animated-greece-flag-image-0011

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ενταση και δεκάδες προσαγωγές στο Σύνταγμα


Ενταση και δεκάδες προσαγωγές στο Σύνταγμα


Ενταση και δεκάδες προσαγωγές στο Σύνταγμα


Ενταση και δεκάδες προσαγωγές στο Σύνταγμα


Ενταση και δεκάδες προσαγωγές στο Σύνταγμα


Ενταση και δεκάδες προσαγωγές στο Σύνταγμα


Ενταση και δεκάδες προσαγωγές στο Σύνταγμα

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο δεύτερο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα ενάντια στο νέο μνημόνιο. Σε 135 προσαγωγές και έξι συλλήψεις προχώρησε η αστυνομια.

Ειδικότερα, οι εντάσεις ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 8 το βράδυ από τη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Πανεπιστημίου και συνεχίστηκαν στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα.
Φωτιές μπήκαν σε κάδους απορριμμάτων επί της πλατείας Συντάγματος, ενώ υπήρξε μικρής έκτασης πετροπόλεμος μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και αστυνομικών, οι οποίοι τους απώθησαν, ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και ενός δημοσιογράφου τηλεοπτικού σταθμού.
Επίσης, κατά την διάρκεια των επεισοδίων διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά.
Στην συνέχεια η εστία της έντασης μεταφέρθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, με την αστυνομία να κάνει περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ «κυνηγητό» μεταξύ νεαρών και αστυνομικών έλαβε χώρα και στην Ομόνοια.
Συνολικά, η αστυνομία προχώρησε σε 135 προσαγωγές, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν προληπτικού χαρακτήρα, και σε έξι συλλήψεις.
Το νέο συλλαλητήριο έχει οργανωθεί από το δίκτυο συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους Αγανακτισμένους κατά του Μνημονίου.
Στο Σύνταγμα έφτασε και η μοτοπορεία των Αγανακτισμένων, η οποία ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα από την πλατεία Καραϊσκάκη.
Το πρωί περίπου 3.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος.
Η ΓΣΣΕ προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων με τη συνεργασία συνδικαλιστικών φορέων και καλλιτεχνών οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου, ημέρα πανευρωπαϊκών εργατικών κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Εκλεισαν σταθμοί του μετρό
Εκλεισε στις 15.30 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Λίγο πριν από τις 16.00 έκλεισαν και οι σταθμοί στο Μοναστηράκι και το Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, στο Μοναστηράκι εκτός από τον σταθμό του μετρό, κλειστός έμεινε και ο σταθμός του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.
Εκπρόσωποι των εργαζομένων του Μετρό και της ΑΔΕΔΥ κατήγγειλαν επίσης την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ να κλείσει προληπτικά τους σταθμούς του Μετρό στο Μοναστηράκι, το Πανεπιστήμιο και το Σύνταγμα και να προχωρήσει σε προσαγωγές, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή αυταρχισμό και όργιο αστυνομοκρατίας που στόχο έχει να εμποδίσει τον κόσμο να διαδηλώνει ειρηνικά».
Οι σταθμοί του μετρό άνοιξαν ξανά λίγο πριν από τις 11 το βράδυ.