animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Προεκλογικό δωράκι των Βιομηχάνων στο …προλεταριάτο του ΣΥΡΙΖΑ!!!


Πριν από τις εκλογές πολλοί είχαν ξαφνιαστεί από την πρόταση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, να σχηματιστεί κυβέρνηση ακόμη και με τον Τσίπρα πρωθυπουργό.
Κάποιοι είπαν ότι το κεφάλαιο τρελάθηκε κι ο Δασκαλόπουλος έγινε… αριστερός. Διότι όταν στηρίζεις ένα κόμμα που απειλεί να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, μάλλον περί τρέλας πρόκειται.
Όμως, φαίνεται ότι η… τρέλα έχει και συνέχεια καθώς σήμερα ο ΣΕΒ απέστειλε επιστολή στη ΓΣΕΕ και τον υπουργός Εργασίας, Αντ. Ρουπακιώτη και ζητά μεταξύ άλλων να μη μειωθούν οι μισθοί κατά 22% στον ιδιωτικό τομέα και να ισχύσει ξανά ο θερμός της μετενέργειας για έξι μήνες. Δηλαδή ουσιαστικά ο Δασκαλόπουλος ζητά να καταργηθεί ο αντεργατικός μνημονιακός νόμος που έχει επιφέρει ζούγκλα στον εργασιακό χώρο.
Στην επιστολή προς τη ΓΣΕΕ, που κοινοποιείται σε ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, ο ΣΕΒ επισημαίνει πως εκτιμά ότι υπάρχουν σήμερα οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για να αναλάβουν οι ίδιες οι δυνάμεις της εργασίας την πρωτοβουλία να συζητήσουν κοινές θέσεις, «σε όφελος των εργαζομένων, των ανέργων, των επιχειρήσεων. Να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μέχρι τις εκλογές για να συνεργαστούμε ειλικρινά, παραγωγικά και αυτοδύναμα.»
Ειδικότερα, ο ΣΕΒ καλεί την ΓΣΕΕ να συζητήσουν:
• Προτάσεις για την άρση των εμποδίων στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, που υπέρμετρα επιβαρύνουν το μη μισθολογικό κόστος και οδηγούν σε συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας και αύξηση της ανεργίας. «Από τον Ιανουάριο του 2012 είχαμε συμφωνήσει πως αυτός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αποφύγουμε τις πιέσεις στα μισθολογικά», επισημαίνεται.
• Το ζήτημα της προσαρμογής του μέσου κόστους εργασίας σε επιχειρήσεις που σήμερα κινδυνεύουν από τη διαρκώς οξυνόμενη κρίση, με έμφαση στις «ευγενείς» συμβάσεις που προβλέπουν αμοιβές 20% έως 100% πάνω από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2010 και περιλαμβάνουν πολλαπλά πρόσθετα επιδόματα και παροχές.
• Την κατάργηση της πρόσφατης νομοθετικής διάταξης που προβλέπει τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% για τους μόνιμα απασχολούμενους.
• Την επαναφορά της παράτασης ισχύος των ΣΣΕ (θέμα «μετενέργειας») από τους 3 στους 6 μήνες από τη λήξη τους, όπως ίσχυε προηγουμένως.
Κι όλα αυτά έγιναν την ίδια στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτονταν τον κ. Ρουπακιώτη και του ζητούσε να παγώσουν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν αποφασισθεί και οδηγούν σε μείωση των μισθών και των συντάξεων, όπως η μετενέργεια.
Να είναι άραγε τυχαίο ή το αφεντικό, δηλαδή ο ΣΕΒ τρελάθηκε;
Μήπως έχουμε να κάνουμε με κάποια ιδιότυπη συμμαχία Δασκαλόπουλου – Τσίπρα κι ένα προεκλογικό δώρο των βιομηχάνων στον ΣΥΡΙΖΑ; Διότι η επιστολή του ΣΕΒ ουσιαστικά κινείται στη γραμμή Τσίπρα και βγάζει… κακούς το Βενιζέλο και τον Σαμαρά που ως προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισαν ένα τόσο άδικο νόμο.
Γιατί λοιπόν τόσα δωράκια σε μια… αριστερή κυβέρνηση από πολίτες που δε θα τους έλεγες και… αριστερούς;
Αντιθέτως είναι σίγουρα από αυτούς που έχουν δισεκατομμύρια στο εξωτερικό και που δεν πολυκαίγονται για την επιστροφή στη δραχμή. Εκτός ίσως από μια λεπτομέρεια. Πολλές από τις επιχειρήσεις τους (όχι οι ίδιοι) είναι στα όρια της χρεοκοπίας με πολλά θαλασσοδάνεια που σε περίπτωση που η χώρα γυρίσει στη δραχμή, αυτοί θα βγουν στο Σύνταγμα και θα πανηγυρίζουν.
Άσε δε που με τα λεφτά που έχουν στο εξωτερικό αγοράζουν ξανά την Ελλάδα και τζάμπα.
Μήπως λοιπόν αυτή η «ανίερη» συμμαχία των αφεντικών με τους εκφραστές του… προλεταριάτου, κρύβει μύχιες σκέψεις. Οι μεν κερδίζουν και μάλιστα πολλά, οι δε πάνε στις εκλογές με ένα δωράκι που στην ούγια γράφει βιομήχανοι. Καλό deal ε;
 .antinews.gr