα προκύψει αλλοίωση της ποιότητας του νερού
- θα υπάρξει κακή συντήρηση των δικτύων με αυξημένες διαρροές

Μάλιστα, όπως τόνισαν, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνδικάτων Υπηρεσιών αποφάσισε να προβεί στη συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών, υπέρ της καθιέρωσης της ύδρευσης ως ανθρώπινου δικαιώματος.

Στην Ελλάδα, έχουν ήδη μαζευτεί 39.000 υπογραφές από την καμπάνια των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.