animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΓΣΕΕ Δελτίο Τύπου - Συνάντηση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με ηγεσία Υπουργείου Δημόσιας Τάξης


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 28/5/2012 στα γραφεία της Συνομοσπονδίας, συνάντηση των προεδρείων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με την ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μετά από αίτημα του αρμόδιου Υπουργού Ν. Δένδια.
Στη συνάντηση τέθηκε από την πλευρά της Κυβέρνησης το αίτημα περί προστασίας του ιστορικού κέντρου της Αθήνας από τις διαδηλώσεις μικρών ομάδων.
Η ΓΣΕΕ τοποθετούμενη δήλωσε την κατηγορηματική αντίθεση της σε όποια σκέψη για περιορισμό των συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών και συλλογικών δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των πολιτών. Αλλωστε οι συγκεντρώσεις και οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων δεν περιορίζονται με νόμους και αστυνομικά μέτρα αλλά μόνο με αλλαγή πολιτικής η οποία δημιουργεί τα προβλήματα.
Η ΓΣΕΕ αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τις δικές της μαχητικές και ειρηνικές συγκεντρώσεις και πορείες στο βαθμό που η σύνθεση αυτών επιτρέπει κάτι τέτοιο.
Σε κάθε περίπτωση η σημερινή συνάντηση πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διαλόγου με φορείς και κοινωνικές ομάδες ώστε να βρεθεί καλύτερη και κοινά αποδεκτή λύση.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ