animated-greece-flag-image-0011

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Οι πέντε αλλαγές στην προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας

Εντελώς διαφοροποιημένη σε σχέση με την προεκλογική καμπάνια που ακολούθησε στις εκλογές της 6ης Μαίου, θα είναι η στρατηγική που θα εφαρμόσει αυτή τη φορά η η Νέα Δημοκρατία για να μπορέσει να κόψει πρώτη το νήμα στις κάλπες που θα στηθούν στις 17 του Ιούνη.
Πρωτοκλασάτα στελέχη της Συγγρού όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Ντόρα Μπακογιάννη εισηγούνται να αποφευχθεί μια ιδεολογικοπολιτική σύγκρουση Δεξιάς – Αριστεράς καθώς εκτιμούν ότι στο δίλημμα ευρώ η δραχμή ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να βγει κερδισμένος.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ οι επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά έχουν επικεντρωθεί σε πέντε σημεία, πέντε αλλαγές που θα επικεντρωθεί προεκλογική καμπάνια.

Η πρώτη αλλαγή είναι το ντιμπέιτ. Σε αντίθεση με άλλες προεκλογικές αναμετρήσεις αυτή τη φορά η Συγγρού προκαλεί την τηλεμαχία και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εκτός από την «αναμέτρηση» με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς να πάρει μέρος και σε δεύτερο ντιμοέιτι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η κόπωση απο μια μακρά διάρκεια προεκλογικής τετραετίας, είναι και ο κυρίαρχος λόγος που θα δοθεί έμφαση σε τηλεοπτικές αλλά και διαδικτυακές συνεντεύξεις του Αντώνη Σαμαρά ενώ δεν αποκλείεται να παραχωρήσει και μια διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο.

Η τρίτη αλλαγή στην προεκλογική καμπάνια είναι ότι εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά , θα ριχτεί στη μάχη με μπαράζ εμφανίσεων και μια ισχυρή «γαλάζια» ομάδα με πρωτοκλασάτα στελέχη για να συσπειρώσουν την ευρύτερη δεξιά όπως οι Αβραμόπουλος, Μειμαράκης, Λυκουρέτζος, Σπυλιωτόπουλος, Χαρακόπουλος, Στυλιανίδης, Τασούλος, Βορίδης, Γεωργιάδης αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Θα περιοριστούν οι προεκλογικές ομιλίες σε διάφορες περιοχές της χώρας αλλά ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να έρθει πιο κοντά στους πολίτες και τους τοπικούς φορείς , κάνοντας όμως και τουλάχιστον δύο μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Και τέλος θα τεθεί σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο ενίσχυσης των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στο Λεκανοπέδιο καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές αναδείχθηκε πρώτο κόμμα.
 
iefimerida.gr