animated-greece-flag-image-0011

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΑΚΑΡΠΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ

www.apospasma.gr
ΑΚΑΡΠΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ
Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση εργαζομένων εργοδοτών υπό τον υπηρεσιακό υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη
στο υπουργείο Εργασίας το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρουπακιώτης πρότεινε μορατόριουμ στην εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπουν μείωση των μισθών και δήλωσε ότι περιμένει από τον πρωθυπουργό την έγκριση για τη σύγκληση των εθνικών επιτροπών απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας κάτι που ήταν αίτημα της εργατικής πλευράς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος έκανε λόγο για προτάσεις που αφορούν το μέλλον της εργασίας.

Σε ερώτηση για την επίτευξη ή όχι μορατόριουμ, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, υπογράμμισε: "Στις σύγχρονες επιχειρήσεις –μέλη του ΣΕΒ– το μορατόριουμ, δηλαδή η συνεννόηση και η συμφωνία με τους εργαζόμενους, είναι η σταθερή πρακτική και ο κόσμος ξέρει, ότι είναι εκεί –στις σύγχρονες οργανωμένες επιχειρήσεις, που οι εργαζόμενοι πληρώνονται καλύτερα, πληρώνονται τακτικά και δεν αντιμετωπίζουν αυθαίρετες περικοπές και συμπεριφορές.

Οι νόμοι καταργούνται μόνο με νόμους και να δώσει ο οποιοσδήποτε όρκους πίστης στο εργατικό δίκαιο ο κάθε εργοδότης μπορεί να κάνει ό,τι θέλει δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, απορρίπτοντας ουσιαστικά ως αναποτελεσματική την πρόταση Ρουπακιώτη για συμφωνία των κοινωνικών εταίρων σε «μορατόριουμ», μέχρι τις ερχόμενες εκλογές, για τη μετενέργεια και τις μειώσεις βασικών μισθών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, τόνισε πως «οι όρκοι πίστης και οι συμφωνίες κυρίων είναι παραμύθια της Χαλιμάς» και επανέλαβε τη θέση της ΓΣΕΕ για σύγκληση των Επιτροών Κοινωνικής Προστασίας και Απασχόλησης «ώστε να υπάρξει διαβούλευση σε εθνικό θεσμικό επίπεδο και συμφωνίες δεσμευτικές από εργαζόμενους, εργοδότες και Κράτος» επιμένει η ΓΣΕΕ.