animated-greece-flag-image-0011

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ν.Δ.: Ανακούφιση όχι πανηγυρισμοί

«Τα 2 χρόνια λαθεμένης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, πενταπλασίασαν τα μέτρα», εκτιμούν στη ΝΔ, υποδεχόμενοι την ιστορική συμφωνία του Eurogroup.

Ν.Δ.: Ανακούφιση όχι πανηγυρισμοί
«Ο στόχος του 120% του ΑΕΠ ήταν ο αρχικός. Δεν άλλαξε. Αυτό που άλλαξε ήταν τα μέτρα που υποχρεωθήκαμε να υπογράψουμε για να πετύχουμε τον αρχικό μας στόχο», εξηγούν τα αρμόδια όργανα του κόμματος, σημειώνοντας πως η Ελλάδα παίρνει 5 φορές περισσότερα μέτρα, λόγω του «λάθος φαρμάκου» και της έλλειψης «οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης», κατά την προηγούμενη περίοδο των κυβερνήσεων Παπανδρέου.
Το οικονομικό επιτελείο της παράταξης δηλώνει ωστόσο ανακουφισμένο -χωρίς να πανηγυρίζει-, καθώς όπως δηλώνει τις τελευταίες ώρες ο Αντώνης Σαμαράς, η συμφωνία αυτή «απομακρύνει τη χώρα από τον γκρεμό».
Οι δύο πυλώνες της ΝΔ
Στη Συγγρού, επισημαίνουν, πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για μια «τέλεια» λύση, αφού η χώρα οδηγήθηκε στην αναζήτηση της λιγότερο κακής επιλογής και υπενθυμίζουν πως ο Αντώνης Σαμαράς και με την τελευταία του επιστολή προς την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, επισημαίνει την ανάγκη για τροποποιήσεις το επόμενο διάστημα.
«Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του», το χαρακτηριστικό απόσπασμα της επιστολής Σαμαρά.
Την ίδια ώρα, συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, σημειώνουν πως τις επόμενες εβδομάδες η ΝΔ θα δώσει έμφαση σε δύο πυλώνες, που στερείται το πρόγραμμα, δηλαδή ανάπτυξη και  κοινωνική συνοχή.
 newsbomb.gr