animated-greece-flag-image-0011

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

3ο Φεστιβάλ Μαραθώνα 2013 Νικητής του Διαγωνισμού Φωτογραφίας

Νικητής του Διαγωνισμού Φωτογραφίας "Η λίμνη του Μαραθώνα ... με τη δική σου καλλιτεχνική ματιά!" ο κ. Γιώργος Χριστογεωργάκης!
3ο Φεστιβάλ Μαραθώνα 2013

29/5/2013
Για τρίτη χρονιά οι εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στον Μαραθώνα άνοιξαν τις πύλες τους για το ευρύ κοινό στο 3ο Φεστιβάλ Μαραθώνα 2013, το οποίο πραγματοποιήθηκε από την ΕΥΔΑΠ στις 19 Μαΐου και έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους Αθηναίους να επισκεφθούν έναν τόπο απαράμιλλης ομορφιάς.
Ήταν μια ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη στο νερό και το περιβάλλον, αλλά και στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον άνθρωπο.
H φετινή εκδήλωση, που συμπίπτει με το Παγκόσμιο Έτος Συνεργασίας για το Νερό, εμπλουτίστηκε με νέες δράσεις αλλά και με τη συμμετοχή φορέων, όπως ο Δήμος Μαραθώνα, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Τελμησσός Ν. Μάκρης-Μαραθώνος και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και κοινής δράσης για το νερό, το περιβάλλον, τον άνθρωπο.
Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, 100 περίπου παιδιά έτρεξαν αγώνα δρόμου 5 χλμ., 550 δρομείς έτρεξαν αγώνα δρόμου 10 χλμ. στον παραλίμνιο δρόμο, ενώ στη συνέχεια η παραλίμνια διαδρομή έμεινε ανοιχτή για να τη χαρούν με τα ποδήλατά τους όλοι οι παρευρισκόμενοι. Το παρατηρητήριο των πουλιών που στήθηκε από την Ορνιθολογική Εταιρεία δέχτηκε την επίσκεψη πολλών παιδιών, τα οποία παρατήρησαν τα πουλιά στον υδροβιότοπο της λίμνης.  Παράλληλα στον εκπληκτικό καταπράσινο χώρο των εγκαταστάσεών μας, τα παιδιά έλαβαν μέρος σε συντονισμένες περιβαλλοντικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δεσμεύτηκαν για την προστασία του νερού και του περιβάλλοντος στο «Δέντρο των Ευχών».  Προβολές βίντεο πραγματοποιούνταν καθ΄όλη τη διάρκεια σε ειδική αίθουσα ενώ το Μουσείο Φράγματος Μαραθώνα είχε την τιμητική του.
Η ομάδα των BATALA με την εντυπωσιακή εμφάνισή τους, έδωσαν ρυθμό στην εκδήλωση και σφράγισαν το τέλος μια τέλειας μέρας.
Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στο  Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Παρατηρώντας τη Λίμνη» τα αποτελέσματα του οποίου ανακοινώθηκαν στη σελίδα «Πηγή Ενημέρωσης» στο Facebook.

Σχετικό Αρχείο Εγγράφου