animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-10-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ
Τετάρτη 23 Οκτωβρίου
4ωρη στάση εργασίας
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη ότι μετά την μαζική συμμετοχή περίπου 2.000.000 ευρωπαίων πολιτών στην καμπάνια «το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα», την οποία εκπροσωπήσαμε και εμείς σαν Ομοσπονδία στην Ελλάδα, ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στην Ευρωπαϊκή επιτροπή την εξαίρεση των υποδομών ύδρευσης από το σχέδιο οδηγίας για την ανάθεση συμβάσεων παραχώρησης.
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι ο Ευρωπαίος επίτροπος επί των οικονομικών θεμάτων Όλι Ρεν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει πολιτική που να επιβάλει την ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ύδρευσης στην Ελλάδα και ότι το ποιες εταιρείες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων είναι απόφαση των εθνικών αρχών και μόνο.
Είναι επίσης γνωστό σε όλους ότι το περασμένο καλοκαίρι η τρόικα έβαλε σαν προαπαιτούμενο για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα την καταβολή όλων των οφειλών του δημοσίου και των δήμων προς τις ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ τόσο των Κυβερνώντων όσο και των τοκογλύφων δανειστών μας δεν έχει όριο. Όλες οι οικονομικές ή άλλες εκκρεμότητες, που υπάρχουν μεταξύ του Δημοσίου και των Δήμων με την Ε.ΥΔ.Α.Π. και οι οποίες θα έπρεπε να έχουν ρυθμιστεί εδώ και χρόνια, ρυθμίζονται άρον – άρον και όχι μόνο. Όπως μαθαίνουμε από δημοσιεύματα του τύπου θέλουν να προχωρήσουν σε κούρεμα του χρέους προς την ΕΥΔΑΠ για να την παραδώσουν βορά στα χέρια των κερδοσκόπων.
Ενώ η ΕΥΔΑΠ με τις αρμόδιες υπηρεσίες της έχει καταγράψει οφειλές του δημοσίου και των δήμων 1 δις 76 εκατομμύρια ευρώ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το δημόσιο αναγνωρίζει οφειλές ύψους 350 εκατ. ευρώ. Για πρώτη φορά ο οφειλέτης, το δημόσιο, αποφασίζει το ύψος των χρεών που οφείλει. Αποφασίζει το κούρεμα 700 εκατ. ευρώ χρέους. Μάλιστα η απόφαση για την αποδοχή του «κουρέματος θα παρθεί από τους μετόχους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που έχει προσδιοριστεί για τις 23 Οκτωβρίου.
ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ για να την παραδώσουν σε ιδιώτες και μάλιστα με προίκα.
Εμείς λέμε ότι το δημόσιο πρέπει να καταβάλει όλες τις οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ ύψους 1 δις ευρώ, γιατί τότε η ΔΗΜΟΣΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΔΑΠ θα είναι και οικονομικά ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ και θα μπορεί να εφαρμόσει ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα που θα εξασφαλίζει άριστο ποιοτικό νερό και συνθήκες άριστης υγιεινής μέσω του δικτύου αποχέτευσης σε όλους τους πολίτες του λεκανοπεδίου της Αττικής. Ταυτόχρονα με την άριστη τεχνογνωσία της μπορεί να βοηθήσει όλες τις περιοχές της πατρίδας μας που σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα με το πόσιμο νερό και την επεξεργασία των λυμάτων με έμφαση στη νησιωτική Ελλάδα που αποτελεί και την κύρια πηγή εσόδων της χώρας μας μέσω της εξυπηρέτησης εκατομμυρίων τουριστών.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜ.Ε. σε συνεδρίασή της αποφάσισε τα παρακάτω:
-        Να δώσει συνέντευξη τύπου την ερχόμενη Τρίτη 22 Οκτωβρίου σε ώρα και αίθουσα που θα προσδιοριστεί για να καταδείξουμε στους Έλληνες πολίτες το «έγκλημα» που συντελείτε με το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του φυσικού και αναγκαίου για την ζωή μας αγαθού, του νερού, στους κερδοσκόπους.
-        την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00 για την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος απέναντι από το ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετάνιας στο οποίο θα γίνει η Γενική Συνέλευση των μετόχων.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Τρία σχεδόν χρόνια από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, έχουμε συμμετάσχει σε πάρα πολλές κινητοποιήσεις (απεργίες, στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια κλπ) ενάντια στην φτώχια, στην εξαθλίωση, στην λιτότητα, στα χαράτσια, στην ανεργία, στις απολύσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στις διαθεσιμότητες, στην κατάργηση των ασφαλιστικών – εργασιακών και οικονομικών μας δικαιωμάτων, στην προσπάθεια κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων και της Συλλογικής διαπραγμάτευσης.
Έχουμε συμμετάσχει και σε κινητοποιήσεις ενάντια στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των εταιρειών κοινής ωφέλειας (νερό, ρεύμα κλπ). Μάλιστα πάντα λέμε ότι ο αγώνας μας αυτός θα είναι διαρκής και μακροχρόνιος.
Μπροστά στην μεθόδευση αυτή που μοναδικό στόχο έχει την «απελευθέρωση» της ΕΥΔΑΠ από τα «λεγόμενα βαρίδια» για να την παραδώσουν ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ στα χέρια των ΙΔΙΩΤΩΝ, σας καλούμε 
Όλοι μαζί στην 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου από τις 10:00 έως τις 14:00.
Όλοι μαζί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 στην πλατεία Συντάγματος απέναντι από την Μεγάλη Βρετάνια.  
Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της εταιρείας μας.