animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΓΣΕΕ Δελτίο Τύπου - Αποφάσεις Εκτελεστικής Επιτροπής ΓΣΕΕ


Συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 13/5/2013 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αφού συζήτησε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της χώρας αποφάσισε τα εξής:
Α) Τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η οποία θα διασφαλίζει τα θεσμικά δικαιώματα και όσα δεν κατήργησαν Κυβέρνηση και Τρόικα με τις αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές τους. 
Μετά την άρνηση των εργοδοτών οι οποίοι οχυρωμένοι πίσω από τη νομοθετική ναρκοθέτηση του θεσμού της ΕΓΣΣΕ αρνούνται να συζητήσουν οποιοδήποτε ζήτημα οικονομικού περιεχομένου, η διασφάλιση του επιδόματος γάμου, ενός επιδόματος με ευρύτερη κοινωνική διάσταση και μιας σειράς θεσμικών αλλά βασικών δικαιωμάτων θα αποτελέσουν το διεκδικητικό πλαίσιο της Συνομοσπονδίας στην αυριανή νέα διαπραγμάτευση με τους εργοδότες η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στα γραφεία της ΕΣΕΕ (Μητροπόλεως 42). 
Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργοδοτικούς φορείς (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και τον ΣΕΒ) ν’ αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στην εργατική τάξη και τον Ελληνικό λαό και να υπογράψουν την ΕΓΣΣΕ ώστε οι εργαζόμενοι να κατοχυρώσουν ότι δεν κατήργησαν με νόμους οι κυβερνήσεις.
Η υπογραφή ΕΓΣΣΕ αποτελεί και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ και εργοδοτικών φορέων).
Η Κυβέρνηση οχυρωμένη πίσω από τους μνημονιακούς νόμους, προχωρά σε ευχολόγια για την αναγκαιότητα υπογραφής ΕΓΣΣΕ ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ευχές της έχουν μόνον επικοινωνιακό χαρακτήρα, αφού η ίδια νομοθετεί τελικά για τους όρους αμοιβής και εργασίας.
Β) Η ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση τρίωρης στάσης εργασίας (12.00-15.00) την Πέμπτη 16/5/2013 και συλλαλητήριο στις 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, ώστε να σταλεί ξεκάθαρη απάντηση στις δημοκρατικές εκτροπές «ποινικοποίησης της σκέψης για απεργία».
Η Συνομοσπονδία καταδικάζει το δόγμα «ΝΟΜΟΣ & ΤΑΞΗ» και καταγγέλλει την Κυβέρνηση για τη συνέχιση του αντιδημοκρατικού της κατήφορου με την εφαρμογή του γνώριμου και βάναυσου μέτρου της προληπτικής επιστράτευσης, με το οποίο πλέον έχει αντικαταστήσει το διάλογο για την επίλυση των σοβαρών και κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της χώρας και απαιτεί την άρση της πολιτικής όλων των επιστρατεύσεων.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ