animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΣΕ....ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΕ/ΕΥΔΑΠ

 ΝΕΟΤΕΡΑ:
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 13΄00 Μ.Μ. Η ΟΜΕ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ κο ΜΠΑΡΔΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΣΣΕ. 










ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1η ΜΑΙ 2012


Video για την Απεργιακή Συγκέντρωση των Συνδικάτων, την Τρίτη 1η Μάη 2012, στην Πλ. Κοτζιά, στις 10.00 π.μ.




Συγγνώμη, έναντι...!


ΕΠΕΣΕ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΚΟΙΝΑ EXIT POLLS ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙΑ

www.apospasma.gr
ΕΠΕΣΕ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΚΟΙΝΑ EXIT POLLS ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙΑ
Οι εκλογές πλησιάζουν και ήδη τα κανάλια κάνουν τις προετοιμασίες τους για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και τις σχετικές συζητήσεις που γίνονται πάντα τέτοιες μέρες σε έκτακτες εκπομπές ή μη.
Η οικονομική κρίση όμως και οι σταθμοί αποφάσισαν να αναλάβουν από κοινού το κόστος για τα exit polls.
Συγκεκριμένα ΝΕΤ, Mega, Alpha και ANT1 έστειλαν επίσημα απάντηση στις πέντε εταιρείες δημοσκοπήσεων, οι οποίες θα διεξάγουν την έρευνα εξόδου από την κάλπη, δηλώνοντας πως θα αναλάβουν από κοινού το κόστος, το οποίο θα κυμανθεί περί τα 25.000 ευρώ για κάθε τηλεοπτικό σταθμό.

Δείτε την κόντρα Άδωνι – Καμμένου

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012



 ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012


 Χώρα με Ιδανικά  και όχι “χώρος” με δανεικά
Πoτέ δεν αποτυγχάνουν αυτοί που αγωνίζονται για ένα μεγάλο κοινωνικό σκοπό



Η Εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί τους διαχρονικούς αγώνες του κόσμου της εργασίας και των Συνδικάτων για αξιοπρεπή δουλειά, μια δίκαιηκοινωνία και ένα καλύτερο αύριο, υπενθυμίζοντας πως όλα κατακτήθηκαν και τίποτε δεν μας χαρίστηκε.

 Η 1η Μαΐου του 2012 βρίσκει την Ελλάδα σε κατάσταση έκτακτης κοινωνικής ανάγκης με την ανεργία να ξεπερνά το 21%, τη φτώχεια να πολιορκεί κάθε εργατικό νοικοκυριό, τους αστέγους και τα συσσίτια να πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα διαμορφώνοντας συνθήκες βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης.

Με άλλοθι τον κίνδυνο της χρεοκοπίας επιχειρείται ένα πρωτοφανές εργασιακό ολοκαύτωμα, μια πρωτόγνωρη κοινωνική λεηλασία. Δικαιώματα, ελευθερίες και κατακτήσεις δεκαετιών ισοπεδώνονται, την ώρα που οι πλέον ανάλγητοι πόθοι των εργοδοτών νομοθετούνται καθ’ υπόδειξη των γνωστών “κουκουλοφόρων”.

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις υπονομεύονται και καταστρατηγούνται στην πράξη. Οι εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις εξαπλώνονται σαν “επιδημία” σε μια αγορά εργασίας που περισσότεροι από 500 χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες. Η αυταρχικού τύπου νομοθετική παρέμβαση για την καθιέρωση βασικού μισθού 480€ βυθίζει χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανέχεια, με την άναρχη και καταχρηστική επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας να δημιουργεί τη “γενιά των 245€”.

Οι συνεχείς μειώσεις στις αποδοχές σε συνδυασμό με τις ανεξάντλητες φοροεπιδρομές, τα “χαράτσια” και τις αυξήσεις σε τιμές και οικιακά τιμολόγια έχουν υφαρπάξει σε 2 χρόνια πάνω από το 40% του πραγματικού εισοδήματος των μισθωτών. Η αδυναμία εκπλήρωσης δανείων που χορηγήθηκαν με όρους άλλων εποχών, και κάποιοι αρνούνται να “κουρέψουν”, γενικεύει τον εφιάλτη του πλειστηριασμού πάνω από τη μικρή ιδιοκτησία.

 Το Οκτάωρο - βασική διεκδίκηση της Πρωτομαγιάς του 1886- καταργείται από την εκ περιτροπής εργασία και τη μερική απασχόληση που γίνονται “εργασιακός μονόδρομος”. Οι 1000 απολύσεις την ημέρα υποσκάπτουν κάθε δυνατότητα επαγγελματικής σταδιοδρομίας και η απελπισία καταδικάζει τη νεολαία μας στη μετανάστευση και την περιπλάνηση. Το Κράτος Πρόνοιας απαλλοτριώνεται και το Ασφαλιστικό Σύστημα διανέμει “φιλοδωρήματα ελεημοσύνης” σε εισφορές μιας ζωής.

Η “συνταγή” της ακραίας λιτότητας και της μετατροπής της Ελλάδας σε χώρας φθηνού εργασιακού κόστους οδηγεί με ακρίβεια στην κοινωνική κατάρρευση, την παραγωγική περιθωριοποίηση και την εθνική ταπείνωση.

 Η ακολουθούμενη πολιτική παράγει “λουκέτα” και αναπαράγει εξαθλίωση “στρώνοντας το χαλί” για το βίαιο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας -των “ασημικών” μας- σε ξένα funds. Η ύφεση ανακυκλώνεται, οι δυσβάσταχτες θυσίες του ελληνικού λαού “δεν πιάνουν τόπο”, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα καταρρέει και η ανάπτυξη μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός…

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί το ζωτικό χώρο της Ελλάδας και η ευρωπαϊκή προοπτική είναι επιβεβλημένη χωρίς, όμως, η χώρα μας να καταστεί  Ειδική Οικονομική Ζώνη, και “Ινδία” της Δύσης. Δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος χωρίς τον “σπόρο” της κοινωνικής συνοχής.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι πρέπει να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας, να φυλάξουμε “Θερμοπύλες” και να βρεθούμε σε θέσεις μάχης προκειμένου να αποκρούσουμε τις ληστρικές απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων, που επιβουλεύονται μια “κοινωνία νεόπτωχων”. Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα νέο “κοινωνικό συμβόλαιο” μέσα από ένα βιώσιμο και ανθρώπινο αναπτυξιακό πρότυπο που θα τοποθετήσει την Πατρίδα μας στις ράγιες της ανάκαμψης και της ευημερίας. Όλοι μαζί δίνουμε τον αγώνα μας από κάθε μετερίζι δημιουργώντας εστίες γόνιμης αντίστασης, δημιουργώντας τη δική μας “Πρωτομαγιά”.

Αγωνιζόμαστε για να μην καταντήσει ο άνθρωπος “πραμάτεια”
 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΤΗ ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΠΑΚΗ Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 27 Απριλίου 2012


28η Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία


Αξιοπρεπής Δουλειά είναι μόνο η Ασφαλής Δουλειά
«Εκπτώσεις» στην αξία της ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχουν

Περισσότεροι από 2.3 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας εργατικών ατυχημάτων ή ασθενειών, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα καταγράφονται, ετησίως, 317 εκατομμύρια ατυχήματα στους χώρους δουλειάς, επιβεβαιώνοντας ότι, παρά τις σημαντικές προόδους που έχουν συντελεστεί, η εργασία συνεχίζει να στερεί περισσότερες ζωές από τον πόλεμο…

Την ώρα που το ανθρώπινο κόστος είναι ανεκτίμητο, το οικονομικό βάρος εξαιτίας των πλημμελών συνθηκών υγείας και ασφάλειας υπολογίζεται σε 4% του Παγκόσμιου ΑΕΠ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η διαφύλαξη του ανθρώπινου κεφαλαίου μέσα από τη διασφάλιση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος αποτελεί θεμέλιο κοινωνικής προόδου και εγγύηση για μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Απαιτείται, λοιπόν, η υιοθέτηση μιας δυναμικής κουλτούρας «υγείας και ασφάλειας» των παραγωγικών τάξεων μέσα από την επιχειρησιακή ενδυνάμωση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, τη συνεχή επικαιροποίηση της νομοθεσίας, την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας και της πληροφόρησης των άμεσα εμπλεκομένων. Σε καμία περίπτωση η δημοσιονομική κρίση, η επαγγελματική ανασφάλεια και οι ανάλγητες ιδεοληψίες για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας δεν θα πρέπει να λειτουργήσουν ως «άλλοθι» για την απορρύθμιση των ενδεδειγμένων ευρωπαϊκών και παγκόσμιων προτύπων. Άλλωστε οι χώρες με τη μικρότερη συχνότητα εργατικών ατυχημάτων εμφανίζουν και τη μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Η 28η Απριλίου, όμως, εκτός από ημέρα έντονου προβληματισμού για τους εργαζόμενους πρέπει να γίνει και εφαλτήριο ανάληψης ουσιαστικών και στοχευμένων δράσεων για τους διαρκώς αυξανόμενους άνεργους συμπολίτες μας, η υγεία των οποίων –ψυχική και σωματική- κλυδωνίζεται λόγω της απουσίας απασχόλησης, με την αύξηση της ανεργίας να συνεπάγεται μακροπρόθεσμα αύξηση της θνησιμότητας, όπως αναφέρει η Κομισιόν σε σχετική παρέμβασή μας.”

ΓΕΓΟΝΟΣ: Κατά τη σχεδόν δίλεπτη ανάγνωση αυτού του κειμένου υπολογίζεται ότι περίπου 8 εργαζόμενοι παγκοσμίως έχουν, ήδη, χάσει τη ζωή τους, αφού σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) κάθε 15 δευτερόλεπτα ένας εργαζόμενος πεθαίνει από εργατικό ατύχημα ή ασθένεια που σχετίζεται με τη δουλειά του.

Φέσια 764 εκατ. ευρώ στην ΕΥΔΑΠ από Δημόσιο και ΟΤΑ

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Παρά τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα και σε αντίθεση με τα φαινόμενα ανεξόφλητων λογαριασμών που πλήττουν άλλες ΔΕΚΟ, όπως η ΔΕΗ, στην περίπτωση της ΕΥΔΑΠ οι οφειλές των πελατών δεν αποτελούν ουσιαστικό πρόβλημα. Αυτό τουλάχιστον ανέλυσε χθες η διοίκηση της εταιρείας κατά την παρουσίαση που έκανε προς τους αναλυτές, σημειώνοντας ότι οι ανεξόφλητες οφειλές παραμένουν σταθερές, περίπου στα 2 εκατ. ευρώ και είναι «ανακυκλούμενες», δηλαδή κάποιοι ρυθμίζουν τα χρέη τους και καταβάλουν χρήματα και στη θέση τους εμφανίζονται κάποιοι άλλοι πελάτες που δυσκολεύονται να είναι συνεπείς. Ωστόσο, σε συνδυασμό με την ευνοϊκή τιμολογιακή πολιτική (που δεν καθορίζεται από την εταιρεία) τα φέσια από τους πελάτες παραμένουν περιορισμένα.

Κάτι που δε συμβαίνει με τα χρέη του Δημοσίου και των ΟΤΑ που εμφανίζονται ανεξέλεγκτα και έχουν ξεπεράσει πλέον τα 764 εκατ. ευρώ. Για τους μεν δήμους οι συνολικές οφειλές φτάνουν τα 246,1 εκατ. ευρώ καθώς όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος Ν. Μπάρδης «είθισται οι δήμοι να μην πληρώνουν το νερό». Το ποσό αναλύεται σε 41,2 εκατ. αναγνωρισμένες οφειλές, 91,1 εκατ. σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, 73,5 εκατ. σε αναμονή και 40,3 εκατ. ευρώ προσαυξήσεις. Πάντως, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έχει τελευταία κινηθεί πιο δυναμικά στο κομμάτι της διεκδίκησης των οφειλών των δήμων και είτε διακανονίζονται οι οφειλές ή η εταιρεία προχωρά σε κατασχέσεις και δεσμεύσεις λογαριασμών.


Σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις της ΕΥΔΑΠ από το ελληνικό δημόσιο αυτές ανέρχονται σε 518,4 εκατ. ευρώ, ποσό που αναλύεται απαιτήσεις από κατασκευές έργων, ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ύδρευσης αποχέτευσης (31,7 εκατ. ευρώ από τα οποία 24,4 εκατ. ληξιπρόθεσμα) και οφειλόμενες επιχορηγήσεις.


Οι απαιτήσεις της ΕΥΔΑΠ από το Ελληνικό Δημόσιο καθώς και το θέμα του τρόπου καθορισμού των τιμολογίων της επιχείρησης αποτελούν, εξάλλου, και τα μεγαλύτερα αγκάθια αυτή τη στιγμή της διαδικασίας αποκρατικοποίησης.


Η εταιρεία, που εμφανίζει εξαιρετικές επιδόσεις στα οικονομικά της μεγέθη και σταθερή κερδοφορία, θα πρέπει να δώσει λύση στο θέμα των οφειλών του Δημοσίου, προτού προχωρήσει η διαδικασία, που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε εξέλιξη, με το 27,3% των μετοχών που ελέγχει το δημόσιο να έχει περάσει στις αρχές του 2012 στο ΤΑΙΠΕΔ, διαμορφώνοντας το ποσοστό του δημοσίου στο 33,73%.


Επίσης εκτός από τις απαιτήσεις του δημοσίου και ανεξάρτητα από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, η διοίκηση εκτιμά ότι θα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα της τιμολόγησης του νερού μέσω αλγόριθμου ( που θα συνυπολογίζει κόστη, επενδυτικές δαπάνες κλπ). Πάντως χωρίς αλγόριθμο για την τιμολόγηση του νερού, πολύ δύσκολα εκτιμάται ότι θα υπάρξει ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Εξωστρέφεια

Εξάλλου η ΕΥΔΑΠ έχει στα σκαριά ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εξωστρέφειας και εξόδου από τα ελληνικά σύνορα μέσω συνεργασιών. Ειδικότερα, συμμετέχει σε διαγωνισμούς σε διάφορες χώρες, κυρίως μέσω κοινοπραξιών. Το σχήμα που έχει επιλέξει η ΕΥΔΑΠ στις προσπάθειές της για επέκταση στο εξωτερικό είναι ο συνεταίρος να αποτελεί και το βασικό επενδυτή και χρηματοδότη, ενώ η ΕΥΔΑΠ προσφέρει τεχνογνωσία, ενώ επιδιώκει στις συμβάσεις της ένα ποσοστό 20% με 30% του κατασκευαστικού έργου να κατευθύνεται σε ελληνικές εταιρείες.


Μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει σε δύο διαγωνισμούς (Κύπρος και Ιορδανία) ενώ οι τρέχοντες διαγωνισμοί αφορούν σε Κουβέιτ, Σρι Λάνκα και Αιθιοπία. Επίσης έχουν ξεκινήσει συζητήσεις συνεργασίας με Κίνα, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Καμερούν, Μαρόκο, Τουρκία.


Ένα ακόμη φιλόδοξο project αφορά στην ΕΥΔΑΠ νήσων, όπου σε πρώτη φάση η εταιρεία εστιάζει σε νησιά όπως η Σίκινος, η Φολέγανδρος, η Κίμωλος, η Νάξος, οι Μικρές Κυκλάδες, η Μήλος, η Χάλκη κλπ. Στα νησιά αυτή η εταιρεία έχει κρίνει ότι το υπέρογκο κόστος υδροδότησης μέσω δεξαμενόπλοιων (το κόστος ξεπερνά τα 10 ευρώ το κυβικό) δικαιολογεί την υλοποίηση επενδύσεων όπως π.χ. αφαλάτωση και αξιοποίηση πιθανών υδάτινων πόρων. Μέχρι στιγμής οι τοπικές αρχές έχουν ανταποκριθεί θετικά. Η ΕΥΔΑΠ θα αναλάβει σε εθελοντική βάση συμμετοχής την ύδρευση και αποχέτευση σε κάθε νησί για 20 έτη και με καθορισμένη τιμολογιακή πολιτική.

 Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Ο θυμός της κάλπης στις κρυφές δημοσκοπήσεις του Κυριακάτικου Τύπου

Ο θυμός των εκλογών που θα εκφραστεί στις κάλπες μαζί με τις εξελίξεις στους πολιτικούς φορείς κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου που... αποκρυπτογραφεί το www.greekmme.gr με τα κυριότερα θέματα. Το 'ΠΡΩΤΟ Θέμα' αναφέρει ότι "Μεγαλώνει ο θυμός 7 ημέρες πριν τις εκλογές- Πανικός από τις δημοσκοπήσεις και 'δεν πιστεύουμε όσα βλέπουμε' αναφέρουν με έμφαση οι δημοσκόποι- ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δίνουν μάχη για το 40% μέχρι τέλους-Πέμπτο το ΠΑΣΟΚ στην Β' Αθήνας πίσω από Τσίπρα, Καμμένο, Ν.Δ. και ΚΚΕ-Μέχρι 30% τα κόμματα της Αριστεράς κι 9,5% κάνε θραύση η 'Χρυσή Αυγή' στις νέες ηλικίες". O 'ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Τύπος' εκφράζει το πρωτοσέλιδό του ότι "Το πολιτικό σκηνικό 7 ημέρες πριν τις κάλπες-Υπόγεια ρεύματα διαμορφώνουν το αποτέλεσμα-Η Ν.Δ. με όπλα το πρόγραμμά της με παρέμβαση Σαμαρά και την παρέμβαση Καραμανλή επαναπατρίζει ψήφους από τους Ανεξάρτητους Έλληνες- Ο Βενιζέλος δεν τραβάει στο ΠΑΣΟΚ και ξεμένει από δυνάμεις-Μετακινήσεις τελευταίας στιγμής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Καμμένου".

@To 'ΕΘΝΟΣ της Κυριακής' υπογράφει ότι "Οι κάλπες της 6ης Μαίου και οι δύσκολες μέρες του δικομματισμού-Εφιάλτης η ακυβερνησία-Το στοίχημα του 50% για το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ-Υπερδεξιά στροφή για το κυνήγι της ψήφου της Ακροδεξιάς και στο ΠΑΣΟΚ συναγερμός για τους δραπέτες της αριστεράς όχθης". Με τίτλο: «Τι θα κάνω στις 7 Μαΐου» και βασικό θέμα το «ντιμπέιτ» 10 πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι απαντούν στα ερωτήματα της εφημερίδας, κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή ηRealnews. Mια εβδομάδα πριν από τις εκλογές παίρνουν θέση για: συγκυβέρνηση-δανειακή σύμβαση-νέα μέτρα-λαθρομετανάστες-εξεταστική για το μνημόνιο. Στην επόμενη μέρα αναφέρεται, επίσης, το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου με τίτλο: «Μετεκλογικά σενάρια...».Επίσης στη Realnews μπορείτε να διαβάσετε:

-Έρχεται καταιγίδα-Όσα μας κρύβουν για τον Ιούνιο: 50.000 απολύσεις και άρση μονιμότητας στο Δημόσιο-Τέλος σε διπλές συντάξεις και επιδόματα ανεργίας.

-Η Σώνα Λεωντοπούλου, πρώην σύζυγος του Ν.Ζήγρα, μιλά για το ρόλο του τότε συντρόφου της και τη χλιδάτη ζωή του Άκη Τσοχατζόπουλου. Επίσης, τα γραφεία του «Αθήνα 2004» στη Λ.Κηφισίας ανήκαν στον πρώην υπουργό και στη συνέχεια τα πούλησε στον Εφραίμ.

-Ρεπορτάζ για την επικείμενη επιστροφή του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος είναι έτοιμος να μιλήσει για τα στημένα παιχνίδια.

@Το 'ΠΑΡΟΝ της Κυριακής' αποσαφηνίζει με το κεντρικό του θέμα ότι "Ποιοι κερδίζουν και ποιοι ξεφουσκώνουν- Τα κρυφά γκάλοπ της κάλπης- Έχει κολλήσει ο δικομματισμός ενώ την τρίτη θέση θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-950 εκ. ευρώ δώσαμε για εγγυήσεις στην Φιλανδία με μυστική συμφωνία'. Το ΆΡΘΡΟ' προσθέτει ότι "Προσυμφωνημένο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. το ναυάγιο του ντιμπέιτ-Το μυστικό σχέδιο Βενιζέλου και Σαμαρά-Σε φόντο θεατρικών αντιπαραθέσεων οι διεργασίες και οι ζυμώσεις για τον μεγάλο συνασπισμό και οι εξελίξεις στο ευρωπαικό γίγνεσθαι...." Φυσικά υπάρχουν και θέματα για το πολιτικό παρασκήνιο ενώ η αντιμνημονιακή εφημερίδα 'Το χωνί' μιλά για αντίσταση των Ελλήνων μέχρι το τέλος των εκλογών.

@Η 'Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' συμπληρώνει ότι "Οι δρόμοι της φωτιάς-Το στοίχημα του Σαμαρά για να μετατραπεί ο θυμός σε θετική ψήφο-Διασυρμός του Βενιζέλου που δίνει τώρα μάχη με τον Τσίπρα για την δεύτερη θέση και το ΚΚΕ χάνει τα επαναστατικά πρωτεία και ιδίως για την Αλέκα". Το 'ΒΗΜΑ' υπογραμμίζει με την σειρά του ότι "Θολό τοπίο μια εβδομάδα πριν τις κάλπες και αγωνία στα κόμματα- Τα γκάλοπ της οργής-Ποιος και με ποιους βγάζουν τελικά Κυβέρνηση-Τα ποσοστά με τις έδρες και ο γρίφος με τους πολλούς αναποφάσιστους σε όλη την χώρα μας...."

@Η '΄ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ' προβληματίζεται γράφοντας ξεκάθαρα ότι "Τα σενάρια της επόμενης ημέρας-Τα πιθανά Κυβερνητικά σχήματα και το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες". Η 'ΒΡΑΔΥΝΗ' ως ιστορική εφημερίδα αναλύει ότι "Η δυναμική στρατηγική για την διακυβέρνηση της χώρας-Το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά για μικρομεσαίους και συνταξιούχους- ΟΙ προτάσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας και η ανάπτυξη". Η 'ΝΙΚΗ' βλέπει το σενάριο για 'Ευρώ μέσα και δραχμή στο εξωτερικό'.
greekmme.gr

Κυριακάτικες εφημερίδες [29-4-2012]


........











Χρειάζονται αρσιβαρίστα!


ΣΑΜΑΡΑΣ: Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

www.apospasma.gr
ΣΑΜΑΡΑΣ: Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
Μέσα στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη πολλοί που προσπαθούν να κόψουν τον δρόμο της ΝΔ προς την εξουσία. Η διαπλοκή προσπαθεί να μας κόψει τον δρόμο. Διότι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Δεν μπορούν όμως να σταματήσουν την πρωτιά μας, ξέρουν ότι θα βγούμε πρώτο κόμμα και προσπαθούν να μας κόψουν την ισχυρή εντολή" δήλωσε από τη Λάρισα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

ΑΣΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ

www.apospasma.gr
ΑΣΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ
Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στον Μάκη Βορίδη και το έργο του στο υπουργείο Μεταφορών. Από την Λάρισα, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την συνεισφορά του Βορίδη όσον αφορά την πρόοδο των εργασιών στους υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους στην ευρύτερη περιχή της θεσσαλικής πόλης.
Είναι σαφές πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει να ποντάρει μέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου στο χαρτί που λέγεται Βορίδης και στην ουσιαστική -αν και μικρής διάρκειας- παρουσία του τελευταίου στο υπουργείο Μεταφορών.

Το 35-40 % δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει!


Δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για τις κρυφές δημοσκοπήσεις. Και φυσικά ο καθένας  ό,τι θέλει γράφει και ό,τι θέλει πιστεύει.
Οι δικές μας πληροφορίες πάντως αναφέρουν κάτι πρωτοφανές και απίστευτο κατά τους δημοσκόπους. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια , μια εβδομάδα πριν από την κάλπη, το 35-40% των ψήφων φαίνεται να είναι “αδιάθετο”. Δεν έχουν δηλαδή αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσουν!!!
Από αυτούς φαίνεται ότι :
- Το 30% θα αποφασίσει αυτό το Σαββατοκύριακο
- Το 40% μεσοβδόμαδα
- Και οι υπόλοιποι ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ!!!.
Με άλλα λόγια, το παιχνίδι θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα
Αν οι “αναποφάσιστοι” ψηφίσουν μικρά κόμματα τότε :  «Σώσον Κύριε τον Λαόν Σου»
Αν επιλέξουν σταθερότητα και ισχυρή κυβέρνηση, τότε ο Σαμαράς θα είναι ο μεγάλος νικητής καθώς το ΠΑΣΟΚ πέφτει …ραγδαία
 antinews.gr

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Το τελευταίο και καλύτερο διαφημιστικό σποτ της ΝΔ

Εκδήλωση της 27 Απριλίου 2012

Εντυπωσιακή και πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΕΚΟ Ν. Δημοκρατίας και η ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ, την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 στον Περισσό.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακροατήριο ήταν πολυσυλλεκτικό θα λέγαμε καθώς συγκεντρώθηκαν συνάδελφοι ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων, προκειμένου να ακούσουν τις θέσεις των ομιλητών.  Χαρακτηριστικό είναι ότι η αίθουσα εκδηλώσεων ήταν κατάμεστη και δεν χώρεσαν όλοι με αποτέλεσμα, κάποιοι να σταθούν όρθιοι στον προθάλαμο. 

Στην εκδήλωση προσκεκλημένοι ήταν εκτός από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και υποψήφιο Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής κ. Μάκη Βορίδη, αξιόλογα στελέχη όπως ο τ. Υπουργός κ. Απόστολος Ανδρεουλάκος (υποψήφιος στην Β’ Αθήνας), ο τ. Υπουργός κ. Προκόπης Παυλόπουλος (υποψήφιος στην Α’ Αθήνας), οι κ. Νότης Μηταράκης, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, (υποψήφιοι στην Α’ Αθήνας) και οι κ. Αργύρης Ντινόπουλος, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Σοφία Βούλτεψη (υποψήφιοι στην Β’ Αθήνας).
Εκπρόσωποι των εργαζομένων αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας υποδέχτηκαν τον κ. Βορίδη και τους άλλους ομιλητές.  Ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και Εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, κ. Μανώλης Αγγελάκης, ήταν ο συντονιστής της εκδήλωσης και ήταν αυτός που με την ομιλία του έδωσε το στίγμα της συζήτησης. 

Ο κ. Αγγελάκης, αναφέρθηκε κυρίως στα τρία θέματα που απασχολούν όλους τους συναδέλφους το τελευταίο διάστημα : τις μειώσεις των μισθών μας, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.  Για άλλη μια φορά τόνισε ότι η ΕΥΔΑΠ είναι μια εταιρεία με αναπτυξιακό προσανατολισμό, με διαρκώς αυξανόμενη κερδοφορία, στοιχεία που φαίνεται να αγνοεί το Υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αφού συνεχίζουν μια αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική ιδιωτικοποίησης χωρίς στρατηγική.  «Δανείστηκε» μάλιστα και φράσεις του Υπουργού, κ. Βορίδη, από πρόσφατες δηλώσεις του, όπως «δεν μπορούμε να πουλάμε τις ΔΕΚΟ σαν να ήταν μαγαζιά που πουλάνε ρούχα και παπούτσια», και «δεν μπορούμε να πουλάμε Εταιρείες με την τιμή του ταμπλό του Χρηματιστηρίου» και καυτηρίασε την ανορθόδοξη και χωρίς σχεδιασμό πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ.

            Φανερή ήταν η αγωνία του κ. Αγγελάκη και σε σχέση, τόσο με τις άδικες, οριζόντιες μειώσεις των μισθών που έχουν υποστεί και θα συνεχίσουν να υφίστανται οι εργαζόμενοι όσο κυρίως για την υπογραφή της ΣΣΕ, ενώ διατύπωσε για άλλη μια φορά την θέση του ότι μη έγκαιρη υπογραφή Σύμβασης θα έχει τραγικές συνέπειες για όλους μας.

      

      Ο κ. Υπουργός, και εχθές στην τοποθέτησή του, ήταν απόλυτος στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ.  Επανέλαβε τη θέση του ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ μια τέτοια διαδικασία χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το στρατηγικό σχεδιασμό και την προοπτική ανάπτυξης των προς πώληση εταιρειών.  Χαιρέτησε την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. να εξουσιοδοτηθεί ο Διευθύνων Σύμβουλος για άμεση υπογραφή της ΣΣΕ εντός της συγκεκριμένης προθεσμίας και φάνηκε να κατανοεί τα προβλήματα των εργαζομένων.  Η ομιλία του Υπουργού ικανοποίησε απόλυτα όλους τους παρευρισκόμενους.
Στο ίδιο κλίμα ήταν και η ομιλία του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος ως έγκριτος συνταγματολόγος, τόνισε ότι η πώληση των δικτύων ύδρευσης είναι αντισυνταγματική και παράνομη.
Όλοι οι ομιλητές, χωρίς καμία εξαίρεση, πήραν την ίδια θέση στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού.  Στο θέμα των μειώσεων των μισθών μας, τονίστηκε ότι η υποβάθμιση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και το άδικο φορολογικό σύστημα επιβολής έκτακτων χαρατσιών αποτελεί εμπόδιο σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας και βαθαίνει την ύφεση.
 enosisypallilon.

Διαβάστε τα ονόματα όλων των υποψηφίων

O ΒΟΡΙΔΗΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

www.apospasma.gr
O ΒΟΡΙΔΗΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Αίσθηση και πολλά θετικά σχόλια κυρίως σε ευρωπαίους αξιωματούχους προκάλεσε η συνεχής παρουσία του Μάκη Βορίδη στο Ευρωπαικό συνέδριο για την έρευνα των Μεταφορών που διοργανωθηκε με επιτυχία στην Αθήνα. Ο υπουργός Υποδομών, αν και βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου, όχι μόνο κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου , αλλά πήγε συμμετείχε ενεργά στο συνέδριο με παρεμβάσεις και σχόλια. Πήγε και ήρθε μάλιστα τρεις φορές στο συνέδριο, προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις με τα κοινοτικά στελέχη που ήταν παρόντα.Προκειται ασφαλώς για μία απόδειξη της σωστής ελληνικής δημόσιας διοίκησης, όταν αυτοί εκφράζεται απο πολιτικούς που θέλουν και μπορούν.

Στην πρέσα...


Στροφή “προς τα δεξιά”, ή προς τον απλό Έλληνα πολίτη;

Χτες στο Ζάππειο: ο πραγματικός “Μεσαίος Χώρος”
Μὲ πολὺ μεγάλη εὐχαρίστηση παρακολούθησα χθες τὸ Ζάππειο ΙV: Γιὰ τὴν Πολιτική, γιὰ τοὺς Θεσμούς, γιὰ τὴν Ἀσφάλεια. Ἄκουσα «τὰ αὐτονόητα»: δηλαδή, ἀκριβῶς ὅσα δὲν τόλμησε νὰ πεῖ ποτὲ κανένας ἀρχηγὸς κόμματος ἐξουσίας. Ὅσα ἐλπίζει, φοβᾶται καὶ ἐπιθυμεῖ ὁ πραγματικὸς μέσος Ἕλληνας, ὄχι ἡ ψευδὴς ἐκδοχὴ τῶν πολιτῶν αὐτῆς τῆς χώρας ποὺ πλάθουν στὴν φαντασία τους οἱ θαμῶνες τῶν χρυσῶν κλουβιῶν ἢ οἱ τροπαιοῦχοι τῆς ἰδεοληψίας.
Μιλώντας μὲ πολλοὺς πολίτες, δεξιοὺς καὶ ἀριστεροὺς (ὄχι μὲ ὅσους ἔχουν κάνει τὴν ἰδεολογία βιοπορισμὸ) διαπίστωσα ὅτι αὐτὰ τὰ «ἀνείπωτα αὐτονόητα» τοῦ Σαμαρᾶ δὲν εἶναι οὔτε ἀμιγῶς δεξιὰ οὔτε ἀμιγῶς ἀριστερά. Ἁπλῶς, εἶναι ξεκάθαρα, καθαρὰ καὶ ξάστερα. Καὶ αὐτό, βεβαίως, ξενίζει. Ὅπως ἄλλωστε ὅλα τὰ εἴδη ὑπὸ ἐξαφάνιση- εἰδικὰ ὅταν ἐπανεμφανίζονται.
Ὁριοθετοῦν τὰ σημερινὰ τὸν πολιτικὸ χῶρο ὅπου βρίσκεται ὁ μέσος Ἕλληνας πολίτης (οὔτε κατ’ ἀποκλειστικότητα ὁ δῶθε, οὔτε κατ’ ἀποκλειστικότητα ὁ κεῖθε): τὸν ἀληθινὸ Μεσαῖο Χῶρο. Τὸν χῶρο τοῦ μέσου Ἕλληνα πολίτη, ὅπως ὁ καθένας σας μπορεῖ νὰ ἐπιβεβαιώσει ἐμπειρικά. Αὐτὸς εἶναι. Προσοχὴ στὶς ἀπομιμήσεις.
Κι ὅμως, ἀνοίξαμε τὶς τηλεοράσεις γιὰ τὸ καθημερινὸ ἐγκεφαλικὸ στὶς 8.00 μ.μ. καὶ πληροφορηθήκαμε ἔκπληκτοι ὅτι συνέβη Δεξιὰ Στροφή, καὶ δὴ μείζων καὶ καραμπινάτη. Ἀκούσαμε τὸ ἐπίθετο δεξιὸς νὰ κλίνεται μὲ ὅλους τοὺς τρόπους καὶ παραλλαγές: δεξιός, δεξιοί, δεξιώτερα, δεξιά, δεξιώτατα. Στρίβει δεξιά, βλέπει πρὸς τὰ δεξιά, ἔχει τὰ μάτια στραμμένα δεξιώτερα. Ἀπορία ἀδαοῦς: πάσχει ὁ Σαμαρᾶς ἀπὸ στραβισμό;
Δὲν θὰ μὲ χάλαγε κατ’ ἀνάγκην μιὰ δεξιὰ στροφὴ- τοὐναντίον. Ὅμως: στροφὴ δὲν πᾶ’ νὰ πεῖ πὼς ἀλλάζω κατεύθυνση, ἂν ὄχι καὶ θέση, στρίβοντας; Ποιός ἔστριψε; Καὶ πότε; Ποιά δεξιὰ στροφὴ ρὲ ὑπομείονες κερδαλεόφρονες τῆς τηλοψίας, ἀργυρώνυτοι δραγουμάνοι τῆς ἐνθάδε διαπλοκῆς, τῆς προσεχῶς καὶ «ἐνθάδε κεῖται»; Ἐπειδὴ ἀκούσθηκαν ὅσα ψάχνει ἀπεγνωσμένα ὁ μέσος Ἕλληνας, δηλαδὴ ἀκριβῶς ὅσα κρύβει ἠ ἀριστερόστροφη μαφία ποὺ ἔδωσε τριανταετῆ ἀμνηστεία στὸ ΠΑΣΟΚ τῆς καρδιᾶς σας καὶ τῆς κατρακύλας μας; «Δεξιὰ στροφὴ» εἶναι ρὲ ἡ δημόσια ἀνάγνωση τῶν ἄρθρων τοῦ Συντάγματος τῆς Ἑλλάδος γιὰ τὴν ἀποστολὴ ἐθνικῆς καὶ θρησκευτικῆς διαπαιδαγώγησης τῆς Παιδείας; Ἡ ὁποία ἀνάγνωση ἔχει ἀνακηρυχθεῖ περίπου ἰδιώνυμο ἀδίκημα ἀπὸ τοὺς ἐλιτ-άμπουρες τῆς ὁμηρίας τοῦ δημοσίου λόγου; Ὦ ΓΑΠοειδῆ τῆς ἡμετέρας ἐγχωρίου ξεφτίλας, αὐτὴ εἶναι ἡ δεξιὰ στροφή;
Δὲν εἶναι ὅτι δὲν ξέρουνε τι λένε. Ξέρουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τί λένε, καὶ δὴ μὲ τὸ ἀζημίωτο. Ἀλλὰ ἔννοια τους, γιατί ἠ διεκδίκηση τοῦ αὐτονόητου ἀπὸ τὸν Ἕλληνα πολίτη, εἴτε χαρακτηρίζεται ἀπὸ κάποιους «δεξιὰ στροφὴ» εἴτε «μαθητεία στὸν Φούτουτο» εἴτε ἄλλως πώς, εἶναι ὁ χειρότερός τους ἐφιάλτης καὶ μᾶλλον σηματοδοτεῖ τὸ τέλος τῆς καριέρας τους- ἢ ἔστω, τῆς ἐπαγγελματικῆς ἀναπαραγωγῆς τῆς χυδαίας τους ἡγεμονίας.

Λυπᾶμαι, καριερίστες τῆς προπαγάνδας, ἀλλὰ χθες –τὸ ξαναλέω- ἀποκαλύφθηκε ὁ ἀληθινὸς ΜΕΣΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ: δηλαδή, ὁ χῶρος στὸν ὁποῖο βρίσκεται πολιτικὰ ὁ μέσος Ἕλληνας πολίτης. Τελεία. Καὶ παύλα. (Κανάλια, εἶστε φαῦλα.)
Καὶ ἀκριβῶς αὐτό, ὁ πραγματικὸς Μεσαῖος Χῶρος, εἶναι τὸ ἀφετηριακὸ σάλπισμα μιᾶς Νέας Μεταπολίτευσης…
Ἰδού, πῶς ὀρθοτομεῖ καὶ κανοναρχεῖ ὁ Σαμαρᾶς τὸν πολιτικὸ Μεσαῖο Χῶρο τῆς πραγματικῆς Ἑλλάδας, καὶ ὄχι τοῦ πλαστοῦ δημιουργήματος τῆς αὐτοχειριακῆς μεταπολιτευτικῆς παράκρουσης:
Η Κοινωνική Δικαιοσύνη δεν είναι «μονοπώλιο» της Αριστεράς. Η Ασφάλεια του Πολίτη δεν είναι «εμμονή» της Δεξιάς. Όλα αυτά είναι ανάγκες της κοινωνίας. Κι όλα αυτά πρέπει να τα συνθέσουμε. Γιατί όλα αυτάΚοινωνική Δικαιοσύνη και Ασφάλειαδεν είναι αντίθετα. Πάνε μαζίΕίτε στέκουν μαζί είτε καταρρέουν μαζί.
Εμείς θέλουμε να απαντήσουμε στις αγωνίες όλης της κοινωνίας. Να συνθέσουμε τις απόψεις από παντού. Γιατί όλοι έχουν κάτι να πουν και κάτι να προσφέρουν
Είμαστε αντίπαλοι με τις εμμονές της Αριστεράς. Όχι με τους ανθρώπους της, που έχουν κι αυτοί τα ίδια προβλήματα όπως όλοι.
Κι είμαστε όλοι παιδιά της ίδιας Πατρίδας.
Εδώ θα ζήσουμε, εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά μας
Τη σύνθεση θέλω! Γιατί χωρίς τέτοια σύνθεση δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από το παρελθόν. Γιαυτή τη σύνθεση μίλησα χθες και στους ανθρώπους του Πολιτισμού. Γιατί τους θέλω να μπουν μπροστά. Να μετατρέψουμε τα αντίθετα στερεότυπα σε ζωντανές ιδέες και δημιουργία. Να τολμήσουμε τη σύνθεση όλων αυτών που μας δίχαζαν ως τώρα.
Η ανάλυση είναι κατόρθωμα Ελληνικότητας εδώ και πολλούς αιώνες. Αλλά η σύνθεση είναι αίτημα Ελληνικότητας από πάντα. Σήμερα η σύνθεση είναι και αίτημα Οικουμενικότητας
Καὶ συνεχίζει, σαφὴς ὅσο κανείς:
Με βλέπετε να τα λέω έξω από τα δόντια, ακριβώς γιατί η σιωπή η δική μας, η σιωπή των νοικοκυραίων Ελλήνων, η σιωπή της ίδιας της κοινωνίαςδεν βοήθησε τη σύνθεση.
Η λέξη «επιχειρηματικότητα» ήταν απαγορευμένη. Τώρα πια δεν είναι απαγορευμένη λέξηΕίναι προτεραιότητα.
Η «ανταγωνιστικότητα» ήταν απαγορευμένη. Τώρα είναι κι αυτή προτεραιότητα...
Η «ασφάλεια» ήταν κι αυτή απαγορευμένη λέξη. Τώρα είναι ύψιστη προτεραιότητα.
Η αναφορά στην Πατρίδα ήταν απαγορευμένη πέρα για πέρα. Σχεδόν «γραφική». Τώρα την επικαλούνται όλοι.
Ακόμα και η «Ανάπτυξη» ως προτεραιότητα, ήταν απαγορευμένη όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο. Τώρα είναι αυτονόητη για όλους.
Μπορεί ακόμα κάποιοι να δυσφορούν που τα ακούν. Αλλά τουλάχιστον δεν υπάρχουν πια «απαγορευμένες» λέξεις.
Αλλάξαμε την ατζέντα της κοινωνίας, αλλάξαμε τις προτεραιότητες τις Πολιτικής.  
Αυτό δεν το κάναμε για να τσακωθούμε με κανένα. Αυτό το κάνουμε για να συνεννοηθούμε με τους ιδεολογικούς μας αντιπάλους. Για να ενώσουμε τους Έλληνες.
Απώτερος στόχος μου δεν είναι να νικήσω κάποιους «κακούς».
Στόχος μου είναι ο πιο δύσκολος, ο πιο φιλόδοξος απ’ όλους:
Να ενώσω τους Έλληνες.
Πρώτον, γιατί στα δύσκολα μόνο ενωμένοι θα επιβιώσουμε.
Δεύτερον, γιατί μόνον ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τα δύσκολα.
Και τρίτον γιατί εμείς δεν είμαστε «κολλημένοι». Κι αν καμιά φορά σηκώνουμε τους τόνους, είναι γιατί δεν ανεχόμαστε κάποιους που έχουν μείνει «κολλημένοι» στις εμμονές τους να μας κουνούν το δάχτυλο …
Φίλοι ἀναγνῶστες, φτάσαμε στὸ «διὰ ταῦτα» καὶ στὸ «παρὰ πέντε» (τὰ ὁποῖα ἐνίοτε ταυτίζονται): ἀφῆστε τὰ σάπια καὶ δῶστε στὸν Σαμαρᾶ μιὰν αὐτοδυναμία νά’ναι ὅλη δική του. Μᾶς ὑποσχέθηκε ὅτι θὰ τ’ ἀλλάξει ὅλα, ὅτι θὰ βάλει φωτιὰ στὰ τόπια. Ὅλο καὶ περισσότερο μᾶς περιγράφει τὸ πῶς ἀκριβῶς θὰ τὸ κάνει, κομμάτι-κομμάτι.
Δῶστε του τὴν εὐκαιρία νὰ τὸ κάνει. Στὸ χέρι μας εἶναι.
Καὶ ἀφῆστε τὸν βαρετὸ διασκεδαστὴ Βενιζέλο νὰ φαντασιώνεται συνεργασίες, γιὰ ἕνα τόσο δὰ ξεροκόμματο ἐξουσίας.
 antinews.gr

Ζητείται σοβαρότης…..


Μια βδομάδα πριν τις εκλογές και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στερείται σοβαρότητας. Εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά, που προσπαθεί να μιλήσει για ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα, τα άλλα κόμματα διαγωνίζονται σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας με μόνο στόχο την ακυβερνησία για να μπορέσουν να αποσπάσουν κάποιο λάφυρο  την επομένη των εκλογών.
Ο Βενιζέλος, εδώ και καμιά δεκαριά μέρες, κλαψουρίζει  επειδή η ΝΔ, αρνείται να συμμετάσχει σ΄ένα προσχηματικό και κατ’ ευφημισμό διάλογο. Έτσι, αντί να μιλάει για την ουσία επικεντρώνεται στις διαδικασίες. Μου θυμίζει τα χρόνια μου στο Πανεπιστήμιο. Καμιά φορά οι συζητήσεις «επί της διαδικασίας» κρατούσαν τόση ώρα, ώστε όταν μπαίναμε στην ουσία, είχε αδειάσει το αμφιθέατρο!
Από την άλλη, χωρίς ίχνος σοβαρότητος υπόσχεται να μας βγάλει από το μνημόνιο…εντός τριετίας! Ποιος; Ο άνθρωπος που δεσμευόταν δημοσίως ότι δεν πάρει άλλα μέτρα και ότι θα έχουμε πλεόνασμα το πρώτο τρίμηνο του 2012! Τον  έχω ρωτήσει και άλλες φορές: Ας μας πεί  μια του εκτίμηση, ως Υπουργού Οικονομικών, που έπεσε …μέσα! Μια δέσμευσή του που τήρησε! Στο μόνο πράγμα που ήταν συνεπής, ήταν η …ασυνέπειά του!
Ο Αλέξης Τσίπρας φαντάζει εαυτόν Πρωθυπουργό! Δεν είναι κακό! Τα καφενεία είναι γεμάτα από πρωθυπουργούς μιας μέρας! Και ονειρεύεται   πολυμετοχικά κυβερνητικά σχήματα με την συντρόφισσα Αλέκα και τον επαναστάτη Πάνο! Για μια Αριστερή πρόταση διακυβέρνησης! Ουδείς ψόγος!  Ο καθένας δικαιούται να ονειρεύεται, ακόμα και αν χτίζει παλάτια στην άμμο.  Όμως, στην πολιτική τα πράγματα είναι δεδομένα και τα νούμερα της  κοινοβουλευτικής αριθμητικής αμείλικτα. Δεν βγαίνουν! Μήπως τελικά ο Αλέξης ρίχνει στην πυρά αυτά τα σενάρια για να συνεργαστεί στο τέλος με το ΠΑΣΟΚ; Γιατί άμα μπήκε μέσα του ο …διάβολος του κυβερνητισμού, τότε μπορεί να συνεργαστεί με όλους! Εδώ προσφέρεται να τα βρεί με τον Καμμένο!
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ από την Πάτρα διακήρυξε ότι στις 7 Μαΐου θα αναλάβει τις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας! Που το στηρίζει αυτό; Προφανώς στον αέρα που του έδιναν  οι δημοσκοπήσεις. Ας του θυμίσει κάποιος ό,τι και στον Τσίπρα κάποτε έδιναν 20% και στον Αβραμόπουλο, ομοίως! Για φανταστείτε μια κυβέρνηση Καμμένου την 7η Μαΐου;
Η Παπαρήγα δηλώνει πάλι ότι δεν θα συμμετάσχει σε καμιά κυβέρνηση και πως αν της δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα την καταθέσει αμέσως. Καταρχήν αυτό συνιστά πρόκληση προς τη δημοκρατική λειτουργία του Συντάγματός μας, αλλά πέραν αυτού, τότε γιατί συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία, αφού δεν φιλοδοξεί να κυβερνήσει;
O γνωστός Καρατζαφέρης προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του και ως συνήθως ψαρεύει σε θολά νερά. Αλήθεια, εκείνος ο Κύρτσος μήπως έχει …εξαφανισθεί κάπως; Γιατί δεν τον βλέπω όσο δραστήριο θα περίμενα.
Ο Φώτης Κουβέλης έχει αλλάξει εκατό φορές θέσεις. Άλλες φορές είναι ανοικτός για συνεργασίες και άλλες πάλι όχι! Επιτέλους, ας μας πεί τι θέλει για να τελειώνουμε! Μυστικό το κρατάει; Η μισή κοινοβουλευτική του ομάδα ήταν με το ΠΑΣΟΚ. Ως ανάχωμά του λειτουργεί!
Η Ντόρα  περιφέρεται στα κανάλια και αυτοεπαίρεται οτι το κόμμα της είναι το πρώτο που μίλησε ευθαρσώς για τις συνεργασίες. Συγνώμη, αλλά ένα κόμμα που δεν μπαίνει στη Βουλή γιατί άλλο θα μπορούσε να μιλήσει; Για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας;
Εκείνη η έρμη η Κατσέλη (που δεν έχει ούτε το ένα δέκατο της προβολής που τα ΜΜΕ γενναιόδωρα προσφέρουν στη Ντόρα) αγωνίζεται να μας πείσει ότι το Μνημόνιο ήταν …κακό, ενώ το υπηρέτησε ως Υπουργός! Αμάν μ΄αυτούς τους Πασόκους!  Όταν χάνουν το υπουργιλίκι, ανοίγουν τα στόματά τους!
Αν η προεκλογική εκστρατεία κρατούσε δυο-τρείς βδομάδες παραπάνω, οι περισσότεροι απ’ αυτούς θα έψαχναν την ψήφο τους το βράδυ των εκλογών. Προσωποπαγή σχήματα, εσμός ετερόκλητων συμφερόντων, σήκωσαν σημαίες ευκαιρίες και προσπαθούν να κοροϊδέψουν ένα ταλαιπωρημένο λαό, που έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του.
Ντροπή….
Αυτοί οι άνθρωποι θα σχηματίσουν κυβέρνηση και θα κληθούν να χειριστούν πολύπλοκα οικονομικής φύσεως προβλήματα την επομένη των εκλογών; Ποιός θα τους πάρει στα σοβαρά;
 Αδέξιος Δεξιός

ΕΚΟ Ν. Δημοκρατίας και ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ

Ευχαριστούμε όλους και όλες για την συμμετοχή τους στην σημερινή εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε ο Υπουργός Υποδομών, Υποδομών και Δικτύων και Υποψήφιος Βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής με την Ν.Δ. κ. Μάκης Βορίδης καθώς και πολλοί άλλοι υποψήφιοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.  Η συμμετοχή σας, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας, είναι που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ειδικά αυτές τις κρίσιμες στιγμές.
Αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΥΔΑΠ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΥΔΑΠ.

Που προσφέρει με συνέπεια στην κοινωνία υπηρεσίες ποιότητας.

Από:  ΟΛΓΑ  ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
 
 

Παρασκευή 27.4.2012 και ώρα 11.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων στον Περισσό ΕΚΟ ΝΔ ΕΥΔΑΠ ΟΜΙΛΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ