animated-greece-flag-image-0011

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

«Έφυγε» από τη ζωή ο Βασίλης Τσιβιλίκας!


Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, ο διάσημος ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας. Ο δημοφιλής κωμικός έχασε τη μάχη για τη ζωή σήμερα το ξημέρωμα από ανακοπή καρδιάς κατά τη μεταφορά του στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.
Tην δυσάρεστη είδηση μετέδωσε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Παπαδάκης στον Ant1 και σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ηθοποιός μεταφέρθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο νοσοκομείο όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν.
Γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του. Ο μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του έμαθε να τις προστατεύει και να τις στηρίζει σ΄ολόκληρη τη ζωή του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και τους είχε εξασφαλίσει μία άνετη ζωή.
Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του πρώτοι διέκριναν το υποκριτικό του ταλέντο και τον έπεισαν να ασχοληθεί με την ηθοποιία στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε γιατί το μικρόβιο της υποκριτικής είχε μπει βαθιά μέσα του. Κατέβηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε επαγγελματικά με την ηθοποιία. Προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να μπει στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης, σπούδασε τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.
Πρώτη του θεατρική εμφάνιση ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ήρθε η δικαίωση. Ο Κάρολος Κουν τον κάλεσε στο Θέατρο Τέχνης.