animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.


 Αθήνα, 14 Μαϊου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.
Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα ‘‘εθνικής ντροπής’’ των κυβερνήσεων των τελευταίων τριών ετών και κυρίως των κυβερνήσεων Γ.Α.Παπανδρέου, που με “όχημα” τη κρίση, κατήργησαν κατ’ ουσία τον θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις κλαδικές συμβάσεις και την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. στο οικονομικό της περιεχόμενο που κατ’ ουσία διασφάλιζε το μισθό των φτωχών εργαζομένων.

Τα επιχειρήματα περί ανάσχεσης της ανεργίας, της ανεργίας των νέων και της ανταγωνιστικότητας αποδείχθηκαν ΑΙΟΛΑ και δεν μπορούν να πείσουν ούτε τους πιο καλόπιστους, με βάσει τα αποτελέσματα της ‘‘λογιστικής συνθήκης’’ τα οποία είναι καταστροφικά και ορατά στην κοινωνία.

Η ποιοτική ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας δεν ενδιαφέρει κανέναν τους, καθώς πολυεθνικές και μεγαλοβιομήχανοι – εντός και εκτός Ελλάδας – το μόνο που επιδιώκουν είναι η διαμόρφωση οικονομικού και εργασιακού μεσαίωνα, ώστε να ψωνίσουν φθηνά και υπεύθυνα και σε επιχειρήσεις και σε εργατικό δυναμικό, κατά τα πρότυπα των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ, Βουλγαρίας κ.λ.π.

Σ’ αυτό το δύσκολο περιβάλλον και με αντίξοες συνθήκες καταφέραμε οι κοινωνικοί εταίροι, πλην ΣΕΒ, τη σημερινή κρίσιμη ημέρα να τη μετατρέψουμε από ημέρα ‘‘εθνικής ντροπής’’ σε ημέρα νίκης του κοινωνικού διαλόγου.

Με την υπογραφή της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε αφενός κερδίσαμε χρόνο για να ανατρέψουμε με κάθε τρόπο το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και αφετέρου διατηρούμε ζωντανό το θεσμό της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

Οι μόνιμοι απόντες του κοινωνικού διαλόγου καθώς και οι μόνιμοι απόντες της αγωνίας και των πραγματικών προβλημάτων των εργαζομένων θα κριθούν από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. χαιρετίζει την απόφαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ και του ΣΕΤΕ για την υπεύθυνη στάση τους και την πρόθεσή τους να επαναβεβαιώσουμε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., να διασφαλίσουμε το κοινωνικό κεκτημένο του Οικογενειακού επιδόματος αλλά και από κοινού να προσπαθήσουμε για την επαναφορά διατάξεων όπως η καθολικότητα ισχύος των συμβάσεων, η μετενέργεια, η διαιτησία και μια σειρά άλλων στρεβλών παρεμβάσεων που διόγκωσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι .

Οφείλουν όλοι να αντιληφθούν ότι οι Έλληνες πολίτες είναι ισότιμοι με τους πολίτες των υπόλοιπων κρατών – μελών της Ε.Ε.

Οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνει Ευρωπαϊκό κράτος έχοντας εργαζόμενους που θα αμείβονται με μισθούς Κίνας.

Επιτέλους ας καταλάβουν ότι μετά τη διάσωση της χώρας από την άτακτη χρεοκοπία, πρέπει να διασώσουν τους πολίτες της από την οικονομική και κυρίως από την κοινωνική χρεοκοπία.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.